Αρχίζει από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης ο δεύτερος ετήσιος θεματικός κύκλος ιστορικής έρευνας και καταγραφής.

307 Views
Αρχίζει από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης ο δεύτερος ετήσιος θεματικός κύκλος ιστορικής έρευνας και καταγραφής. Αρχίζει από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης ο δεύτερος ετήσιος θεματικός κύκλος ιστορικής έρευνας και καταγραφής.

Αρχίζει από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης ο δεύτερος ετήσιος θεματικός κύκλος ιστορικής έρευνας και καταγραφής.

   Αρχίζει από το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης ο δεύτερος ετήσιος θεματικός κύκλος ιστορικής έρευνας και καταγραφής με στόχο την ανάδειξη των αρχειακών συλλογών της Θεσσαλονίκης και τη σύνδεση της ιστοριογραφίας της με τα πρωτότυπα τεκμήρια. Η νέα θεματική ενότητα αποτυπώνει μια τριακονταετή περίοδο της ιστοριογραφίας της Θεσσαλονίκης και έχει τίτλο: «Η οικονομική ζωή στη Θεσσαλονίκη “1920-1950”, όπως αποτυπώνεται μέσα από τα αρχεία της. Από την κρίση στην ανάπτυξη. Η συμβολή των φορέων, σωματείων και επιμελητηρίων».
  Στο πλαίσιο αυτό καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι (ιστορικοί, ερευνητές, ιστοριοδίφες, συγγραφείς, φοιτητές κ.α.) να εκπονήσουν σχετικές μελέτες και στη συνέχεια να καταθέσουν τις εργασίες τους στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου). Οι μελέτες αυτές θα παρουσιαστούν και θα αποτελέσουν τη βάση σχετικής ιστορικής ημερίδας και έκθεσης τεκμηρίων, ενώ θα αποτελέσουν επίσης την κύρια ύλη του περιοδικού «Αρχειακά Ανάλεκτα» που εκδίδει το Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.
   Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κατά την περίοδο 2014-2015 θα πρέπει να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης: 2310.264.668 και 2310.274.167 (Ευγενία Δραγούμη και Παυλίνα Μαργαρίτου) και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: e.dragoumi@thessaloniki.gr και po.margaritou@thessaloniki.gr   προκειμένου να τους αποσταλούν ηλεκτρονικά οι προδιαγραφές συγγραφής των παραπομπών του κειμένου τους. Στη συνέχεια, εφόσον εκπονήσουν τις εργασίες τους θα πρέπει να τις καταθέσουν το αργότερο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2015.  

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
με 0 Σχόλια 697 Views

Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης οργάνωσε και προγραμματίζει την προβολή  παραστάσεών του, που κάποιος δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, ή αγαπημένες παραστάσεις που κάποιος θέλει να παρακολουθήσει ξανά, μέσα από το κανάλι του στο you tube:


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή