Δεν είναι ξενοδοχείο αλλά όπως πρέπει να είναι ένα υπνωτήριο αστέγων, όπως αυτό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

847 Views
Δεν είναι ξενοδοχείο αλλά όπως πρέπει να είναι ένα υπνωτήριο αστέγων, όπως αυτό του Δήμου Θεσσαλονίκης. Δεν είναι ξενοδοχείο αλλά όπως πρέπει να είναι ένα υπνωτήριο αστέγων, όπως αυτό του Δήμου Θεσσαλονίκης.

 

Μπράβο Ζέρβα


Πλήρως ανακαινισμένο το υπνωτήριο αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης. Την κοινωνική δομή επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας

Ένα ζεστό καταφύγιο για δεκάδες αστέγων αποτελεί το υπνωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο λειτουργεί πλήρως ανακαινισμένο στην οδό Ανδρέου Γεωργίου 5 (πρώην 13). Την κοινωνική δομή επισκέφθηκε χτες (24/01) βράδυ ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Σωκράτη Δημητριάδη.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συνομίλησε με τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στο υπνωτήριο αστέγων αλλά και με όσους εργάζονται σε αυτό και ενημερώθηκε από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της δομής και τις ανάγκες που υπάρχουν. 

Στους αναβαθμισμένους χώρους του υπνωτηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης οι άστεγοι λαμβάνουν τη φροντίδα που έχουν ανάγκη μέσα σε συνθήκες αξιοπρέπειας από εξειδικευμένο προσωπικό. Οι άνθρωποι που καταφεύγουν στη δομή έχουν τη δυνατότητα ύπνου σε ένα ζεστό περιβάλλον, ενώ παράλληλα τους προσφέρονται φαγητό, η δυνατότητα λουτρού και χρήσης πλυντηρίου και υπηρεσίες υποστήριξης από το επιστημονικό προσωπικό που απασχολείται στη δομή. 

Με διευρυμένο ωράριο
Αυτές τις ημέρες, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που έχει φέρει η “Ελπίς”, οι δομές αστεγίας του Δήμου Θεσσαλονίκης λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο. Επίσης, μέχρι και την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου λειτουργεί χώρος υποδοχής για την προστασία των αστέγων από το ψύχος στο 4ο παράρτημα του ΚΑΠΗ του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 42. Όλες οι  υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης που λειτουργούν σε 24ωρη βάση  ενημερώνουν τους συνανθρώπους μας που συναντούν σε συνθήκες αστεγίας για την έκτακτη λειτουργία των δομών του Δήμου, ενώ λαμβάνεται μέριμνα για όσους επιθυμούν να επισκεφθούν το υπνωτήριο.
.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Υπνωτήριο αστέγων

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε την συναυλία των Γιάννη Κότσιρα & Γιώτας Νέγκα στο θέατρο Δάσους.
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε την συναυλία των Γιάννη Κότσιρα & Γιώτας Νέγκα στο θέατρο Δάσους.
με 9 Σχόλια 1346 Views

Λάβετε μέρος στο διαγωνισμό του Kulturosupa.gr διεκδικώντας διπλές προσκλήσεις για να δείτε την συναυλία Γιάννη Κότσιρα & Γιώτας Νέγκα στο θέατρο Δάσους 1 Ιουνίου

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή