Η ζωή και η εποχή του στρατιώτη αυτοκράτορα Γαλέριου σε μια διαφορετική Περιπατητική ξενάγηση.

650 Views
Η ζωή και η εποχή του στρατιώτη αυτοκράτορα Γαλέριου σε μια διαφορετική Περιπατητική ξενάγηση. Η ζωή και η εποχή του στρατιώτη αυτοκράτορα Γαλέριου σε μια διαφορετική Περιπατητική ξενάγηση.

Η ζωή και η εποχή του στρατιώτη αυτοκράτορα Γαλέριου σε μια διαφορετική Περιπατητική ξενάγηση.
Κυριακή 11 Μαΐου - Αφετηρία: Ροτόντα, - Ώρα: 10.30
Ελάτε να γνωρίσουμε καλύτερα έναν κοινό μας γνωστό, του οποίου η μορφή έχει αποτυπωθεί ασυναίσθητα στην οπτική εμπειρία των κατοίκων και των επισκεπτών της Θεσσαλονίκης.
Κάποιοι τον πετυχαίνουν φευγαλέα το πρωί στο δρόμο για τη δουλειά, άλλοι τον χαζεύουν τη νύχτα ενώ περιμένουν την παρέα που τους έχει στήσει ένα τέταρτο, αρκετοί τον παρατηρούν περιμένοντας τη διαδήλωση να αρχίσει και οι περισσότεροι έχουν φωτογραφηθεί μαζί του χωρίς καν να το έχουν αντιληφθεί.
Εδώ και 17 αιώνες, η μορφή του στρατιώτη αυτοκράτορα Γαλέριου, μισοσβησμένη πλέον από τη ρύπανση, τον καιρό και το πέρασμα του χρόνου, πρωταγωνιστεί στα ανάγλυφα του πιο πολυσύχναστου μνημείου της πόλης, που αθόρυβα μας υπενθυμίζει την παρουσία  αυτής της αμφιλεγόμενης προσωπικότητας στην Θεσσαλονίκη.
Ικανότατος στρατιωτικός νους μα και αλλοπρόσαλλος ηγέτης, οδηγούσε τις λεγεώνες του σε απρόσμενους θριάμβους αλλά και σε ντροπιαστικές ήττες. Έχτιζε μεγαλοπρεπή και μνημειακά δημόσια κτίρια στις πόλεις της επικράτειάς του με την ίδια ευκολία που λεηλατούσε και ισοπέδωνε εχθρικές πόλεις. Στυγνός διώκτης των χριστιανών και ταυτόχρονα από τους ελάχιστους Ρωμαίους Αυτοκράτορες που διέταξαν ανεξιθρησκία.
Η Ροτόντα, η Καμάρα, τα ερείπια του γαλεριανού ανακτόρου στο Ναβαρίνο είναι τα σημεία που πρόκειται να μας «αφηγηθούν» την ιστορία εκείνου που τα έχτισε σε μια περίοδο που σηματοδότησε το τέλος του αρχαίου κόσμου και την αρχή του Μεσαίωνα.
Συμπρωταγωνιστές στην ιστορία του διφυούς Γαλέριου, ο πεθερός του, αυτοκράτορας Διοκλητιανός, ο Κωνσταντίνος, μετέπειτα αυτοκράτορας και ιδρυτής της Κωνσταντινούπολης, η σύζυγος του Γαλέριου, Βαλέρια, που βρήκε τέλος εφάμιλλο ηρωίδας αρχαίας τραγωδίας καθώς κι ένας αξιωματικός του ρωμαϊκού στρατού που άκουγε στο όνομα Δημήτριος.
Τα υπόλοιπα από κοντά!
Σχεδιασμός/Παρουσίαση:  Γιώργος Φήταμ
Συμμετοχή:  8 ευρώ το άτομο / μαθητικά- φοιτητικά 5 ευρώ
Κρατήσεις:  info@thessalonikiwalkingtours.com
Οργάνωση: ThessalonikiWalkingTours
Η ομάδα Thessaloniki Walking Tours προτείνει θεματικές διαδρομές στη Θεσσαλονίκη επιχειρώντας να συνδέσει το παρελθόν με το σύγχρονο πρόσωπό της πόλης. Η ομάδα δίνει έμφαση στις ανθρώπινες ιστορίες, στο μικρό, αυτό που γλίστρησε από τη μεγάλη Ιστορία, το οποίο όμως συνδέεται με τα μεγάλα γεγονότα που καθόρισαν τον σύνθετο χαρακτήρα της Θεσσαλονίκης και της περιπέτειας της μέσα στον χρόνο. Οι καλά σχεδιασμένες διαδρομές δίνουν την ευκαιρία να ευχαριστηθούμε την πόλη με τρόπο διασκεδαστικό και παράλληλα τεκμηριωμένο.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο