Πολίτες από 60 χώρες παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

1047 Views
Πολίτες από 60 χώρες παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Πολίτες από 60 χώρες παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης.

 

Πολίτες από το Περού, τη Χιλή, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, ακόμη και από την Αγία Λουκία (νησιωτικό κράτος στην ανατολική Καραϊβική) επέλεξαν να ανέβουν τα σκαλιά του... δημαρχείου της Θεσσαλονίκης και να ενώσουν τις ζωές τους με πολιτικό γάμο.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε το Τμήμα Πολιτικών Γάμων του δήμου Θεσσαλονίκης, στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης, για το διάστημα από 2012 έως το 2017 τελέστηκαν συνολικά 3.712 πολιτικοί γάμοι, με τους περισσότερους να γίνονται τους μήνες Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο αλλά και τους φθινοπωρινούς μήνες, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Το 86,37% των πολιτικών γάμων αφορούσε Έλληνες, ενώ το 13,63% ήταν γάμοι ανάμεσα σε Έλληνες και αλλοδαπούς ή σε αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων. Συγκεκριμένα, πολίτες 60 διαφορετικών εθνικοτήτων από τις πέντε ηπείρους παντρεύτηκαν στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης, με τους Βαλκάνιους να βρίσκονται στις πρώτες θέσεις.

Μέσα σε αυτή την πενταετία, η μεγαλύτερη σε ηλικία νύφη που παρουσιάστηκε στο δημαρχείο ήταν 81 ετών και η μικρότερη 17 χρόνων, ενώ ο μεγαλύτερος γαμπρός ήταν 87 ετών και ο μικρότερος 19. Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 20% των γυναικών που παντρεύονται είναι μεγαλύτερες σε ηλικία από τον σύζυγό τους, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας που αποφασίζουν να αφήσουν την εργένικη ζωή (άντρες και γυναίκες) είναι από 30 - 39 ετών.

Με βάση τα στοιχεία από το Τμήμα Πολιτικών Γάμων του δήμου Θεσσαλονίκης, το 70% των γυναικών είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης και το 50% στον τελευταίο μήνα της κύησης. Επίσης, το 89% των πολιτών δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι στο θρήσκευμα, ενώ το υπόλοιπο 11% δηλώνει είτε άλλο θρήσκευμα, είτε δεν δηλώνει καθόλου.

"Θα πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο χώρο από την αίθουσα Νερού για την τέλεση των γάμων" σημείωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μετά την παρουσίαση των στατιστικών στοιχείων για τους πολιτικούς γάμους.

"Ο θρησκευτικός και ο πολιτικός γάμος ορίζεται από τους νόμους του κράτους. Το Σύμφωνο Συμβίωσης είναι ένα βήμα μπροστά. Έχει και άλλες λεπτομέρειες που καθορίζουν τις σχέσεις του ζευγαριού. Θα έχουμε όλο και περισσότερα σύμφωνα συμβίωσης γιατί είναι πιο απλό σε περίπτωση χωρισμού" πρόσθεσε ο κ. Μπουτάρης.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Μάθε να χτυπάς την πόρτα - το παιχνίδι των ορίων». Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου.
«Μάθε να χτυπάς την πόρτα - το παιχνίδι των ορίων». Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας Νέλης Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 1056 Views

 Η Φρόσω έχει ένα και μοναδικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την πεθερά της. Μένουν σε διπλανά σπίτια τα οποία μοιράζονται έναν κοινό κήπο και πολλά παραπάνω από αυτόν. Η δυσκολία της να βάλει όρια την οδηγεί στο να φοβάται ότι δεν θα αντέξει για πολύ ακόμη αυτήν την κατάσταση. Aπό την Νέλη Βυζαντιάδου 

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή