1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης

558 Views
1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης 1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης

1ο Φεστιβάλ Αφήγησης Θεσσαλονίκης

Η Ομάδα Αφήγησης Lupus in fabula φέρνει για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη μια τετραήμερη γιορτή αφιερωμένη στις ιστορίες και τη διήγησή τους.
Από την Πέμπτη 19 έως την Κυριακή 22 Νοεμβρίου, χλωμές πριγκιποπούλες και θυμωμένοι δράκοι των λαϊκών παραμυθιών θα συναντηθούν με τον πολύτροπο Οδυσσέα και τους αλαζονικούς μνηστήρες του ομηρικού έπους. Και όλα αυτά με πολλή μουσική και ρυθμό! Και με ένα εργαστήρι, στοχευμένο στην ορθή χρήση της φωνής από τον αφηγητή, δώρο σε όποιον θελήσει να συμμετάσχει στη γιορτή!

Η Ανθή Θάνου, μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες αφηγήτριες, θα μας ξαφνιάσει και πάλι, πηγαίνοντας την τέχνη της αφήγησης ένα βήμα μπροστά.

Η πολυγραφότατη Λίλη Λαμπρέλλη, θα αφηγηθεί με τη γνωστή της ευαισθησία για πρώτη φορά, μέσα στις τόσες δεκαετίες πορείας στον χώρο της αφήγησης, στη Θεσσαλονίκη.

Η πολύπειρη Μάνια Μαράτου, παραλαμβάνοντας το παμπάλαιο ραβδί του ραψωδού, θα αφηγηθεί με μέτρο και ρυθμό τα θαυμαστά κατορθώματα των ηρώων της Οδύσσειας.

Ο Αλέξης Μακρής και ο Γιάννης Ψαριώτης, μουσικοί και συνεργάτες των αφηγητριών, θα γεμίσουν το δωμάτιο με νότες, ενώ οι Πλειάδες θα ντύσουν με πολυφωνικές μελωδίες τις περιπετειώδεις ζωές των ηρώων.

Και σε όποιον αγαπάει να αφηγείται, ο Γιώργος Χούχος θα προσφέρει σε πρακτικό επίπεδο τις γνώσεις του, καθοδηγώντας τους συμμετέχοντες στην ορθή χρήση του βασικού τους εργαλείου, της φωνής.

Τα εργαστήρια και οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο «Αβγό» (Βαλαωρίτου 4) και στον Πολυχώρο «ΕΝΩ» (Ερμού 11).

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε παραμυθάδες και αφηγητές, όπως επίσης και σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας που αναζητούν νέα εργαλεία για τη δουλειά τους, σε ψυχολόγους, σε δραματοθεραπευτές και εμψυχωτές, που θέλουν να διευρύνουν και να εξελίξουν τις γνώσεις τους, αλλά και σε καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να διευρύνουν το εκφραστικό τους πεδίο. Τέλος, σε όποιον ενδιαφέρεται για την τέχνη της αφήγησης κ έχει διάθεση να την ανακαλύψει. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία. Τα εργαστήρια και οι παραστάσεις απευθύνονται σε ενήλικο κοινό.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Lupus in fabula είτε στο τηλέφωνο 6945 546019 ή στο email  lupusinfabula.fest@gmail.com


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή',
'Η Στοργή - Ψυχογραφώντας το Χρήστο και την Αγνή', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 2177 Views

Δεν κρατάμε έναν άνθρωπο δίπλα μας αν δε θέλει να μείνει. Ούτε περιμένουμε από τον άλλο να μας πει να φύγουμε αν εμείς έχουμε ήδη αποφασίσει ότι θέλουμε να φύγουμε.  Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη