Νέα διάκριση για το ΑΠΘ

229 Views
Νέα διάκριση για το ΑΠΘ Νέα διάκριση για το ΑΠΘ

 Νέα διάκριση για το ΑΠΘ

Την πρώτη θέση στην κατηγορία World Citizenship στον παγκόσμιο Διαγωνισμό «Microsoft Imagine Cup 2016» κατέκτησε η ομάδα AMANDA του Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΤΗΜΜΥ) της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη που εκπροσώπησε την Ελλάδα.
 
Ο Διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Σιάτλ της Ουάσιγκτον, από 26 έως 30 Ιουλίου 2016. Η ομάδα του Καθηγητή του ΤΗΜΜΥ του ΑΠΘ, Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη, αποτελείται από τους φοιτητές του Τμήματος, Γιώργο Σχοινά, Ηλία Χρυσοβέργη, Μαργαρίτα Μπίντση και Βασίλη Μπαλτατζή.
 
Το Imagine Cup είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός φοιτητικής καινοτομίας. Η ομάδα του ΑΠΘ διακρίθηκε μεταξύ 4000 project από όλο τον κόσμο για το 2016. Η ομάδα του Καθηγητή Λεόντιου Χατζηλεοντιάδη έχει διακριθεί στο διαγωνισμό «Microsoft Imagine Cup» άλλες έξι φορές στο παρελθόν και συγκεκριμένα τις χρονιές 2004, 2005, 2007, 2011, 2012 και 2015.
 
Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει την ευρηματικότητα των φοιτητών μέσω τεχνολογικών λύσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του πλανήτη, όπως αυτά έχουν τεθεί από την UNESCO.
 
Η ελληνική αποστολή συμμετείχε με την καινοτόμα εφαρμογή «AMANDA». Η ομάδα του ΑΠΘ δημιούργησε μία επαναστατική μέθοδο για την αντιμετώπιση του bullying. Χρησιμοποιώντας την εικονική πραγματικότητα (Virtual Reality), καθώς και τα βιομετρικά στοιχεία του κάθε ατόμου δημιουργεί έναν προσωποποιημένο χώρο και βοηθάει το παιδί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο αυτό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του. Ταυτόχρονα, οι συμπληρωματικές εφαρμογές για τον ψυχολόγο και τον εκπαιδευτικό τους παρέχουν ένα εξαιρετικό εργαλείο για να βοηθήσουν αποτελεσματικά τα παιδιά.
 
Η επιλογή της ομάδας του ΑΠΘ έγινε μέσω διαγωνισμού, σε εθνικό επίπεδο, στις 22/4/2016 στην Αθήνα, όπου κατέλαβε την πρώτη θέση.
 
Επιπλέον, η ομάδα AMANDA επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο Microsoft Patent Program, μέσω του οποίου η Microsoft θα χρηματοδοτήσει την αίτησή της για πατέντα στην Αμερική και θα παρουσιάσει την εφαρμογή στην Ατλάντα Αμερικής στις 26-30 Σεπτεμβρίου, ενώ, στα μέσα του Σεπτεμβρίου, η AMANDA θα παρουσιαστεί στην 81η Δ.Ε.Θ. (Περίπτερο 17), όπου η εφαρμογή θα μπορεί να δοκιμαστεί ελεύθερα.
 
Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: http://amandaproject.net/

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΑΠΘ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Σκέφτομαι να Βάλω Ένα Τέλος»: Μια σουρεαλιστική ταινία που ίσως το παρατραβάει κάπου-κάπου. Είδαμε & Σχολιάζουμε.
«Σκέφτομαι να Βάλω Ένα Τέλος»: Μια σουρεαλιστική ταινία που ίσως το παρατραβάει κάπου-κάπου. Είδαμε & Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 845 Views

 Στη νέα ταινία του Τσάρλι Κάουφμαν, μια νεαρή γυναίκα πηγαίνει με τον σύντροφό της, Τζέικ, στο σπίτι των γονιών του. Εγκλωβισμένη ανάμεσα στην αμηχανία και την χιονοθύελλα, η πρωταγωνίστρια χάνει την αίσθηση της πραγματικότητας.  Είδε και σχολιάζει ο  Γιώργος Κελεσίδης

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή