Εθνικιστές (;) βανδάλισαν ξανά το «Φεγγάρι» στη Νέα Παραλία.

320 Views
Εθνικιστές (;) βανδάλισαν ξανά το «Φεγγάρι» στη Νέα Παραλία. Εθνικιστές (;) βανδάλισαν ξανά το «Φεγγάρι» στη Νέα Παραλία.

Εθνικιστές (;) βανδάλισαν ξανά το «Φεγγάρι» στη Νέα παραλία.

Στο στόχαστρο δραστών για εθνικιστικούς λόγους, βρέθηκε το έργο τέχνης του Παύλου Βασιλειάδη, «Φεγγάρι στην Ακτή», που στολίζει την προκυμαία της παραλιακής στο ύψος του «Μακεδονία Παλλάς».

 Τις περασμένες ημέρες, το έργο βρέθηκε για τρίτη φορά στο στόχαστρό μέσα σε διάστημα τριών μηνών και τα κίνητρα των δραστών φαίνεται να είναι εθνικιστικά μιας και το μισοφέγγαρο θυμίζει Ισλάμ.

«Το Φεγγάρι κάποιοι δεν το θέλουν;», σχολίασε το πρωί του Σαββάτου με ανάρτησή του στο Facebook ο Πρόδρομος Νικηφορίδης, εκ των αρχιτεκτόνων που σχεδίασαν την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης. Το γλυπτό να γέρνει προς τα αριστερά, έτοιμο να πέσει στα νερά του Θερμαϊκού.

Και συμπλήρωσε «κάποιοι θέλουν να το σπάσουν και να το ρίξουν στη θάλασσα, για θρησκευτικούς και εθνικιστικούς λόγους, γιατί τους θυμίζει την Τουρκία και την ημισέληνο του Ισλάμ». Την φθορά διαπίστωσε ο ίδιος κατά την πρωινή του βόλτα στην παραλία και ενημέρωσε παράλληλα και την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας 20 – 26/06/2019
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας 20 – 26/06/2019
με 0 Σχόλια 318 Views

 Η Κουλτουρόσουπα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καταργεί τη λίστα γενικών αιθουσών με τον προγραμματισμό όλων των ταινιών και δημιουργεί νέα στήλη όπου θα παρουσιάζει το πρόγραμμα όλων των θερινών κινηματογράφων της Θεσσαλονίκης, επιφυλάσσεται δε από την έναρξη χειμερινής περιόδου να παρουσιάζει και να προτείνει μόνο τους παραδοσιακούς κινηματογράφους της πόλης.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή