Ότι συνέβη στη live performance μέσα στο νερό | Kif Express | Ιωάννης Κυφωνίδης

1402 Views
Ότι συνέβη στη live performance μέσα στο νερό | Kif Express | Ιωάννης Κυφωνίδης Ότι συνέβη στη live performance μέσα στο νερό | Kif Express | Ιωάννης Κυφωνίδης

 

Παρουσία του αντιδημάρχου Καλαμαριάς παιδείας, αθλητισμού, νεολαίας και διά βίου μάθησης Θάνου Γιαννακού, παρουσιάστηκε στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου Καλαμαριάς το live δρώμενο εικόνας και ήχου " Τορωναίος: Μια Ανθρώπινη Ιστορία " σε κείμενο & σκηνοθεσία Ιωάννη Κυφωνίδη.

Την εικόνα συνέθεσαν ο μαραθωνοκολυμβητής Βασίλης Τσίκας και οι συν-κολυμβήτριές  του Βίβιαν Διαβάτη, Δέσποινα Ιωαννίδου, Δανάη Μενεξιάδη και Μάγδα Κωνσταντινίδου, όλες και όλοι τους μέλη του κολυμβητικού κινήματος Swim or Die και του συλλόγου Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση.Τον προηχογραφημένο λόγο των σκέψεων του ήρωα του κειμένου Βασίλη που διαπνέει τον Τορωναίο κόλπο  απέδωσαν με τις φωνές τους  οι ίδιες και οι ίδιοι κολυμβητές με την προσθήκη των Λάμπρου Στέφου, Χρήστου Κόκκινου και Ιωάννη Κυφωνίδη που οπτικοποίησε το ρόλο του βαρκάρη - συνοδού του μαραθωνοκολυμβητή.

Το σκηνικό του δρώμενου  ήταν το νερό της πισίνας και ένα φουσκωτό.

Το podcast, όπου βασίστηκε ο ήχος της περφόρμανς, ηχογραφήθηκε στα στούντιο του Libero 107.4 σε ηχοληψία & μοντάζ του Μάνου Παπαδόπουλου και διεύθυνση παραγωγής της Αγγελικής Καράνου.

Μεταδόθηκε για πρώτη φορά από το σάιτ των Human Stories


Η live performance εξελίχθηκε μέσα στο νερό από την κολυμβητική και θεατρική ομάδα SWIM OR DIE, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς και την παραχώρηση του χώρου από το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς.

Το κείμενο και τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Ιωάννης Κυφωνίδης, την καλλιτεχνική επιμέλεια και τεχνική υποστήριξη ο προπονητής πόλο και μαραθώνιας κολύμβησης Νικόλας Ρεπανάς, ενώ την κινηματογράφηση και το μοντάζ και τη μείξη του οπτικού υλικού με το ηχητικό ο Δημήτρης Γιουζέπας.

Η παραγωγή  του ήχου είναι μια ευγενική χορηγία του  Libero 107.4 με την υποστήριξη της Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης.

Στο ηχητικό, ακούγονται με τη σειρά οι: Βασίλης Τσίκας, Βίβιαν Διαβάτη, Λάμπρος Στέφου, Δέσποινα Ιωαννίδου, Ιωάννης Κυφωνίδης, Δανάη Μενεξιάδη, Χρήστος Κόκκινος, Μάγδα Κωνσταντινίδου.

Ηχοληψία, Ηχητικά Εφέ, Ρύθμιση ήχου, Μοντάζ, Μουσική Επιμέλεια & Επιμέλεια Παραγωγής: Μάνος Παπαδόπουλος. Υπεύθυνη Παραγωγής : Αγγελική Καράνου Το έργο αφιερώνεται στη μνήμη του πρώτου προέδρου της Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης Πολυχρόνη Βασιλείου και του εμπνευστή του κινήματος Cancel the Cancer και τριαθλητή Βαγγέλη Ασπρόμουγγου, στην Εκ πολιτιστική Εταιρεία Νέων Νικήτης Ο ΣΙΘΩΝ, στους πρώτους Νικητιανούς και Χαλκιδικιώτες που διέπλευσαν τον Τορωναίο και στον προπονητή πόλο και Μαραθώνιας Κολύμβησης Νικόλα Ρεπανά.

Η υποβρύχια εκδοχή της live performance :


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο