Δράση – εκπαίδευση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

1061 Views
Δράση – εκπαίδευση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Δράση – εκπαίδευση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017: Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Δωρεάν ειδική εκπαίδευση κινητικότητας - προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης την Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00

​​​​​​​​​​​-
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of People with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 03 Δεκεμβρίου. 

Η ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Το Ινστιτούτο Οφθαλμολογίας & Μικροχειρουργικής Ophthalmica, έχοντας θέσει την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως αναπόσπαστο κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού που εφαρμόζει, όχι μόνο έχει καθιερώσει συστηματικές εκπαιδεύσεις του ανθρώπινου δυναμικού του επάνω σε θέματα και εξειδικευμένες τεχνικές διαχείρισης ατόμων με χαμηλή όραση, αλλά υποστηρίζει στοχευμένες δράσεις και ενέργειες, ώστε να ευαισθητοποιήσει τo κοινωνικό σύνολο επί ζητημάτων διαχείρισης ατόμων με οπτική αναπηρία. 

Συγκεκριμένα την Δευτέρα 04 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00 στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ophthalmica (Βασ. Όλγας 196 & Πλούτωνος 27 γωνία, Νομαρχία, Θεσσαλονίκη), θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ειδική εκπαίδευση κινητικότητας - προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης. 

Την ελεύθερη εκπαίδευση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και άτομα (συγγενείς) που επιθυμούν να εξοικειωθούν με ειδικές τεχνικές διαχείρισης εκείνων των ατόμων με χαμηλή όραση ή οπτική αναπηρία.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλ: 2310 263063 και 2310 413131 ή να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στο: info@ophthalmica.gr.

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. 

Στο Ινστιτούτο Ophthalmica λειτουργεί τομέας κινητικότητας - προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης, με σκοπό την παροχή εξειδικευμένης εκπαίδευσης.

Στην εκπαίδευση κινητικότητας - προσανατολισμού διδάσκεται η ασφαλής, άνετη και ανεξάρτητη μετακίνηση, ενώ στον τομέα των δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης συμπεριλαμβάνονται όλες εκείνες οι δραστηριότητες που εκτελεί κάθε άτομο σε όλες τις εκφάνσεις της προσωπικής και κοινωνικής του ζωής.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται σε εξατομικευμένο πλαίσιο, τόσο στο Ινστιτούτο Ophthalmica, όσο και στο χώρο διαμονής των ενδιαφερομένων και αφορά ανθρώπους κάθε ηλικίας που αισθάνονται πως το πρόβλημα όρασης τους δυσκολεύει στην καθημερινότητα.

Υπεύθυνη εκπαίδευσης στην κινητικότητα - προσανατολισμό:
Λίνα Καλλέ M.Εd
Εκπαιδεύτρια κινητικότητας - προσανατολισμού και δεξιοτήτων καθημερινής διαβίωσης ατόμων με μερική ή ολική απώλεια όρασης
E-mail: kalle@ophthalmica.gr

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε περισσότερα

Πατήστε 
εδώ για να προγραμματίσετε το ραντεβού σας στην εκπαίδευση κινητικότητας - προσανατολισμού

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Έργο τέχνης οι αιωνόβιες ελιές της Αγγελάκη.
Έργο τέχνης οι αιωνόβιες ελιές της Αγγελάκη.
με 0 Σχόλια 868 Views

 "Ερ Έργο τέχνης χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας την παρέμβαση στον άξονα της Αγγελάκη, ο οποίος πλέον, έπειτα από τη φύτευση τριάντα αιωνόβιων ελαιόδενδρων, έχει αποκτήσει μια νέα εικόνα που αναβαθμίζει την ευρύτερη περιοχή.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή