Rss title here http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/ put the rss description here. +Wed, 22 Nov 2017 18:25:00 +0200 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[Stand Up Comedy με Θανάση Πασσά και Konilo στο Φαργκάνη.]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/stand-up-comedy-passas-konito-21736/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/stand-up-comedy-passas-konito-21736/#comments +Wed, 22 Nov 2017 18:25:00 +0200 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/stand-up-comedy-passas-konito-21736/ Στο κινηματοθέατρο Φαργκάνη οι δύο αυτοί ιδιαίτεροι άνθρωποι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για μία παράσταση που αναμένεται να αποσυντονίσει  το κοινό που θα παραβρεθεί αλλά και τους ίδιους, χαρίζοντας απλόχερα το γέλιο.


]]>

Passas VS Konilo: The Ultimate Debate Show

Το απόλυτο debate show είναι εδώ.
 
Θανάσης Πασσας εναντίον Konilo σε μία μονομαχία που….πραγματικά δεν ενδιαφέρει κανένα!
 
Μία τηλεοπτική περσόνα εναντίον ενός φιλόδοξου youtuber.
.
Ο Θανάσης Πασσας, ρεπόρτερ των celebrity στην εκπομπή «Ότι να ναι» και τώρα στο “Late Night”, γνωστός από τα βίντεο νεοελληνικές περσόνες που ενσαρκώνει, το ατελείωτο τρολάρισμα στις επιτόπιες έρευνες που διεξάγει για λογαριασμό της εκπομπής του αλλά και τα βίντεο – κόλαφος στις συνήθειες του μέσου Έλληνα, ενώνεται με τον Konilo, τον άνθρωπο που αν συναντήσεις στο δρόμο ξέρεις ότι θα έρθεις σε δύσκολη θέση, όπως όσοι περαστικοί τους τέθηκε το δίλημμα αν θα προτιμούσα κλοτσήσουν μωρό ή να μη ταξιδέψουν  ξανα!
 
Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου, στο κινηματοθέατρο Φαργκάνη οι δύο αυτοί ιδιαίτεροι άνθρωποι θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για μία παράσταση που αναμένεται να αποσυντονίσει  το κοινό που θα παραβρεθεί αλλά και τους ίδιους, χαρίζοντας απλόχερα το γέλιο.
 
Πότε; Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
Που; Κινηματοθεατρο Φαργκάνη (Αγ.Παντελεήμονος 10, Ροτόντα, τηλ.2310208007)
Ώρα έναρξης: 21,00
Γενική είσοδος: 9 ευρώ
Σημεία προπώλησης:
Κινηματογράφος Φαργκάνη (Αγ.Παντελεήμονος 10, τηλ.2310208007)
Κινηματογράφος Κολοσσαίον (Β.Όλγας 150, τηλ.2310 834996)
Colored Coffee (Αγ.Σοφίας 36, τηλ.2310 226895)
Αρκούδα (Κ.Μελενίκου 20, τηλ.2315 505898)
Σάρωθρον (Κατούνι 17, 2310 538282)

.

.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/stand-up-comedy-passas-konito-21736/feed/
<![CDATA[«Ενοίκιο μόλις 200 ευρώ για παραλιακά οροφοδιαμερίσματα του ΑΠΘ»; Το ΑΠΘ απαντά.]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/apth-apanthsh-200-21734/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/apth-apanthsh-200-21734/#comments +Wed, 22 Nov 2017 15:07:00 +0200 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/apth-apanthsh-200-21734/  Με έκπληξή μας και προφανή αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για δημοσιεύματα στον τύπο και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης περί καταγγελίας με θέμα “Ενοίκιο μόλις 200 ευρώ για παραλιακά οροφοδιαμερίσματα του ΑΠΘ”, αμφότερα τα οποία παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία, την αναλήθεια των οποίων γνωρίζουν οι συντάκτες τους.

]]>
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
«Με έκπληξή μας και προφανή αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για δημοσιεύματα στον τύπο και σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης περί καταγγελίας με θέμαΕνοίκιο μόλις 200 ευρώ για παραλιακά οροφοδιαμερίσματα του ΑΠΘ”, αμφότερα τα οποία παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία, την αναλήθεια των οποίων γνωρίζουν οι συντάκτες τους. Για να μην μένουν ψευδείς εντυπώσεις, που παραπλανούν την κοινή γνώμη και προφανή στόχο έχουν τη δυσφήμιση του Πανεπιστημίου μας και των εκπροσωπούντων αυτών οργάνων και προς αποκατάσταση της αλήθειας δηλώνουμε τα παρακάτω:
1. Το ΑΠΘ, προκειμένου να αξιοποιήσει και να αναβαθμίσει τα περιουσιακά του στοιχεία, προχώρησε, ύστερα από σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου, σε δημόσιους ανοικτούς διαγωνισμούς μακροχρόνιων μισθώσεων των ακινήτων του, που είχαν υποστεί σημαντική φθορά λόγω παλαιότητάς τους και παρέμεναν ανεκμετάλλευτα επί πολλά έτη, καθώς έχρηζαν ριζικής ανακαίνισης και κανένας μισθωτής δεν θα δαπανούσε χρήματα για την ανακατασκευή ή επισκευή τους, με το δεδομένο, ότι οι μισθώσεις των ακινήτων των ΝΠΔΔ (όπως είναι το Α.Π.Θ.) ορίζονται εκ του νόμου για χρονικό διάστημα 3 ετών με δυνατότητα παράτασης για άλλα 2 έτη. Μεταξύ αυτών των ακινήτων είναι  και το ακίνητο της Λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου 29 (τέσσερα διαμερίσματα).
.
2. Το ακίνητο αυτό για τους παραπάνω λόγους όχι μόνον δεν απέφερε κάποιο εισόδημα στο Α.Π.Θ., αλλά επιβάρυνε τον ήδη πενιχρό προϋπολογισμό του, καθώς πλήρωνε κάθε μήνα, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της πολυκατοικίας, το ήμισυ των κοινοχρήστων, που αναλογούσαν σε αυτά τα διαμερίσματα.
.
3. Τα συγκεκριμένα ακίνητα στην Μ. Αλεξάνδρου έχριζαν ανακαίνισης υψηλού κόστους, υψηλότερου των 50.000 ευρώ ανά διαμέρισμα, ποσό που ήταν αδύνατον να διαθέσει το ΑΠΘ στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία, λόγω αφενός μεν της διαρκούς υποχρηματοδότησής του, αφετέρου δε της ιδιότητας των ακινήτων αυτών, ως κληροδότημα (Κληροδότημα Δημητρίου Τσιακμακόπουλου).  Για το λόγο αυτό τα διαμερίσματα παρέμεναν ανεκμετάλλευτα και απαξιώνονταν οικονομικά με άμεσο και ορατό κίνδυνο να απωλέσουν την αξία τους και συνακόλουθα το σκοπό του κληροδοτήματος .
4. Τηρώντας το γράμμα του νόμου και ύστερα από έγγραφη έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, διενεργήθηκε ανοικτός δημόσιος διαγωνισμός για την μακροχρόνια μίσθωση των εν λόγω ακινήτων-διαμερισμάτων με μηνιαίο μίσθωμα ΚΑΙ με την υποχρέωση του αναδόχου για τη ριζική ανακατασκευή τους με αποκλειστική ευθύνη και δαπάνες του.
.
5. Ανάδοχος στον εν λόγω διαγωνισμό αναδείχθηκε εταιρεία με επενδυτικό σχέδιο ανακαίνισης ύψους 515.000 ευρώ περίπου. Ο ανάδοχος προσέφερε μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο δεν ανέρχεται στα 200 ευρώ (800 ευρώ για το σύνολο των διαμερισμάτων) για 35 έτη, όπως ψευδώς καταγγέλλεται και δημοσιεύεται, αλλά μόνο για το πρώτο έτος, το οποίο μίσθωμα στη συνέχεια αυξάνεται κλιμακωτά. Όπως είναι γνωστό, πάγια τακτική των μακροχρόνιων μισθώσεων με ανακατασκευή είναι η καταβολή μειωμένου μισθώματος κατά τα αρχικά στάδια της επένδυσης, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις παρέχεται και περίοδος χάριτος με τη μη καταβολή ενοικίου – γεγονός, που δεν αποδέχθηκε το ΑΠΘ. 
.
6. Το συνολικό τίμημα της συγκεκριμένης μίσθωσης μαζί με τις συμφωνημένες αναπροσαρμογές του μισθώματος και τις δαπάνες για την ανακατασκευή-ανακαίνιση των διαμερισμάτων ξεπερνάει τα 900.000 ευρώ, καθιστώντας τα παράλληλα πλήρως ανακαινισμένα και λειτουργικά και προσδίδοντάς τους σημαντική υπεραξία.
.
7.  Στον εν λόγω διαγωνισμό προσήλθε και ο αναφερόμενος στο δημοσίευμα ιδιώτης με προσφορά για το ένα μόνο διαμέρισμα, από τον οποίο ψευδώς αναγράφεται, ότι το ΑΠΘ θα ελάμβανε μηνιαίο μίσθωμα 800 ευρώ, διότι η προσφορά του αφορούσε 15ετή μακροχρόνια μίσθωση για κατοικία (του 4ου ορόφου) με μηνιαίο μίσθωμα 300 ευρώ σταθερό για 100 μήνες (8,5 έτη περίπου), με προϋπολογισμό ανακατασκευής 50.000 ευρώ και στη συνέχεια, δηλ. μετά τα 8,5 έτη με μηνιαίο μίσθωμα 800 ευρώ. Η μεμονωμένη προσφορά όμως αυτή δεν κρίθηκε συμφέρουσα για το ΑΠΘ, διότι τα υπόλοιπα διαμερίσματα θα παρέμεναν ανεκμετάλλευτα και για το λόγο αυτό προτιμήθηκε η προσφορά της αναδόχου εταιρίας, η οποία περιελάμβανε και τα τέσσερα διαμερίσματα.
 
Το ΑΠΘ λαμβάνοντας υπόψη τη βούληση των διαθετών για σταθερά έσοδα με σκοπό τη χορήγηση υποτροφιών, την κείμενη νομοθεσία  (Ν.4182/2013), τις έγγραφες εγκρίσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε κάθε στάδιο της διαδικασίας έως και την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, το κοινωνικό έργο που επιτελείται ενισχύοντας αδύναμες οικονομικά ομάδες φοιτητών (το κληροδότημα Δ. Τσιακμακοπούλου χορηγεί ετησίως 30 υποτροφίες), επιλέγει δυναµική, ορθολογική και άµεση αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του, προκειμένου να εξασφαλίσει σηµαντικά, σταθερά και σε μακροχρόνια βάση έσοδα για την εξυπηρέτηση των σκοπών του κληροδοτήματος. Το ΑΠΘ προχώρησε στον εκσυγχρονισμό της πολιτικής διαχείρισης των ακινήτων του και τα μέχρι σήμερα αναξιοποίητα ακίνητα (επί σχεδόν δύο δεκαετίες) έχουν διατεθεί, με την προηγούμενη έγκριση των αρμοδίων ελεγκτικών φορέων της Πολιτείας, προς μακροχρόνια μίσθωση, αναβαθμίζοντας τα ακίνητα  αυτά, τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις, λόγω της μακροχρόνιας μη χρήσης τους έχουν υποστεί σημαντικότατες φθορές και είχαν καταστεί ακατάλληλα για οποιαδήποτε χρήση. Η νέα πολιτική εξασφαλίζει αυξημένους πόρους για τα κληροδοτήματα προς όφελος των φοιτητών του ΑΠΘ και αναβαθμίζει την περιουσία του ΑΠΘ.
 
         Κατόπιν τούτων, το ΑΠΘ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για τη διαφύλαξη του κύρους του». 
.
Νίκος Χ. Βαρσακέλης
Αντιπρύτανης Οικονομικών
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/apth-apanthsh-200-21734/feed/
<![CDATA[Ολοκληρώθηκε με τις απονομές το Πρόγραμμα Υποτροφιών ΣΕΕΔΑ και Ομίλου Αντωνέλη.]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/antonellis-aponomes-ipotrofies-21731/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/antonellis-aponomes-ipotrofies-21731/#comments +Wed, 22 Nov 2017 13:13:00 +0200 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/antonellis-aponomes-ipotrofies-21731/  Με μια πολύ κομψή και σεμνή τελετή για τις απονομές στους τρεις νικητές στην κινηματογραφική αίθουσα «Cine Φρίντα Λιάππα» της Αποθήκης Δ’ του πρώτου προβλήτα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την αίγλη της παρουσίας του θωρηκτού της νίκης «Γεώργιος Αβέρωφ», ολοκληρώθηκε το....


]]>
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με μια πολύ κομψή και σεμνή τελετή για τις απονομές στους τρεις νικητές στην κινηματογραφική αίθουσα «Cine Φρίντα Λιάππα» της Αποθήκης Δ’ του πρώτου προβλήτα στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης με την αίγλη της παρουσίας του θωρηκτού της νίκης «Γεώργιος Αβέρωφ», ολοκληρώθηκε το 1ο Πρόγραμμα Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών (ΣΕΕΔΑ) και του Ομίλου Αντωνέλη, το βράδυ της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου 2017.
 
Την εκδήλωση παρουσίασε με την ιδιαίτερη ευαισθησία της η αξιαγάπητη καλλιτέχνιδα κα Μπέσσυ Μάλφα η οποία καλωσόρισε τους καλεσμένους, συντόνισε την εκδήλωση και προλόγισε τους τρεις νικητές πριν από κάθε απονομή: τον Παραολυμπιονίκη κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη, την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Τεχνικής Κολύμβησης Ιωάννα Παναγιωτίδου και τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ποδηλασίας Πίστας Ζαφείρη Βολικάκη, αναφέροντας σύντομα βιογραφικά στοιχεία και τις σημαντικότατες επιτυχίες τους τα τελευταία έτη.
 
Τον πρώτο χαιρετισμό της εκδήλωσης απεύθυνε η Πρόεδρος του ΣΕΕΔΑ κα Ραμπέα Ιατρίδου η οποία πριν ξεκινήσει την ομιλία της ζήτησε από τους προσκεκλημένους εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή ως ελάχιστο φόρο τιμής στους συνανθρώπους μας που χάθηκαν από τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα και τις φυσικές καταστροφές στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.
 
Στη συνέχεια μίλησε για το έργο του Συλλόγου Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών από την ίδρυσή του παρουσιάζοντας μέσα από ένα σύντομο βίντεο την πορεία από την προσφορά των αθλητών στις Εθνικές Ομάδες όλων των αθλημάτων, στην ανάγκη για την προάσπιση του «Τιμής Ένεκεν» και των δικαιωμάτων των Πρωταθλητών, στην κοινωνική προσφορά μέσα από δράσεις και συμμετοχές σε αθλητικές διοργανώσεις κοινωνικού χαρακτήρα συνοψίζοντας στην φράση: «οι επιτυχίες μας είναι η ιστορία μας, το μέλλον μας είναι η ανιδιοτελής προσφορά» και στο παρόν, με τον Όμιλο Αντωνέλη ο οποίος, στη δύσκολη εποχή των περικοπών στις Ομοσπονδίες και την αδυναμία των αθλητών να προετοιμαστούν σωστά, ήρθε γεναιόδωρα να δημιουργήσει έναν νέο αξιοκρατικό τρόπο αθλητικής χορηγίας, τη δημιουργία του πρώτου προγράμματος Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό.
 
Επίτιμος καλεσμένος στην Τελετή Απονομής ήταν ο επονομαζόμενος «δράκος» του μπάσκετ, μέλος της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης από το 1975-1996, τρίτος σκόρερ όλων των εποχών στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, 5ος Ολυμπιονίκης 1996 στην Ατλάντα και νυν Προπονητής του Άρη Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Γιαννάκης ο οποίος κλήθηκε να χαιρετήσει την εκδήλωση. Ο μεγάλος προπονητής με την χαρακτηριστική ήρεμη και σοβαρή του παρουσία καθήλωσε τους προσκεκλημένους λέγοντας: «Από τον συναγωνισμό και τις νίκες που πετυχαίνουν οι πρωταθλητές μας παίρνουν θάρρος όλοι οι Έλληνες. Σε όλους τους τομείς έχουμε δυνατότητες, αρκεί να μάθουμε να δίνουμε πάσες, γιατί όταν ξέρεις να δίνεις πάσα σημαίνει ότι ξέρεις το παιχνίδι και η πάσα κάνει δύο χαρούμενους και συγχρόνως όσο δουλεύουμε σκληρά και δεν φοβόμαστε τον αντίπαλό μας και δεν φοβόμαστε την ήττα, τόσο καλύτεροι θα γίνουμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τις διακρίσεις που φέρνουν στην χώρα μας. Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχω δει τον αθλητισμό από τότε που ξεκίνησα εγώ να έχουμε φτάσει στο σήμερα, με τους αθλητές μας να είναι παγκοσμίου επιπέδου».
 
Η αντιπρόεδρος του Ομίλου Αντωνέλη κα Όλγα Αντωνέλη πήρε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε  τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους συνεχάρη τους νικητές του 1ου Προγράμματος και απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους του Ομίλου Αντωνέλη: «Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη βραδιά για εμάς. Ο αδελφός μου Αυγουστίνος και εγώ θέλαμε να στηρίξουμε τους αθλητές, θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό για την κοινωνία και είχαμε την τιμή με τον Σύλλογο Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών να θεσπίσουμε ένα πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο θα το στηρίξουμε και φέτος αλλά και τα επόμενα χρόνια ελπίζοντας να βρούμε αρωγούς περισσότερους επιχειρηματίες από την πόλη της Θεσσαλονίκης και γιατί όχι από όλη την Ελλάδα, με σκοπό να έχουμε τις χρονιές που θα ακολουθήσουν περισσότερους βραβευθέντες, περισσότερους πρωταθλητές που θα βρουν ηθικό και οικονομικό στήριγμα στην προσπάθειά τους».
 
Ο Υπεύθυνος Marketing του Ομίλου Αντωνέλη κος Νίκος Γραμμένος προλόγισε και παρουσίασε το concept πίσω από το video clip που δημιούργησε το τμήμα του (σενάριο- σκηνοθεσία-σπικάζ: Νίκος Γραμμένος, Μοντάζ-γραφικά-εφέ-επιμέλεια παραγωγής: Αποστόλης Κρυσταλίδης, Μουσική: Όθωνας Παπαδόπουλος, Αφήγηση: Αντώνης Τσαπατάκης), με αφορμή την κυκλοφορία του νέου Jeep Renegade, στον στίβο προσπέλασης εμποδίων του Ομίλου με την χορηγία της Saucony Hellas και τη συμμετοχή μελών της Running Team του ΣΕΕΔΑ που τρέχουν σε διοργανώσεις για καλό σκοπό:  «δώδεκα πρωταθλητές και ένα jeep. Η ψυχή απέναντι στην τεχνολογία. Δεκατρία εμπόδια τα οποία δυσκολεύουν ή διευκολύνουν. Όλοι αναζητούν τη νίκη αλλα θα διαπιστώσουμε οτι όταν είμαστε ενωμένοι όχι μόνο δε σταματάμε πουθενά αλλά μπορεί να υπάρξουν δύο νικητές και όχι ένας».
 
Ακολούθησαν οι απονομές στους τρεις νικητές. Για την πρώτη απονομή στον Παραολυμπιονίκη της Κολύμβησης Αντώνη Τσαπατάκη ο οποίος συγκέντρωσε 470 βαθμούς, κλήθηκαν από τον Όμιλο Αντωνέλη ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Σίμου και ο Εκπρόσωπος της Διοίκησης κ. Αυγουστίνος Αντωνέλης. Ο Αντώνης Τσαπατάκης στον σύντομο χαιρετισμό ανέφερε: «είναι ιδιαίτερη τιμή που με βραβεύει ο Σύλλογος Ελλήνων Εξαιρετικά Διακριθέντων Αθλητών, ένας Σύλλογος που χάρη σε αυτόν έχουν διαφυλαχθεί πολλά προνόμια που αφορούν στους αθλητές, τα οποία στήριξαν εμένα ως αθλητή και κυρίως εύχομαι να στηρίξουν και τους επόμενους πρωταθλητές και νέους αθλητές. Εύχομαι η διάρκεια του ΣΕΕΔΑ να είναι εσαεί γιατί πραγματικά οι Έλληνες αθλητές χρειάζονται αυτή τη στήριξη».
 
Την δεύτερη απονομή στην νεαρή Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Τεχνικής Κολύμβησης Ιωάννα Παναγιωτίδου η οποία συγκέντρωσε 460 βαθμούς πραγματοποίησαν ο θρύλος του μπάσκετ coach Παναγιώτης Γιαννάκης και η Αντιπρόεδρος του Ομίλου Αντωνέλη κα Όλγα Αντωνέλη. Η Ιωάννα Παγιωτίδου τόνισε την σημασία της στήριξης των αθλητών από τους ανθρώπους του αθλητισμού «Ευχαριστώ πολύ τον ΣΕΕΔΑ και τον Όμιλο Αντωνέλη, είναι πολύ σημαντικό για όλους τους αθλητές να έχουν ένα στήριγμα. Θέλω να ευχαριστήσω τους δυο μου προπονητές την Βίκυ Τσίκλη και τον Παύλο Μπάμπκα και θέλω να τονίσω πως οι αθλητές σήμερα και ειδικά στην ηλικία μου και οι μικρότεροι έχουμε ως μοναδικό στήριγμα την οικογένειά μας και τους προπονητές μας. Είναι πάρα πολύ όμορφο να βρισκόμαστε σήμερα εδώ και να έχουμε στήριξη από το Πρόγραμμα Υποτροφιών γιατί πραγματικά έχουμε μέσα μας πάθος και θέλουμε να φτάσουμε ψηλά».
 
Η τρίτη υποτροφία απονεμήθηκε στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Ποδηλασίας Πίστας Ζαφείρη Βολικάκη ο οποίος συγκέντρωσε 415 βαθμούς από τον Ανθυποπλοίαρχο του θωρηκτού Αβέρωφ κ. Κυριαζή και τον Ομοσπονδιακό Προπονητή Κολύμβησης Κωφών κ. Φίλιππο Καλαβρέζο. Μετά την βράβευσή του ο Ζαφείρης Βολικάκης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το άθλημα της ποδηλασίας, τα προβλήματα της Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, τον αντίκτυπο που έχουν αυτά στην προσπάθειά του για διάκριση στους διεθνείς αγώνες με τελικό στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 2020 και την σπουδαιότητα της υποστήριξης όχι μόνο οικονομικά αλλά και ηθικά από προσπάθειες όπως αυτή του Ομίλου Αντωνέλη που έφερε στον ΣΕΕΔΑ το πρώτο αυτό Πρόγραμμα Υποτροφιών.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την δέσμευση για του Προγράμματος Υποτροφιών από τον Όμιλο Αντωνέλη και την ανακοίνωση συμμετοχής για το 2017-18 της εταιρίας Κόθρου ΠΛΑΤΩΤΕΧΝΙΚΗ από την κα Μαρία Κόθρου με το συμβολισμό της αλλαγής σκυτάλης  που κάθε χρόνο θα ενημερώνει το κάλυμμά της με το ιστορικό των υποτροφιών και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν.
 
Η αποθήκη Δ’ ήταν μια ευγενική παραχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και τα έπαθλα των νικητών με το συμβολικό χρυσό κλαδί ελιάς αθλοθετήθηκαν από τον Οργανισμό Τουριστικής Προβολής και Marketing Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη του θεσμού του Προγράμματος Υποτροφιών στην Παιδεία και τον Αθλητισμό ΣΕΕΔΑ και Ομίλου Αντωνέλη. Η διοργάνωση είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης έπειτα από πρωτοβουλία της χρυσής Ολυμπιονίκη της Βαρκελώνης, Αντιπεριφερειάρχη ΜΕΘ και Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κας Βούλας Πατουλίδου.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/antonellis-aponomes-ipotrofies-21731/feed/
<![CDATA[Το ΚΘΒΕ στο 6ο Open House Thessaloniki]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-open-house-thessaloniki-21721/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-open-house-thessaloniki-21721/#comments +Wed, 22 Nov 2017 10:22:00 +0200 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-open-house-thessaloniki-21721/  Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει για πρώτη φορά στο Open House Thessaloniki που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 – 26 Νοεμβρίου, για 6η συνεχή χρονιά, με δωρεάν ξεναγήσεις σε δεκάδες κτήρια, δημόσια και ιδιωτικά, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και χώρους πολιτισμού. 

]]>
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετέχει για πρώτη φορά στο Open House Thessaloniki που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 25 – 26 Νοεμβρίου, για 6η συνεχή χρονιά, με δωρεάν ξεναγήσεις σε δεκάδες κτήρια, δημόσια και ιδιωτικά, κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και χώρους πολιτισμού. 

Οι ξεναγήσεις του ΚΘΒΕ θα πραγματοποιηθούν στο Βασιλικό Θέατρο και στη Μονή Λαζαριστών. 
Δύο χώροι με πλούσια ιστορία και αρχιτεκτονική αξία, από την ημερομηνία της κατασκευής τους. 

Έκπληξη θα περιμένει τους επισκέπτες της πρώτης ώρας στο Βασιλικό Θέατρο, που θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρακολουθήσουν όλο το παρασκήνιο αλλαγής των σκηνικών από την πρωινή παράσταση της παιδικής σκηνής «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, για τη βραδινή παράσταση «Ρώσικη Επανάσταση», σε δραματουργία και σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις. Ένα γοητευτικό θέαμα εναλλαγών από μια εποχή σε μια άλλη, όπως αυτή αποτυπώνεται στο Θέατρο κεκλεισμένων των θυρών. 

Open House Thessaloniki 2017 

25 – 26 Νοεμβρίου στους χώρους του ΚΘΒΕ 

Βασιλικό Θέατρο

Το Βασιλικό Θέατρο κατασκευάστηκε το 1940 από τον αρχιτέκτονα πολεοδόμο Κ. Δοξιάδη και ανακατασκευάστηκε το 1996 στη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.

Ωράριο:

Kυριακή 26/11 13:30-17:30

Δεν απαιτείται κράτηση

Διεύθυνση: Πλατεία Λευκού Πύργου 

Μονή Λαζαριστών: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το κτήριο βρίσκεται στο συγκρότημα της Μονής Λαζαριστών και αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σύγχρονη προσθήκη στο διατηρητέο μνημείο του Ιεροσπουδαστηρίου.

Ωράριο: 

Σάββατο 25/11 11:00-15:00

Kυριακή 26/11 14:00-18:00

Δεν απαιτείται κράτηση

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 21, Σταυρούπολη

Πρόσβαση: 18, 27, 34, 38, 54: στάση Στρατόπεδο Π. Μελά

Το πρόγραμμα του OPEN HOUSE Thessaloniki έχει διευρυνθεί με πλήθος παράλληλων δράσεων και εκδηλώσεων, που ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου, με στόχο να απευθυνθεί σε ακόμα μεγαλύτερο κοινό. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.openhousethessaloniki.gr/oht/ 

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-open-house-thessaloniki-21721/feed/
<![CDATA[Εισαγγελική έρευνα για τη διαχείριση κληροδοτημάτων του ΑΠΘ]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/εισαγγελική-έρευνα-για-τη-διαχείριση-κληροδοτημάτων-του-απθ-21707/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/εισαγγελική-έρευνα-για-τη-διαχείριση-κληροδοτημάτων-του-απθ-21707/#comments +Wed, 22 Nov 2017 08:51:00 +0200 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/εισαγγελική-έρευνα-για-τη-διαχείριση-κληροδοτημάτων-του-απθ-21707/   Προκαταρκτική έρευνα για τη διαχείριση πολυτελών διαμερισμάτων που περιήλθαν στην κατοχή του ΑΠΘ μέσω κληροδοτήματος, ερευνούν οι διωκτικές αρχές, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπεβλήθη στον εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

]]>
 Προκαταρκτική έρευνα για τη διαχείριση πολυτελών διαμερισμάτων που περιήλθαν στην κατοχή του ΑΠΘ μέσω κληροδοτήματος, ερευνούν οι διωκτικές αρχές, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που υπεβλήθη στον εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τέσσερα οροφοδιαμερίσματα, 200 τμ το καθένα, στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης, τα οποία κληροδότησε στο πανεπιστήμιο ο Δημήτρης Τσιακμακόπουλος.

Σύμφωνα με την αναφορά, κατόπιν πρόσκλησης ενδιαφέροντος η Σύγκλητος του ΑΠΘ αποδέχθηκε πρόταση της Επιτροπής Διαχείρισης Κληροδοτημάτων του ιδρύματος, να αξιοποιηθούν τα συγκεκριμένα διαμερίσματα μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης διάρκειας 35 ετών, ενώ στη συνέχεια το έργο κατακυρώθηκε σε ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία με την οποία και υπογράφηκε σύμβαση.

Όπως περιγράφεται στην μηνυτήρια αναφορά, την οποία υπέβαλλε ιδιοκτήτης άλλου διαμερίσματος που βρίσκεται στην ίδια οικοδομή με τα κληροδοτήματα, το ποσό που συμφωνήθηκε να εισπράττει το πανεπιστήμιο ως μηνιαίο μίσθωμα, ανέρχεται σε μόλις 200 ευρώ, για καθένα από τα διαμερίσματα. Είναι χαρακτηριστικό, κατά την αναφορά, ότι δικηγόρος της Θεσσαλονίκης πρότεινε στο ΑΠΘ να μισθώσει ένα από τα διαμερίσματα έναντι 800 ευρώ και να χρηματοδοτήσει την ανακαίνιση του μισθίου, αλλά η πρότασή του απορρίφθηκε.

Κατόπιν των παραπάνω, διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα από τον εισαγγελέα Διαφθοράς, Αχιλλέα Ζήση, προκειμένου να διερευνηθεί εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/εισαγγελική-έρευνα-για-τη-διαχείριση-κληροδοτημάτων-του-απθ-21707/feed/
<![CDATA[Χριστουγεννιάτικο bazaar υπέρ Βρεφοκομείου «Αγιος Στυλιανός»]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-bazaar-agios-stilianos-21701/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-bazaar-agios-stilianos-21701/#comments +Tue, 21 Nov 2017 12:37:00 +0200 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-bazaar-agios-stilianos-21701/ O σύλλογος φίλων Εθελοντών και αναδόχων οικογενειών του Δημοτικού Βρεφοκομείου «΄Αγιος Στυλιανός » θα πραγματοποιήσει και φέτος όπως και κάθε χρόνο Χριστουγεννιάτικο bazaar, στο χώρο του Ιδρύματος.

]]>

 
Το Σάββατο στις 25 Νοεμβρίου και την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 ο σύλλογος φίλων Εθελοντών και αναδόχων οικογενειών του Δημοτικού Βρεφοκομείου «΄Αγιος Στυλιανός» θα πραγματοποιήσει και φέτος όπως και κάθε χρόνο Χριστουγεννιάτικο bazaar, στο χώρο του Ιδρύματος.
 
Ώρες λειτουργίας 10:00π.μ-20:00 μ.μ
 
Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ανάγκες των παιδιών του Ιδρύματος και των παιδιών που βρίσκονται σε ανάδοχες οικογένειες.
 
Έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις :
 
1)Σάββατο 25 Νοεμβρίου ώρα 18:00μ.μ παρουσίαση βιβλίου « Νοικοκυρέματα με άρωμα παλιού καιρού» από την συγγραφέα Γιάννα ζούζουλα –Σαραφιάν. Τα έσοδα θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες των παιδιών
 
2) Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 19:00μ.μ μουσική βραδιά με τους καταξιωμένους καλλιτέχνες Καρακότα Ανδρέα και Μητρέντζη Χρήστο.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-bazaar-agios-stilianos-21701/feed/
<![CDATA[Ένα Τρελό Κονσέρτο για μικρούς και μεγάλους με τους Burger Project στο WE]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-burger-project-we-21696/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-burger-project-we-21696/#comments +Tue, 21 Nov 2017 11:14:00 +0200 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-burger-project-we-21696/ Αυθόρμητοι αυτοσχεδιασμοί, διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια, καινούργια και παλιά τραγούδια και μπόλικος χορός είναι τα συστατικά της πρωτότυπης παιχνιδο-συναυλίας των Burger Project.
]]>
Ένα Τρελό Κονσέρτο - Burger Project
Κυριακή 03 Δεκεμβρίου 2017
Πολυχώρος WE

Μετά την επιτυχία του "Μαμά θα κάνω Μπάντα", οι Burger Project ανεβαίνουν στη σκηνή του WE την Κυριακή 03 Δεκεμβρίου, εγκαινιάζοντας τη νέα σειρά συναυλιών τους με τίτλο "Ένα Τρελό Κονσέρτο!". Είναι σίγουρο λοιπόν ότι θα ξεσηκώσουν για μια ακόμη φορά μικρούς και μεγάλους!

Αυθόρμητοι αυτοσχεδιασμοί, διαδραστικά μουσικοκινητικά παιχνίδια, καινούργια και παλιά τραγούδια και μπόλικος χορός είναι τα συστατικά της πρωτότυπης παιχνιδο-συναυλίας των Burger Project.

Στις βαλίτσες τους κουβαλάνε μπόλικο χιούμορ, παιχνίδι, ρυθμό και την καινούργια τους πολυαναμενόμενη δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Μουσική και Φίλοι"!

Μετά τους Burger Project δεν φεύγει κανείς. Θα ακολουθήσει τρελή μουσικο-παιχνιδο-φαγητο-κατάσταση!

***
Η ομάδα SoulFood Thessaloniki αναλαμβάνει το catering με street κουλτούρα!
Το SoulFood Thessaloniki είναι η σύμπραξη του Upnloud & του Black Radio Berlin. Thessaloniki Street Food Festival, Halkidiki Beach Food Festival και Thessaloniki Beer Festival είναι μόνο μερικά απο τα events που έχουν παρουσίασει στα 2 χρόνια δράσης τους! Η μοναδική ομάδα της πόλης που συνδυάζει φαγητό, μουσική & τέχνη.

***
Παράλληλα οι μικροί μας επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μουσικά εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο από τα Παιδιά Εν Δράσει.

Πρόγραμμα
Οι πόρτες ανοίγουν στις 12:30
13:00 – 14:00 The Burger Project
14:00 – 17:00 Παίζουμε και γευματίζουμε παρέα

Είσοδος -  Τιμή Εισιτηρίου: 8€ | Οικογενειακό - 3 εισιτήρια: 20€ | Οικογενειακό - 4 εισιτήρια: 25€
Η προπώληση στον πολυχώρο WE έχει ξεκινήσει!
Οι πόρτες ανοίγουν στις 12:30, η παράσταση ξεκινάει στις 13:00!

****
WE | Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού
Λεωφ. 3ης Σεπτεμβρίου & Γρ. Λαμπράκη
Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 284700 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/-burger-project-we-21696/feed/
<![CDATA[Σε Επίτιμο Διδάκτορα του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος.]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/αanthimos-apth-21691/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/αanthimos-apth-21691/#comments +Tue, 21 Nov 2017 09:54:00 +0200 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/αanthimos-apth-21691/  Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.


]]>

 
Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος. Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 19:30, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.
 
Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, ο τιμώμενος «ανήκει στους κορυφαίους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος του κλίματος των Νέων Χωρών. Πρόκειται για έναν Ιεράρχη με υψηλό αίσθημα ποιμαντικής ευθύνης, ρέκτη του βιβλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας, βοηθό και συμπαραστάτη στις προσπάθειες της ακαδημαϊκής θεολογικής κοινότητας».
 
Το πρόγραμμα της τελετής είναι το εξής:
 
Βυζαντινοί Ύμνοι από το Σωματείο Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης «Άγιος Ιωάννης o Δαμασκηνός»
Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου
Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Περικλή A. Μήτκα
Προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Χρήστου
Έπαινος από τον Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του ΑΠΘ κ. Μιχαήλ Τρίτο
Τελετή Αναγόρευσης
Αντιφώνηση και ομιλία του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμου, με θέμα: «Αναφορά εις τον εκκλησιαστικόν ποιητήν Ρωμανόν τον Μελωδόν»
 
Σύντομο Βιογραφικό του Τιμωμένου
 
«Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Θετταλίας, κ. Άνθιμος (κατά κόσμον Διονύσιος Ρούσσας), γεννήθηκε το 1934 στη Σαλμώνη της Ηλείας. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε διάκονος το 1964 και πρεσβύτερος το 1965.
 
Το 1974 εξελέγη και χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως και το 2004 Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε: α) Φιλόλογος Καθηγητής Μ.Ε., β) Προϊστάμενος Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Αθηνών, γ) Γραμματεύς Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, δ) Διευθυντής των εκδόσεων και του τυπογραφείου της Αποστολικής Διακονίας και ε) Μέλος επί τριετία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Συνέγραψε και εξέδωσε πολλές μελέτες. Ίδρυσε και διηύθυνε το περιοδικό ‘‘ΓΝΩΡΙΜΙΑ’’ (1974-2004) και, από το 2004 έως σήμερα, το περιοδικό ‘‘ΕΥΛΟΓΙΑ’’.
 
Ως μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως διακρίθηκε για το κοινωνικό του έργο, με τη δημιουργία σημαντικών ιδρυμάτων, ενώ πρωτοστάτησε στην ίδρυση της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της οποίας τυγχάνει και Επίτιμος Διδάκτωρ. Προεδρεύει του Χαρισείου Γηροκομείου, του Παπαφείου Ορφανοτροφείου και του Εκπαιδευτικού Πολιτιστικού Ιδρύματος της I.Μ. Θεσσαλονίκης ‘‘ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ’’. Επί των ημερών του ιδρύθηκαν και λειτουργούν στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης 19 ενοριακά συσσίτια για απόρους».
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/αanthimos-apth-21691/feed/
<![CDATA[Στον σταθμό «Καλαμαριά» έφτασε ο μετροπόντικας «Ελλη»]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/metro-kalamaria-elli-21689/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/metro-kalamaria-elli-21689/#comments +Tue, 21 Nov 2017 09:41:00 +0200 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/metro-kalamaria-elli-21689/   Υστερα από ταξίδι 72 ημερών έφτασε τη Δευτέρα στον σταθμό «Καλαμαριά», στον τρίτο κατά σειρά της γραμμής επέκτασης του Mετρό στην ομώνυμη περιοχή, ο μετροπόντικας (TBM) «Έλλη». 

]]>
Υστερα από ταξίδι 72 ημερών έφτασε τη Δευτέρα στον σταθμό «Καλαμαριά», στον τρίτο κατά σειρά της γραμμής επέκτασης του Mετρό στην ομώνυμη περιοχή, ο μετροπόντικας (TBM) «Έλλη». 


Mετά τις γιορτές αναμένεται στο σημείο και η άφιξη του δεύτερου μετροπόντικα, του «Φρίξου», όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό AE, Γιάννης Μυλόπουλος, τονίζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το καλοκαίρι του 2018, και όχι το φθινόπωρο, θα γίνει η ένωσή τους με τη βασική γραμμή του μετρό Θεσσαλονίκης, στον σταθμό της 25ης Μαρτίου.

Η «Έλλη» έχει διανοίξει 55% της μίας σήραγγας, καλύπτοντας 23,5 μέτρα ημερησίως και επόμενος σταθμός της, προτού ενωθεί με τη βασική γραμμή του Μετρό Θεσσαλονίκης, θα είναι αυτός της Νομαρχίας, όπου αναμένεται να φτάσει εντός του Ιανουαρίου του 2018.

Υπενθυμίζεται ότι η διάνοιξη των δίδυμων σηράγγων της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης στην Καλαμαριά ξεκίνησε τον Μάιο του 2017, με σημείο εκκίνησης τη Μίκρα και κίνηση προς τα δυτικά. Η επέκταση Καλαμαριάς έχει συνολικά πέντε σταθμούς, είναι μήκους 4,78 χιλιομέτρων και έχει υπολογιστεί ότι από τη λειτουργία της θα εξυπηρετούνται περισσότεροι από 65.000 επιβάτες, ενώ το υπόγειο τρένο θα φτάνει από τη «Μίκρα» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στον χρόνο των 15 λεπτών.

«Απεγκλωβίζεται», έπειτα από έξι χρόνια το τμήμα της Δελφών


Την Τετάρτη παραδίδεται ξανά στην κυκλοφορία για τα οχήματα, ύστερα από έξι χρόνια, το κλειστό τμήμα της οδού Δελφών στην περιοχή της Ανάληψης και μεταξύ των οδών Μάρκου Μπότσαρη και Πέτρου Συνδίκα, τόνισε σήμερα ο κ. Μυλόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η εγκατάσταση του εργοταξίου του Μετρό στην περιοχή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις κατοίκων και επαγγελματιών, καθώς παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα κατά τη μελέτη και κατασκευή του έργου. Χρειάστηκαν πρόσθετες μελέτες, ενισχύσεις των εδαφών με ειδική μέθοδο και παρεμβάσεις, που οδήγησαν σε μεγάλες καθυστερήσεις και έτσι, ενώ «οι εργασίες στο σημείο υπολογιζόταν να κρατήσουν μέχρι και ένα χρόνο, τελικώς διήρκησαν έξι». Με τον σταθμό πλέον κατασκευασμένο, την Τετάρτη αναμένεται να δοθούν προς το παρόν στην κυκλοφορία δύο λωρίδες, μία ανά κατεύθυνση, καθώς υπάρχουν ακόμη εργασίες να γίνουν, όπως η κατασκευή της δυτικής εισόδου, τα αρχιτεκτονικά και τα ηλεκτρομηχανολογικά.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/metro-kalamaria-elli-21689/feed/
<![CDATA[Ο «όρθιος κωμικός» Χριστόφορος Ζαραλίκος ξαναχτυπά στη Θεσσαλονίκη!]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/zaralikos-21688/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/zaralikos-21688/#comments +Mon, 20 Nov 2017 18:49:00 +0200 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/zaralikos-21688/  Αφήνει για λίγο τις παραστάσεις του στην πρωτεύουσα και προσγειώνεται στο Club του ΜΥΛΟΥ με ένα σοβιετικό MIG-16. Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας, «παίζει» με το κοινό και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο!

]]>
 
Αφήνει για λίγο τις παραστάσεις του στην πρωτεύουσα και προσγειώνεται τα Σάββατα 25 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου στο Club του ΜΥΛΟΥ με ένα σοβιετικό MIG-16. Σατιρίζει την φαιδρή πλευρά της καθημερινότητας, «παίζει» με το κοινό και ως γνήσιο πειραχτήρι δεν αφήνει τίποτα ασχολίαστο!
 
Στην νέα stand up comedy παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου υπάρχει όπως πάντα, άφθονο γέλιο μέχρι δακρύων, εγγυημένο κέφι, τρελή διάθεση και ανατρεπτικό χιούμορ χωρίς επίσης να λείπουν οι εύστοχοι σχολιασμοί και βεβαίως οι αυτοσαρκασμοί!
 
Ο ίδιος ο Χριστόφορος Ζαραλίκος δηλώνει:
«Πολιτική σάτιρα μέχρι να μου βάλουν τσιμέντο στα πόδια και να με πετάξουν στην θάλασσα.
Ακατάλληλη για διαφημιστές και φασίστες.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τους εξωγήινους».
 
Ηχοληψία: Κωνσταντίνος Χαϊκάλης.

INFO
Μύλος Club
Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30
Προπώληση, Φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ: 8€
Ταμείο: 10€
Τηλ κρατήσεων θέσεων καθημένων: 2310.510081, 6949950530
ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ:
ΣΑΡΩΘΡΟΝ (Λαδάδικα, Κατούνη 17 - 2310.538282)
Ηλιοτρόπιο Café (Πλ.Ναυαρίνου 14, τηλ.2310278515)
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/zaralikos-21688/feed/