Η ΠΕΒΕ δεν θέλει την Casa Bianca, λόγω αντιδράσεων…

423 Views
 Η ΠΕΒΕ δεν θέλει την Casa Bianca, λόγω αντιδράσεων… Η ΠΕΒΕ δεν θέλει την Casa Bianca, λόγω αντιδράσεων…

Κακώς... αν δεν συντρέχει άλλος λόγος.. 
Η  πρόταση  για την παραχώρηση της Casa Bianca προς την Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, που έγινε στις αρχές του καλοκαιριού, ήταν μια ιδέα του Δημάρχου της πόλης κ. Γιάννη Μπουτάρη.  
Στόχος της ήταν μέσα από τις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Πολιτιστική Εταιρεία και οι συνεργάτες της, αλλά παράλληλα και με την ενεργή συμμετοχή και άλλων πολιτιστικών φορέων, να “ζωντανέψει” το ιστορικό αυτό κτίριο και να ανοιχτεί στο κοινό της πόλης και ιδιαίτερα στους νέους.
Θεωρήσαμε ότι αυτή ήταν μια προοδευτική και σύγχρονη πρωτοβουλία, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον πολιτιστικό εγχείρημα. Για το λόγο αυτό ανταποκριθήκαμε θετικά στην πρόταση του Δημάρχου και υποβάλαμε το σχετικό αίτημα προς το Δημοτικό Συμβούλιο.
Βλέπουμε δυστυχώς τις τελευταίες μέρες να εκδηλώνονται πολύ έντονες αντιδράσεις από διάφορες πλευρές.
Δεν θέλουμε να αντιπαραταχθούμε με κανέναν. Για το λόγο αυτό, και με ιδιαίτερη λύπη μας, αποσύρουμε το αίτημα μας. Είναι φανερό, ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν μπορούν να έχουν καμία πιθανότητα επιτυχίας μέσα σε ένα κλίμα έντασης και καχυποψίας που εκδηλώνεται από την πρώτη στιγμή.
Ευχόμαστε αυτοί που τόσο έντονα αντέδρασαν, να προτείνουν άλλες λύσεις, ώστε να αξιοποιηθεί πολιτιστικά τόσο η Casa Bianca όσο και τα άλλα ιστορικά κτίρια του Δήμου, που δυστυχώς σήμερα παρακμάζουν κλειστά και εγκαταλελειμμένα. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είμαστε οι πρώτοι που θα τους χειροκροτήσουμε.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

Kulturosupa.gr
Kulturosupa.gr
μπές, δες, διάβασε, σχολίασε...

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή