Rss title here http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/ put the rss description here. +Tue, 19 Jun 2018 19:42:00 +0300 en hourly 1 http://www.kulturosupa.gr/ http://www.kulturosupa.gr/upload/logo.png Rss title here http://www.kulturosupa.gr/ <![CDATA[SykiesFest: 23 έως 25/6 το πολιτιστικοϊστορικό Φεστιβάλ του δήμου Νεάπολης-Συκεών. Ξεχωριστή συναυλία με τη Γλυκερία]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/sykies-fest--24788/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/sykies-fest--24788/#comments +Tue, 19 Jun 2018 19:42:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/sykies-fest--24788/  Να πορευτούμε όλοι μαζί στα μονοπάτια της μνήμης, μέσα από ένα μοναδικό πολιτιστικό τριήμερο, και να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο μέσα από τη μουσική, το χορό και τη δραματοποίηση γεγονότων

]]>

Να πορευτούμε όλοι μαζί στα μονοπάτια της μνήμης, μέσα από ένα μοναδικό πολιτιστικό τριήμερο, και να γυρίσουμε πίσω στον χρόνο μέσα από τη μουσική, το χορό και τη δραματοποίηση γεγονότων, από όπου θα αντλήσουμε δύναμη και αισιοδοξία, μας καλεί και φέτος ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, μέσω του ξεχωριστού του Φεστιβάλ SykiesFest που διοργανώνει η Κοινωφελής του Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ). Μία πρωτότυπη διοργάνωση, που ξεκίνησε πέρσι και έδωσε ξεχωριστό αέρα στον τόπο και τα πολιτιστικά δρώμενά του, βάζοντας την πετυχημένη σφραγίδα του και δείχνοντας το δρόμο για την καθιέρωση ενός μεγάλου πολιτιστικοιστορικού θεσμού στο δήμο.
 
Πρόκειται για έναν τριήμερο κύκλο πλούσιων εκδηλώσεων που προβάλλει πτυχές του νεώτερου ελληνικού πολιτισμού με έντονο το στοιχείο της παράδοσης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα 23, 24 και 25 Ιουνίου 2018 αντίστοιχα, αναδεικνύοντας την ιστορική διάσταση μιας εποχής και κάποιων συγκεκριμένων γεγονότων μέσα από τη δραματοποίησή τους. Οι εκδηλώσεις θα διεξαχθούν στην Πολιτιστική Γειτονιά της Δημοτικής Ενότητας Συκεών, που αναπτύσσεται κατά μήκος των Βυζαντινών Τειχών και αποτελεί ολοκληρωμένη πρόταση πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης».
 
«Στο δήμο μας δεν ξεχνούμε ποτέ το παρελθόν, όχι μόνο για να τιμήσουμε τις γενιές των προγόνων μας αλλά γιατί είναι αυτό που διδάσκει μέσα από τη διατήρηση της μνήμης. Είναι η ιστορική μνήμη που δείχνει το δρόμο στις νεώτερες γενιές», τονίζει στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, σημειώνοντας ότι «ερχόμενοι αντιμέτωποι μ’ αυτές τις εικόνες του παρελθόντος (…), ίσως βρούμε και απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε ως κοινωνία» και καλώντας το κοινό να ζήσει «αυτή την ξεχωριστή εμπειρία».
 
Δραματοποιημένη ξενάγηση
και μουσικοχορευτική παράσταση
Η μεγάλη επιτυχία που γνώρισε η περσινή πρώτη διοργάνωση του SykiesFest οδηγεί και τη φετινή του διαδρομή, όντας αφιερωμένο στην «Πόλη των φαντασμάτων» και ιστορικά τοποθετημένο την περίοδο 1890-1945, την κρίσιμη εκείνη περίοδο που στην πόλη μας συνυπήρχαν, συμβίωναν αρμονικά και αναπτύσσονταν άνθρωποι και κοινότητες διαφορετικών εθνοτήτων, φυλών και θρησκευμάτων.
 
Το Σάββατο 23 Ιουνίου, σε μία μυσταγωγική ατμόσφαιρα, σε χώρους της Πολιτιστικής Γειτονιάς, το κοινό θα μετέχει ενεργά σε μια δραματοποιημένη ιστορική ξενάγηση στην παραπάνω χρονολογική περίοδο, που πραγματεύεται τη ζωή των κατοίκων της Θεσσαλονίκης με στόχο να μεταφέρει τους επισκέπτες στην πολυπολιτισμική πόλη. Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν σε ομάδες των 40 ατόμων και θα παρακολουθήσουν σκηνές μουσουλμανικής, εβραϊκής και χριστιανικής ζωής (μουεζίνης, δερβίσηδες, ύμνοι), καθημερινότητας (χαμάμ, παζάρι, μαχαλάς), αλλά και αναβίωσης ιστορικών γεγονότων (Απελευθέρωση Θεσσαλονίκης, πυρκαγιά Θεσσαλονίκης 1917, Ολοκαύτωμα).
 
Τη σκυτάλη θα πάρει την Κυριακή 24 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, η παρουσίαση της μουσικοχορευτικής παράστασης «Τ’ αηδόνια της Ανατολής» από το Χορευτικό Συγκρότημα του δήμου Νεάπολης- Συκεών. Μία παράσταση για τον ξεριζωμό και τις αλησμόνητες πατρίδες, οι πρόσφυγες των οποίων, με το τραγούδι και το χορό, όπως τ’ αηδόνια, κρατούν αναλλοίωτο και άφθαρτο το κελάιδισμά τους σ’ όποιον τόπο κι αν βρεθούν.
 
Συναυλία της Γλυκερίας
Η αυλαία του SykiesFest θα κλείσει την Δευτέρα 25 Ιουνίου, στις 9 μ.μ., στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, με την κορυφαία λαϊκή ερμηνεύτρια Γλυκερία, να μας καλεί σε ένα μουσικό ταξίδι ξεχωριστής διασκέδασης, με ένα πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά, σμυρνέικα, καθώς και με τις μεγάλες επιτυχίες της σπουδαίας ερμηνεύτριας, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Μαζί της ο ταλαντούχος νεαρός καλλιτέχνης Βασίλης Προδρόμου.
 
Το δεύτερο Sykies Fest θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του Χορευτικού Συγκροτήματος του δήμου Νεάπολης-Συκεών, του Κ.Θ.Β.Ε., του Art Mates Τheater Group, της Νεανικής Σκηνής δήμου Νεάπολης-Συκεών, του 4ου Συστήματος Προσκόπων, της Θεατρικής ομάδας και Χορωδίας του Συλλόγου Γυναικών ΕΣΤΙΑ, Κλιμακίου της Φιλαρμονικής του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με τη βοήθεια του Δ.Ι.Ε.Κ. Νεάπολης, Theodora Hair Artist, Make it up by Kika, Calderon, "Μπαχάρι είν' η ζωή μας" Βασίλης Σιδηρόπουλος, Make up artist Λίλα Ανυφαντή, Kομμώσεις Mr & Mrs Smith.
 

INFO:

■ Για τη δραματοποιημένη ξενάγηση είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο τηλ.: 2313.313 125, από τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
■ Για τη συναυλία της Γλυκερίας ισχύει γενική είσοδος 5 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Ι.Σαράφη 1, Συκιές, Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων) και καφέ «ΣΑΡΩΘΡΟΝ» στα Λαδάδικα (Κατούνη 17).
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/sykies-fest--24788/feed/
<![CDATA[«Δημιουργώντας σε καιρό κρίσης»: συζήτηση με τον επιχειρηματία, επενδυτή και φιλάνθρωπο Αριστοτέλη Λούμη στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος»]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/dimioyrgontas-krisi-24728/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/dimioyrgontas-krisi-24728/#comments +Fri, 15 Jun 2018 11:08:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/dimioyrgontas-krisi-24728/  Όπου υπάρχει κρίση υπάρχει και ευκαιρία!  Μάθετε για την ιστορία του Αριστοτέλη Λούμη, που ισορρόπησε την εκτίμηση προς την πατρίδα του και την ελληνική κληρονομιά του κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης και έκανε την 

]]>

Με τη στήριξη του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και το Γενικό Προξενείο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη διοργανώνουν μια συζήτηση με τον ελληνοαμερικανό επιχειρηματία, επενδυτή και φιλάνθρωπο Αριστοτέλη Λούμη με τίτλο: «Δημιουργώντας σε καιρό κρίσης». 
 
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 | Ώρα 11:00 |ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  
 
Όπου υπάρχει κρίση υπάρχει και ευκαιρία!  Μάθετε για την ιστορία του Αριστοτέλη Λούμη, που ισορρόπησε την εκτίμηση προς την πατρίδα του και την ελληνική κληρονομιά του κατά την διάρκεια της οικονομικής κρίσης και έκανε την ιδέα του πράξη δημιουργώντας μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα.  Ο Αριστοτέλης θα μας μιλήσει για την προσωπική του ιστορία, και πως η αποφασιστικότητα και το όραμα τον οδήγησαν σε μία επένδυση και συνεργασία με τον δισεκατομμυριούχο Marcus Lemonis και την εταιρεία Marcus Lemonis Fashion Group. 
 

*Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά χωρίς μετάφραση.

 

Αριστοτέλης Λούμης

Ιδρυτής και CEO της εταιρείας Ellison Eyewear

Από την ίδρυση της Ellison Eyewear το 2014, ο Αριστοτέλης Λούμης μεταφέρει το πάθος του για ποιοτικό σχέδιο, επιχειρηματικότητα και φιλανθρωπία όχι μόνο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Σικάγο, αλλά και σε ολόκληρη την υφήλιο. Με εκτενή εμπειρία στις επιχειρήσεις και το marketing, ο Λούμης ανυπομονεί να αναστατώσει την αναπτυσσόμενη βιομηχανία οπτικών εισάγοντας ένα ισόβιο μοντέλο καταναλωτή-υπηρεσίας το οποίο θα υποστηρίζει παράλληλα μία ενσωματωμένη κοινωνική αποστολή. 

Στοχεύοντας να ξεπεράσει τις προσδοκίες των καταναλωτών και να επιτύχει κορυφαία κατασκευή σε πραγματικές τιμές, ο Αριστοτέλης έμεινε στην Ιταλία, αλλά και στην πατρίδα του πατέρα την Ελλάδα για τρία χρόνια, ενώ ερευνούσε υλικά και παραγωγή όσον το δυνατόν υψηλότερης ποιότητας. Ο Αριστοτέλης κατέληξε τελικά σε ένα μικρό, οικογενειακό εργοστάσιο στην Ελλάδα, όπου πέρασε χρόνο μαθαίνοντας τη διαδικασία και έγινε ειδικός στον σχεδιασμό και την παραγωγή των δικών του σχεδίων.

Ζώντας μεταξύ της καινοτομίας και της φιλανθρωπίας, ο Λούμης γνώριζε ότι η εταιρεία του θα έπρεπε να είναι μέρος του κοινού καλού. Όχι μόνο διαταράσσει το μονοπώλιο στα οπτικά με την ειλικρινή του τιμολόγηση, αλλά εισάγει και μία κοινωνική αποστολή.

Μέχρι σήμερα, οι πρωτοβουλίες του Αριστοτέλη έχουν οδηγήσει στη δημιουργία περισσοτέρων από 20 θέσεων εργασίας και σε επταψήφια ποσά που συμβάλουν στην οικονομία της Ελλάδας.  Μέχρι τώρα προσέφερε γυαλιά σε περισσότερους από 3.500 ανθρώπους που το είχαν ανάγκη και δημιούργησε το πρώτο από πολλά Ellison Market Place για να βοηθήσει στην συριακή προσφυγική κρίση στην Ελλάδα και έχτισε περισσότερα από 40 σπίτια στη Λατινική Αμερική.

Ο Αριστοτέλης τράβηξε την προσοχή του Ελληνο-Λιβανέζου δισεκατομμυριούχου Marcus Lemonis, γεγονός που τον οδήγησε στο να γίνει δέκτης επενδύσεων, να κάνει γυρίσματα για την εκπομπή “Theprofit” του καναλιού CNBC και να γίνει συνέταιρος στο αναγνωρίσιμο παγκοσμίως Marcus Lemonis Fashion Group.

Ο Λούμης δεν ήταν πάντα μέλος της αγοράς των χειροποίητων οπτικών πρώτης ποιότητας. Ο Αριστοτέλης ξεκίνησε στον κλάδο της οδοντιατρικής, σπουδάζοντας στο University of Iowa. Εκεί άρχισε το ταξίδι του με την Ellison, που ήταν μία από τις τέσσερις εταιρίες που έγιναν δεκτές στο επιταχυνόμενο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας του Iowa Venture School.

Ο Αριστοτέλης είναι σήμερα Youth Profession Chair στο Greek America Foundation and Project Hope for Greece. Είναι επίσης μέλος του Entrepreneur’s Organization Fellowship Program.
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/dimioyrgontas-krisi-24728/feed/
<![CDATA[Τη «σπίθα» της επιχειρηματικότητας και του μάρκετινγκ «ανάβει» η 83η ΔΕΘ]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/83η--24700/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/83η--24700/#comments +Wed, 13 Jun 2018 11:25:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/83η--24700/  O global brand strategist, Peter Economides, ο marketing & business development leader, Tom Katsioulas από την Silicon Valley και ο θεμελιωτής του αθωνικού management, Θοδωρής Σπηλιώτης, θα βρεθούν για δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη. 

]]>

Στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου του 2018 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ το «the Mindspark», το μεγαλύτερο event για το μάρκετινγκ, τη δημιουργικότητα και την καινοτόμο σκέψη, σε ένα διήμερο γνώσης, έμπνευσης και ανακάλυψης. 
 
O global brand strategist, Peter Economides, ο marketing & business development leader, Tom Katsioulas από την Silicon Valley και ο θεμελιωτής του αθωνικού management, Θοδωρής Σπηλιώτης, θα βρεθούν για δύο ημέρες στη Θεσσαλονίκη. Με αφορμή τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ ως τιμώμενης χώρας, οι παγκοσμίου φήμης εισηγητές θα μεταφέρουν το κοινό του «the Mindspark» στην Silicon Valley και στον αμερικάνικο τρόπο του επιχειρείν. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν μαζί τους τα μυστικά του marketing, του branding, της επιχειρηματικότητας στην Αμερική, ενώ θα γνωρίσουν τις αρχές του αθωνικού μάνατζμεντ.
 
Το κοινό θα μοιραστεί 12 ώρες με τους κορυφαίους εισηγητές και επαγγελματίες σε τρεις ενότητες, κατά τις οποίες θα εξερευνήσει νέα πεδία. Θα έχει την ευκαιρία να θέσει ερωτήματα και να ανταλλάξει απόψεις με τους εισηγητές, ενώ θα έρθει σε επαφή με ανθρώπους που αναζητούν την γνώση και επενδύουν στην προσωπική τους ανάπτυξη.
 
Επίσης 30 κυνηγοί της γνώσης θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μία ξεχωριστή μέρα με τρία masterclass από τους διακεκριμένους εισηγητές στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης (http://www.technopolis.gr). Όσοι βρεθούν στο «the Mindspark» θα προβληματιστούν, θα αμφισβητήσουν, θα απομυθοποιήσουν και θα χτίσουν μια νέα πραγματικότητα, στην οποία θα είναι αυτοί πρωταγωνιστές.
 
 
Το «the Mindspark Θεσσαλονίκης» διοργανώνεται από την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης και την ΔΕΘ-Helexpo. Η διάθεση των εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί σε τρεις περιόδους, ηλεκτρονικά και από τα σημεία φυσικής διάθεσης της Viva.gr. Mέχρι τις 20 Ιουνίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να προμηθευτούν εισιτήρια σε προνομιακή τιμή (earlybirds), ενώ από την 21η Ιουνίου μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου θα είναι διαθέσιμα εισιτήρια της δεύτερης περιόδου. Τα εισιτήρια για την εκδήλωση θα είναι διαθέσιμα μέχρι εξαντλήσεώς τους. 
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/83η--24700/feed/
<![CDATA[Από τις 15 Ιουνίου τα δρομολόγια των ταχύπλοων από Θεσσαλονίκη προς Σποράδες]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/taxiploa-thess-24696/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/taxiploa-thess-24696/#comments +Wed, 13 Jun 2018 10:34:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/taxiploa-thess-24696/  Ξεκινούν από την Παρασκευή, 15 Ιουνίου, τα δρομολόγια των ταχύπλοων σκαφών Super Speed και Super Cat, που θα συνδέσουν ακτοπλοϊκώς τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες.


]]>
 


Ξεκινούν από την Παρασκευή, 15 Ιουνίου, τα δρομολόγια των ταχύπλοων σκαφών Super Speed και Super Cat, που θα συνδέσουν ακτοπλοϊκώς τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες.

Το Super Cat θα αναχωρεί στις 09.00 από το λιμάνι του Βόλου, κάνοντας ένα τοπικό δρομολόγιο έως τη Σκιάθο και θα επιστρέφει στον Βόλο. Στις 12:15 θα αναχωρεί από τον Βόλο με προορισμούς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόνησο, Σκιάθο, Θεσσαλονίκη. Θα φθάνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 19.00.

Το άλλο πλοίο, το Super Speed, θα αναχωρεί από τη Θεσσαλονίκη στις 10.00 με προορισμούς Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόνησο, Σκόπελο, Σκιάθο, Βόλο. Στο λιμάνι του Βόλου θα φθάνει στις 17.00.

Τα δρομολόγια θα είναι καθημερινά, ενώ το πλοίο που θα αναχωρεί από τον Βόλο κάθε Παρασκευή και Κυριακή θα εκτελεί και ένα τοπικό δρομολόγιο Βόλος -Σκιάθος – Βόλος.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, η ανάθεση του συγκεκριμένου δρομολογίου έγινε με βάσει το άρθρο 7 του νόμου 2932 για τις δρομολογήσεις των πλοίων, που προβλέπει τη δυνατότητα έκτακτης δρομολόγησης πλοίων για την κάλυψη εκτάκτων συγκοινωνιακών αναγκών.

Υπενθυμίζεται ότι το δρομολόγιο που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τις Σποράδες -με προέκταση τον Βόλο- θα αφορά το διάστημα από 15 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου 2018.

Εξάλλου, έως σήμερα στις 15:00, οι ενδιαφερόμενες ακτοπλοϊκές εταιρείες θα μπορούν να καταθέσουν αίτημα για κάλυψη της δρομολογιακής γραμμής Θεσσαλονίκη, Σποράδες (Σκιάθος)-Κυκλάδες (Σύρος και επιστροφή) με σύναψη Σύμβασης Ανάθεσης Δημόσιας Υπηρεσίας διαρκείας.

Η προκήρυξη προβλέπει την εκτέλεση δύο δρομολογίων την εβδομάδα τη θερινή περίοδο από 18/06/2018 έως 02/09/2018 (σύνολο έντεκα εβδομάδες), με δυνατότητα προσέγγισης σε ενδιάμεσους λιμένες, και επέκτασης, έναντι μισθώματος 49.430,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ και των λοιπών νόμιμων κρατήσεων.

Τα ελάχιστα απαιτούμενα χαρακτηριστικά του προσφερόμενου επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, όπως αυτά καθορίστηκαν, είναι να έχει μεταφορική ικανότητα σε επιβάτες 300 (χειμώνα) – 450 (θέρος), 150 κλίνες και επιφάνεια για φόρτωση ΙΧΕ οχημάτων μεγαλύτερη ή ίση από 600 τ.μ. Στην επιφάνεια αυτή να είναι δυνατή η φόρτωση φορτηγών οχημάτων τουλάχιστον 400 τ.μ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/taxiploa-thess-24696/feed/
<![CDATA[Εδώ Θεσσαλονίκη: Η πολιτιστική ατζέντα του καλοκαιριού 2018. Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ κι άλλα πολλά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/politistiki-atzenta-2018-24661/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/politistiki-atzenta-2018-24661/#comments +Mon, 11 Jun 2018 11:33:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/politistiki-atzenta-2018-24661/  Πρόγραμμα εκδηλώσεων για ό,τι τρέχει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από το θέατρο Δάσους στον Κήπο, από το Λιμάνι στους Λαζαριστές, ανατολικά, η δυτικά, κέντρο, η προάστια. Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ, εικαστικά, δρώμενα, χάπενινγκ, για όλο το καλοκαίρι έως να πιάσουν τα πρωτοβρόχια… του Σεπτέμβρη.

]]>
Πρόγραμμα εκδηλώσεων για ό,τι τρέχει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Από το θέατρο Δάσους στον Κήπο, από το Λιμάνι στους Λαζαριστές, ανατολικά, η δυτικά, κέντρο, η προάστια. Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ, εικαστικά, δρώμενα, χάπενινγκ, για όλο το καλοκαίρι έως να πιάσουν τα πρωτοβρόχια… του Σεπτέμβρη. 

Υπενθυμίζουμε: η σελίδα ανανεώνεται συνεχώς και προστίθενται νέες εκδηλώσεις +πληροφορίες στην καλοκαιρινή πολιτιστική πιάτσα της Θεσσαλονίκης.
Προσοχή: θα προστεθούν νέες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις καθώς και πολλές άλλες δράσεις. Ορεξη χρόνο και ευρουλάκια να΄ χετε...

TEΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΤΖΕΝΤΑΣ: 20/06/2018
.
.

Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ


ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6 
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

 
Μια βραδιά μεγάλη με μπαλάντες, ροκ ενέργεια, παραδοσιακά κομμάτια, χιούμορ, τραγούδια «σταθμούς,» αλλά και τις νέες του επιτυχίες και απρόβλεπτες επιλογές. Θα ξεκινάει με αγαπημένα τραγούδια του όπως «το Παραμύθι Με Λυπημένο Τέλος», «Τα Μπλουζ της Άγριας Νιότης», «Σ’ τα Είπα Όλα» και τις «Πεθαμένες Καλησπέρες» και θα συνεχίζει με τα κομμάτια του νέου του δίσκου «Τραγούδια Που Ζούνε Λαθραία» σε μουσική του Μάριου Τόκα και στίχους του Άλκη Αλκαίου. Ήδη «η Ρωξάνη», «Στις ξερολιθιές» και «Οι έρωτες του δρόμου» έχουν βρει τη θέση τους στην καρδιά μας.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 13/6
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΕΛΕΩΝΟΡΑ ΖΟΥΓΑΝΕΛΗ

Μια ακόμα υπέροχη συναυλία, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας,  γεμάτη με όλα όσα θέλουμε από την Ελεωνόρα. Ένταση, πάθος, τραγούδι, χαμόγελο, συναισθηματική φόρτιση και εκτόνωση και πολλά ακόμα από μια φωνή που καθηλώνει και μια σκηνική δυναμική παρουσία και προσωπικότητα που εντυπωσιάζει!

.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/6
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΤΣΙΚΗΣ [πλατεία]
ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥΟΦΥΛΛΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ [ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ]
«Ο Γκάτσος που αγαπήσαμε»
Στίχοι και ιστορίες του Νίκου Γκάτσου που έχουν αγγίξει την ψυχή μας, τραγούδια του σε μουσική Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Ξαρχάκου, Μούτση, Ανδριόπουλου και Κηλαηδόνη, που συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της νεότερης Ελλάδας. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.

-----------------------
ΔΕΥΤΕΡΑ 18/6
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΡΟΥΛΗΣ


ΔΕΥΤΕΡΑ   18/6
ΒΙΛΑ ΑΛΛΑΤΙΝΗ
THE/SALONIKI SOUND FESTIVAL
Είσοδος Ελεύθερη 
.
TΡΙΤΗ 19/6
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΟΝΕΙΡΑΜΑ
ΩΡΑ: 21:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/6 
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

«ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΑΣΜΑΤΩΝ»  [ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ]

Μουσικοθεατρική παράσταση του ΙΕΡΟΚΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Μαζί του η ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
Ένα ταξίδι από το «Ρομαντικόν Μπαρ» του Μάρκου Βαμβακάρη ως τις μεγάλες επιτυχίες του ’70 και του ’80 και κυρίως, τις επιτυχίες των μεγάλων δημιουργών του ΄60, όπως του Τσιτσάνη, του Καλδάρα, του Ζαμπέτα και του Χιώτη. Μία μουσική αναδρομή τριάντα ετών στο ελληνικό τραγούδι, με κέφι και φαντασία και με «μαέστρο και ηθικό αυτουργό» τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/6 (6:00 μμ) & Πέμπτη 21/6 (9:30 μμ)
ΘΕΑΤΡΟ ΑΥΛΑΙΑ.     
«ΕΓΏ Η ΕΛΕΝΗ» distancing project in progress

Ένα θεατρικό πείραμα από φοιτητές της Ανώτερης Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς». Σκηνοθεσία: Στέλιος Βραχνής
.
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20/6
ΡΟΤΟΝΤΑ 
ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Συναυλία με έργα εποχής μπαρόκ. Ώρα 20:00
.
ΤΕΤΑΡΤΗ 20/6
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

TIGER LILLIES 

Οι ζωντανοί θρύλοι της alternative σκηνής και κάποτε υποψήφιοι για Grammy Tiger Lillies, παρουσιάζουν μια παράσταση με τα καλύτερα (η μάλλον … «αθλιότερα») τραγούδια της 29χρονης καριέρας τους.

ΠΕΜΠΤΗ 21/6
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Η Κ.Ο.Θ. ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ MOYSA 
Μία ανοιχτή συναυλία για το κοινό, σε ένα ποικίλο πρόγραμμα για όλα τα γούστα.  
.
ΠΕΜΠΤΗ 21/6
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ

Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΙΖΕΙ QUEEN 

.
ΠΕΜΠΤΗ 21, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 & ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ
«ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ» του Γιάννη Δαλιανίδη.
Διασκευή- Σκηνοθεσία: Γιώργος Βάλαρης. Πρωταγωνιστούν: Ζέτα Δούκα, Θανάσης Ευθυμιάδης, Μαρία Κορινθίου, Παναγιώτης Πετράκης, Γιώργος Γαλίτης, Αγγελική Λάμπρη, Γιώργος Βάλαρης, Πέτρος Ξεκούκης, Αιμίλιος Ράφτης. Ο Τάσος Κωστής και στον ρόλο της αρχόντισσας η ‘Ολγα Πολίτου. Στον ρόλο του Παναγή, μετά απο 50 χρόνια, σε μία εμφάνιση σταθμό ο Γιάννης Βογιατζής 
.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22/6
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΤΣΙΚΗΣ [πλατεία]
ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ 
Με σημείο εκκίνησης αστικά και λαϊκά τραγούδια του μεσοπολέμου, το πρόγραμμα ανοίγεται συνειρμικά σε διάφορα μουσικά ιδιώματα και είδη, από παραδοσιακά και δημοτικοφανή έως οπερετικά και επιθεωρησιακά κομμάτια, από ανατολίτικα έως δυτικότροπα και από χιουμοριστικά έως λυρικά, πάντοτε όμως αναζητώντας «ένα δικό μας ρετρό». Η παράσταση επαναλαμβάνει σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί πέρυσι για ένα σχετικό αφιέρωμα στη Λυρική Σκηνή. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
.
ΣΑΒΒΑΤΟ 23/6
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ
7o THESSALONIKI PRIDE 2018
Η μεγάλη παρέλαση στις 7μμ στο Λευκό Πύργο για την αγάπη και την αποδοχή των γκέι, λεσβιών, bi, τρανς, queer και intersex ανθρώπων. 

-----------------------
ΔΕΥΤΕΡΑ 25/6
ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ  
ΓΛΥΚΕΡΙΑ
Ένα πρόγραμμα γεμάτο με τραγούδια λαϊκά, έντεχνα, παραδοσιακά, σμυρνέικα, καθώς και με τις επιτυχίες της σπουδαίας ερμηνεύτριας, που διακρίνεται για τη γνησιότητα, τη ζεστασιά και την αυθεντική ψυχαγωγία που χαρίζει στο κοινό της. Μαζί της ο Βασίλης Προδρόμου.
Γενική Είσοδος 5€
.
ΔΕΥΤΕΡΑ 25 & ΤΡΙΤΗ 26/6
ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ.

«ΜΟΛΙΣ ΧΩΡΙΣΑ» 

Η Τζόυς Ευείδη, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο Κώστας Κάππας, η Θωμαϊς Ανδρούτσου, η Μαρία Κωνσταντάκη, ο Τριπόδης Χρήστος, η Ελίνα Μάλαμα, o Δημήτρης Ζωγραφάκης, ο Ανδρέας Βούλγαρης και ο Στρατής Νταλαγιώργος αποτελούν το τέλειο guest list για το πάρτυ της  χρονιάς, με γνωστά τραγούδια, όπως δεν τα έχουμε ξανακούσει και γενέθλια, όπως  δεν τα έχουμε ξαναδεί.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25/6
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΝΑΤΑΣΣΑ ΜΠΟΦΙΛΙΟΥ


ΔΕΥΤΕΡΑ  25/6
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

IMAM BAILDI

Τους εκρηκτικούς Imam Baildi παρουσιάζει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με ελεύθερη είσοδο για όλες και όλους! 
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην κινηματογραφική μουσική του πολυβραβευμένου Αμερικανού συνθέτη John Williams, ο οποίος έχει γράψει μερικά από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα μουσικά θέματα του σινεμά, για θρυλικές ταινίες όπως Star Wars, Harry Potter, Superman, Indiana Jones, Τα Σαγόνια του Καρχαρία, Τζουράσικ Παρκ, Η Λίστα του Σίντλερ, Ε.Τ. ο Εξωγήινος κ.ά. Το αφιέρωμα της Κ.Ο.Θ. συγκεντρώνει τις κορυφαίες στιγμές αυτού του μεγάλου συνθέτη σε μια βραδιά που θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τη μουσική και τον κινηματογράφο. Διεύθυνση ορχήστρας: Ζωή Τσόκανου
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/6 [έως τις 23 Σεπτεμβρίου]
ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εγκαίνια : “RESILIENT FUTURES”.
.
ΤΕΤΑΡΤΗ  27/6 
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΜΕΛΙΝΑ ΚΑΝΑ

Μαζί της ο Πάνος Παπαϊωάννου
Με ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι, το «Αγάπα με και πούλα με», που έκλεψε τις καρδιές του κοινού όλο το χειμώνα και μια εξαιρετική παρέα φίλων της μουσικών, η Μελίνα Κανά ξεκινά το καλοκαιρινό μουσικό της ταξίδι. Συνοδοιπόροι της ο τραγουδιστής Πάνος Παπαϊωάννου, ο συνθέτης και κιθαρίστας Χρυσόστομος Καραντωνίου και μία ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

ΠΕΜΠΤΗ 28/6
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«VANGELO»

Πολιτικό θέατρο με στοιχεία θεάτρου ντοκουμέντου και όπερας.
.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 Ιουνίου [έως 16 Σεπτεμβρίου]
ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ – ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
Εγκαινια: «Θεσσαλονίκη. Η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη. Restart” 
.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΤΣΙΚΗΣ [πλατεία]
ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ ΚΑΙ ΈΛΛΗ ΠΑΣΠΑΛΑ
«Τα τραγούδια κύκλους κάνουν»
ραγούδια του Μάνου Λοΐζου, του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου, του Διονύση Σαββόπουλου, της Ελένης Καραΐνδρου, του Νίκου Κυπουργού, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και του Παναγιώτη Καλαντζόπουλου δίνουν το στίγμα αυτής της συνάντησης. Δεν λείπουν όμως και μεγάλα τραγούδια του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου με τζαζ αναφορές, που τόσο αγαπούν και οι δυο ερμηνεύτριες. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ - ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ

/
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«HYBRIDATION» - OLIVIER DE SAGAZAN - Performance 
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/6
ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
«TRANSFIGURATION» - Olivier de Sagazan
Performance. 
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6
PRINCIPAL CLUB THEATER
DEAD KENNEDYS
Οι Dead Kennedys φέρουν τον αδιαμφισβήτητο τίτλο ενός εκ των πιο δημοφιλών, μεγαλύτερων και σημαντικών Αμερικανικών punkhardcore συγκροτημάτων των late '70s και early '80s και όχι αδίκως.
.
ΣΑΒΒΑΤΟ  30/6
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
«ANECKXANDER»

Χοροθέατρο - Performance - Μια τραγική αυτοβιογραφία του σώματος. Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 15 ετών.

.
ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6
ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΠΑΝΟΜΗΣ
«ΟΙ ΠΟΙΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ»
Το αέναο σμίξιμο της ποίησης με τη μουσική, μέσα από τα λόγια των ποιητών μας και τις μελωδίες των μεγαλύτερων Ελλήνων συνθετών. 
.
Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ  2018
.
ΚΥΡΙΑΚΗ 1 & ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
YOUR KINGDOM»

Το «Your Kingdom» είναι ένα θέαμα για εκείνους που εκτιμούν τις σύγχρονες φόρμες θεάτρου και παράλληλα μία ενδιαφέρουσα και ευφάνταστη χορογραφία που διηγείται συγκινητικές ιστορίες. Η παράσταση είναι ένας συνδυασμός χορού, κειμένου και μουσικής τέχνης. Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.

-----------------------
ΔΕΥΤΕΡΑ 2/7
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ, ΈΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ
Μια μοναδική συναυλία, ένα τεράστιο πάρτι γεμάτο υπέροχα τραγούδια, μεγάλες επιτυχίες, αξεπέραστες ερμηνείες. Τιμή εισιτηρίου: 15€
.
ΔΕΥΤΕΡΑ 2/7 
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει υπέροχα δικά του τραγούδια που αγαπήσαμε, αλλά και τραγούδια και μουσικές από το τελευταίο έργο του - όπου μελοποίησε ποιήματα του Καβάφη. Ακόμα, θα ακουστούν μοναδικές ορχηστρικές συνθέσεις του, αλλά και διασκευές κλασικών ελληνικών και ξένων τραγουδιών, που ο ίδιος έχει αγαπήσει σαν να είναι δικά του. Ο Στέφανος Κορκολής μας καλεί να γίνουμε όλοι μια παρέα, χαρίζοντάς μας ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με άκρως ανεβαστική διάθεση. 
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
ΤΡΙΤΗ  3/7
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΧΟΡΩΔΙΑ AQUAPELLA

 
Η χορωδία αποτελείται από περισσότερα από 60 μέλη και ειδικεύεται στην a capella world music. Το ρεπερτόριό της εστιάζει σε τραγούδια κοινοτήτων από διάφορες γωνιές του κόσμου, τα οποία είναι βαθιά νοηματοδοτημένα με μια πνευματική ή ευρύτερη τελετουργική έννοια στιςαντίστοιχες κουλτούρες από τις οποίες προέρχονται.Είσοδος ελεύθερη
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

ΤΡΙΤΗ 3/7
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«ELECTRA»

Παράσταση θεάτρου επινόησης (devised theatre). Μια κωμωδία που βασίζεται στις διάφορες θεατρικές εκδοχές της τραγωδίας «Ηλέκτρα».
Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 12 ετών.
 .
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/7
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ & 100 ̊C & ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & B-MOVIES

Χαρακτηρίστηκε η συναυλία της χρονιάς. Μια συνάντηση ιστορικών διαστάσεων για την ελληνική ροκ σκηνή. Ό,τι και αν γράφτηκε όμως δεν συγκρίνεται με τις «εκρηκτικές» στιγμές που έζησαν όσοι συμμετείχαν σε αυτήν τη γιορτή. Ήταν κάτι σαν τελετή μύησης στη ροκ μουσική, από γενιά σε γενιά, από τους μεγαλύτερους στους μικρότερους. Για όλους αυτούς λοιπόν που δεν κατάφεραν, αλλά ήθελαν να το ζήσουν και για όσους θέλουν να το ζήσουν ξανά, ο Γιάννης Αγγελάκας με τους 100°C και ο Παύλος Παυλίδης με τους B-movies ξανασμίγουν αυτό το καλοκαίρι, για ένα ακόμη «δυνατό» live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών!
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 & ΠΕΜΠΤΗ 5/7
ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«MISSING» 

Παράσταση visual theatre με στοιχεία θεάτρου της επινόησης και physical theatre (σωματικού θεάτρου). 

ΠΕΜΠΤΗ 5, ΠΑΡΑΣΕΥΗ 6 & ΣΑΒΒΑΤΟ 7/7
ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
«ΑΝΤΙΓΟΝΗ» του ΣΟΦΟΚΛΗ.
Η νέα μετάφραση είναι του ποιητή Γιώργου Μπλάνα, η πρωτότυπη μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη και τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αθηνά Μαξίμου, ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μιχάλης Σαράντης.
.
ΠΕΜΠΤΗ  5/7
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΆΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ & ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ


Την ιστορική πορεία και συνεργασία του Μάρκου Βαμβακάρη με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση ζωντανεύουν επί σκηνής καταξιωμένοι ερμηνευτές, μουσικοί, ηθοποιοί και χορευτικά σύνολα συστήνοντας μια υψηλής αισθητικής μουσικοθεατρική παράσταση.Τραγουδούν:
Στέλιος Βαμβακάρης, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Λεωνίδας Μπαλάφας, Σοφία Παπάζογλου, Ευτυχία Μητρίτσα, Παντελής Θεοχαρίδης, Εβελίνα Αγγέλου, Σωτήρης Δογάνης, Νίκος Γραίγος, Ελεάννα Φινοκαλιώτη
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/7
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΤΣΙΚΗΣ [πλατεία]
Αγγελική Τουμπανάκη
Η πολυσχιδής και ταλαντούχα ερμηνεύτρια, performer και μουσικός μάς προσκαλεί σε μια περιπλάνηση στη σύγχρονη ελληνική σκηνή και στην παράδοση των Βαλκανίων και της Μεσογείου, με τραγούδια-ορόσημα της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας. ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/7
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
MAMMA MIA
Το απολαυστικό musical που έσπασε ταμεία για 2 χρόνια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τώρα σε περιοδεία, σε μια υπερπαραγωγή με 45μελή θίασο και ζωντανή ορχήστρα σε σκηνοθεσία-απόδοση κειμένου και στίχων της Θέμιδας Μαρσέλλου. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Donna, ερμηνεύει η Δέσποινα Βανδή.
.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/7
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 

«RIDING ON A CLOUD

Performance - Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 12 ετών.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/7
ΘΕΑΤΡΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

«THE PIXELATED REVOLUTION» 

Μια αντι-ακαδημαϊκή διάλεξη του Rabih Mroué. Κατάλληλο για ανήλικους άνω των 12 ετών.

-----------------------
ΔΕΥΤΕΡΑ  9/7 
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ

Συναίσθημα, μέθεξη, σύμπνοια, έκρηξη. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα μαγικά συστατικά της σύμπραξης αυτών των δύο αγαπημένων καλλιτεχνών επί σκηνής. Ο Βασίλης κι ο Λαυρέντης. Αρκούν μόνο τα μικρά τους ονόματα, ώστε να καταλάβουν όλοι για ποιούς μιλάμε. Μοναδικοί στην τέχνη τους, μοναδική η προσφορά τους στο ελληνικό τραγούδι, όλα αυτά τα χρόνια. Μοναδική θα είναι και η βραδιά που θα μοιραστούν τη σκηνή στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

ΔΕΥΤΕΡΑ 9  ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7
ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

«ΗΛΕΚΤΡΑ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ.

Ο Θέμης Μουμουλίδης σκηνοθετεί το έργο χαρακτηρίζοντάς το ως ένα ΛΥΡΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ. Μια σύγχρονη ματιά πάνω στην σκηνική ανάγνωση της τραγωδίας, επιχειρώντας να εξελίξει την φόρμα που ξεκίνησε με τις δύο προηγούμενες τραγωδίες [ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ και ΑΝΤΙΓΟΝΗ]. Στο ρόλο της Ηλέκτρας η ΛΕΝΑ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ. Παίζουν: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ. 
.
ΤΕΤΑΡΤΗ 11/7
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗΣ + ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ
Μια ολόφρεσκη μουσική παράσταση από τα οκτώ αγόρια της Σπείρας με επίσημο καλεσμένο τους τον Σταμάτη Κραουνάκη, γεμάτη τραγούδια από όλες τις εποχές, απ’ όλα τα μέρη του κόσμου και του δικού μας αλλά και του συνθέτη όλα τα λατρεμένα φυσικά.
,

ΠΕΜΠΤΗ  12/7 
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ & ΟΡΧΗΣΤΡΑ «ΡΥΘΜΟΣ»

Οι θεατές του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν με έναν εντελώς ιδιαίτερο τρόπο τα αγαπημένα τραγούδια του Γιάννη Κότσιρα από τις «Τυφλές ελπίδες» και το «Εφάπαξ» μέχρι τα «7 ποτήρια» και την «Αλεξάνδρεια»…
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

ΠΕΜΠΤΗ 12 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/7
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«ΟΡΕΣΤΗΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ 

ΚΘΒΕ. Ο Ευριπίδης γράφει μια τραγωδία για να ξεγυμνώσει την ανθρώπινη ψυχή. Κι όταν συμβεί αυτή η τρομακτική αποκάλυψη το μόνο που μένει είναι ο…από μηχανής Θεός, που έρχεται όπως πάντα δίχως να τον περιμένει κανείς. Αλλά δεν πιστεύει πια κανείς τα παραμύθια του.


----------------------- 
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 & ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«ΘΕΣΜΟΦΟΡΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος σκηνοθετεί και πάλι Αριστοφάνη έχοντας μαζί του μία ομάδα εκλεκτών συνεργατών και έναν θίασων αγαπημένων ηθοποιών. Παίζουν: Μάκης Παπαδημητρίου (Μνησίλοχος), Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος (Ευριπίδης), Γιώργος Χρυσοστόμου (Αγάθωνας, Τοξότης), Γιώργος Παπαγεωργίου (Υπηρέτης Αγάθωνα, Κλεισθένης), Θεσμοφοριάζουσες: Νάντια Κοντογεώργη (1η γυναίκα)

ΤΕΤΑΡΤΗ 18, ΠΕΜΠΤΗ 19/7
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«ΑΧΑΡΝΗΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Απόδοση και σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου. Στον ρόλο του Δικαιόπολι θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, με βασικούς πρωταγωνιστές τους Παύλο Χαϊκάλη (Λάμαχος), Κώστα Κόκλα (Μεγαρίτης), Τάκη Παπαματθαίου (Θηβαίος). Πρωταγωνιστεί επίσης ο Χορός των Αχαρνέων, που αποτελείται από 14 ηθοποιούς και μουσικούς. 


TΕΤΑΡΤΗ 18/7 
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

BUENOS TANGOS ROMPER EL PISO

Η συναρπαστική χορευτική παράσταση «Buenos Tangos – Romper el Piso» που σπάει τα πατώματα παγκοσμίως με τα φλογερά βήματα του tango, ενσωματώνει την αληθινή ιστορία του αργεντίνικου πάθους, με την υπογραφή της παγκοσμίου φήμης Αργεντίνας χορεύτριας και χορογράφου Natalia Ηills.
 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
ΠΕΜΠΤΗ  19/7
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ

Ο Δημήτρης Μυστακίδης. Δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτής του ρεμπέτικου, παρέα με τη λαϊκή κιθάρα του, 30 χρόνια τώρα, «ξεσκονίζει» τα ρεμπέτικα, αυτό το μουσικό διαμάντι της Ελλάδας και τους δίνει νέα πνοή για το ταξίδι τους στον χρόνο.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

-----------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ 25/7
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«ΟΙΔΙΠΟΥΣ – Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ»
Αισχύλος – Σοφοκλής- Ευριπίδης

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Σκηνοθεσία: Σταύρος Σ. Τσακίρης. Μουσική: Μίνως Μάτσας.  Παίζουν: Μαρία Κίτσου (Ιοκάστη), Δημήτρης Λάλος (Οιδίπους Ι), Γεράσιμος Γεννατάς (Κρέων), Λένα Δροσάκη (Αντιγόνη),Ιωάννης Παπαζήσης (Ετεοκλής), Μάνος Καρατζογιάννης (Πολυνείκης). 


ΠΕΜΠΤΗ 26 & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«ΒΑΤΡΑΧΟΙ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Σκηνοθεσία: Κώστας Φιλίππογλου. Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας. Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος
 
----------------------- 
ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ» του Νιλ Σάιμον


Στο υπέροχο αυτό έργο, το τόσο κωμικό και ανατρεπτικό, πρωταγωνιστούν ο Γιάννης Ζουγανέλης και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης. Μαζί τους, μια δυνατή ομάδα από καλούς ηθοποιούς, οι: Βάσω Γουλιελμάκη, Πάνος Σταθακόπουλος, Γιώργος Χατζής, Ντίνος Σπυρόπουλος, Ιωάννα Ασημακοπούλου, Ερμόλαος Ματθαίου.
.
.
Α Υ Γ Ο Υ Σ Τ Ο Σ   2018

-----------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ 22/8
ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
ΡΑΠΟΥΝΖΕΛ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΡΙΑ 
Musical. Από τη παιδική σκηνή της Γιούλης Ηλιοπούλου
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/8
ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ. 

«ΧΕΝΣΕΛ ΚΑΙ ΓΚΡΕΤΕΛ» των αδελφών Γκριμ.

Τα πολύ παλιά χρόνια τότε που υπήρχαν ακόμη στον κόσμο μάγισσες κακές και νεραΐδες καλές, ζούσαν βαθιά μέσα στο δάσος σ’ ένα φτωχικό μα πολύ χαριτωμένο σπιτάκι ο μικρός Χένσελ και η μικρή Γκρέτελ. Από τον θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη.

ΠΕΜΠΤΗ 26/8
ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
“ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΔΕΛΤΑ”
Πρόκειται για ένα υπέροχο έργο, της συγγραφέως που σημάδεψε με την πένα της την Ελλάδα του 20ου αιώνα και όχι μόνο. Με σεβασμό, αγάπη, σύγχρονη ματιά και μεράκι μεταφέρουμε αυτό το μοναδικό διήγημα στη σκηνή, πλαισιώνοντάς το με ζωντανή μουσική, ευρηματικά σκηνικά - κοστούμια και μαγικούς φωτισμούς... 
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
-----------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/8
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«ΗΛΕΚΤΡΑ» του Σοφοκλή

Εθνικό Θέατρο. Μετάφραση: Γιώργος ΧειμωνάςΣκηνοθεσία: Θάνος Παπακωνσταντίνου. Παίζουν: Αλεξία Καλτσίκη (Ηλέκτρα), Μαρία Ναυπλιώτου (Κλυταιμνήστρα), Αλέξανδρος Μαυρόπουλος (Ορέστης), Χρήστος Λούλης (Αίγισθος), Ελένη Μολέσκη (Χρυσόθεμις), Μάριος Παναγιώτου (Πυλάδης), Νίκος Χατζόπουλος (Παιδαγωγός)
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

30/8 – 2/9
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Fix Open-Air Multiplex).
10TH STREETMODEFESTIVAL
Το μεγαλύτερο open-air festival της Θεσσαλονίκης επιστρέφει για 10η επετειακή χρονιά!
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
/
ΠΕΜΠΤΗ 30/8
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

O Mάριος Φραγκούλης ερμηνεύει Μίκη Θεοδωράκη από τα έργα Άξιον Εστί, Canto General, Επιφάνεια Αβέρωφ, καθώς και σπάνια ερμηνευμένα τραγούδια που έγραψαν την δική τους ιστορία.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ


Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ   2018

ΚΥΡΙΑΚΗ 2/9
ΓΗΠΕΔΟ Α.Ε.Ν ΚΡΗΝΗΣ.
Η ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

 -Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ


-----------------------
ΔΕΥΤΕΡΑ 3/9
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» του Αισχύλου

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας. Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις. Σκηνικά-Κουστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν. Παίζουν: Μαρία Πρωτόπαππα, Γιάννης Στάνκογλου, Αργύρης Πανταζάρας, Ιώβη Φραγκάτου και ο Θοδωρής Κατσαφάδος
.

ΤΡΙΤΗ 4/9
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ.

Ενας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές αλλά και συνθέτες, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη.
.
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9
ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ
ΌΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΟΥ Ουίλ. Σαίξπηρ.
Μια μαγική ξεκαρδιστική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών από τη θεατρική ομάδα «Μαγικές Σβούρες». Παίζουν: Άρης Βέβης, Μικές Γλύκας, Αντώνης Καραθανασόπουλος, Στέλιος Πετράκης, Πέτρος Πέτρου, Δανάη Σδούγκου, Έφη Σισμανίδου, Μαριλίζα Χρονέα σε διασκευή - σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη.
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
ΤΕΤΑΡΤΗ 5/9
ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ

ΚΩΣΤΗΣ ΜΑΡΑΒΕΓΙΑΣ

-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ

ΠΕΜΠΤΗ 6/9
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«ΠΛΟΥΤΟΣ» του Αριστοφάνη

Εθνικό Θέατρο. Σκηνοθεσία: Nikita Milivojevic Σκηνικά: Kenny MacLellan.  Παίζουν: Γιώργος Γάλλος (Χρεμύλος), Μανώλης Μαυροματάκης (Καρίων), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Πλούτος), Μάνος Βακούσης (Βλεψίδημος), Γαλήνη Χατζηπασχάλη (Πενία), Γιάννης Κότσιφας (Ασκληπιός/ Χορός), Κώστας Κορωναίος (Γυναίκα Χρεμύλου/Δίκαιος/Χορός), Μιχάλης Τιτόπουλος(Συκοφάντης/Ερμής/ Χορός), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Γυναίκα/ Χορός) & 9μελής χορός-μουσικών από την Κρατική Ορχήστρα Βελιγραδίου
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 & ΣΑΒΒΑΤΟ 8 /9
PAOK Sports Arena
ΠΥΞ ΛΑΞ
30 χρόνια Πυξ Λαξ - Ένα όνομα που έγινε σύνθημα! - Ένα σύνθημα που έγινε θρύλος! Οι ΠΥΞ ΛΑΞ έρχονται, με δύναμη από τα παλιά για να κάνουν στη Θεσσαλονίκη μια μεγάλη διήμερη γιορτή!
.

-----------------------
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/9

ΔΕΘ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ & ΆΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
-Αναλυτικές πληροφορίες για τη παράσταση θα βρείτε εδώ
.
ΠΕΜΠΤΗ 13/9
BRYAN FERRY 
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

-----------------------
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21, ΣΑΒΒΑΤΟ 22 & ΚΥΡΙΑΚΗ 23/9
ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ

«ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών. Μετάφραση: Πολύβιος Δημητρακόπουλος. Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας. . Παίζουν: Αντώνης Λουδάρος (Πραξαγόρα), Ηλίας Μελέτης (Βλέπυρος), Δημήτρης Σταρόβας (Γριά α’), Γιώργος Κωνσταντίνου (Γριά β’), Σοφία Μουτίδου (Γριά γ’), Ησαΐας Ματιάμπα (Θεράπαινα – Κορυφαία του Χορού), Ιβάν Σβιτάιλο (Άνδρας - γείτονας Χρέμη), Χάρης Γρηγορόπουλος (Χρέμης), Ησαΐας Ματιάμπα – Γιάννης, Τάκης Βαμβακίδης - Κρητικός (Κορυφαίοι του Χορού), Θανάσης Πατριαρχέας (Νέος), Βασίλης Παπαδόπουλος (Νέα)

.
========
Δείτε & αυτά:

-Τι παίζουν τα θέατρα στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Τι παίζουν οι κινηματογράφοι στη Θεσσαλονίκη ΤΩΡΑ ΕΔΩ
-Σινεμά με Θέα 2018 στο Μέγαρο Μουσικής ΕΔΩ
-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Η ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2018. Θέατρο, συναυλίες, φεστιβάλ κ.ά. ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΔΩ
.
-Θέατρο Δάσους & Θέατρο Γης 2018 ΕΔΩ
Τι θα δείτε στη Μονή Λαζαριστών Ιούνιο & Ιούλιο 2018
- Όλες οι συναυλίες ΕΔΩ
-Καλοκαιρινές θεατρικές περιοδείες 2018 ΠΡΟΣΕΧΩΣ
-Καλοκαιρινές Συναυλίες 2018 ΠΡΟΣΕΧΩΣ 
-ΕΙΔΑΜΕ θεατρικές παραστάσεις & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
-ΕΙΔΑΜΕ μουσικές συναυλίες & ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΜΕ ΕΔΩ
-Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2018 ΠΡΟΣΕΧΩΣ

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/politistiki-atzenta-2018-24661/feed/
<![CDATA[Μειώθηκε το εισόδημα στο 49% των Θεσσαλονικέων]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/miothike-eisodima-thess-24656/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/miothike-eisodima-thess-24656/#comments +Mon, 11 Jun 2018 09:19:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/miothike-eisodima-thess-24656/  Συνέχεια των δυσκολιών για τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές δείχνει έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης

]]>
 Συνέχεια των δυσκολιών για τους επιχειρηματίες και τους καταναλωτές δείχνει έρευνα που διενήργησε για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview.


Η έρευνα, που παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, διενεργήθηκε στο διάστημα 29 – 30 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 500 επιχειρήσεων – μελών του ΒΕΘ και 400 καταναλωτών, με στόχο να καταδείξει τις επιπτώσεις της οικονομικής συγκυρίας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Όπως αποκαλύπτεται, έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς (62%) θα μετανάστευε στο εξωτερικό για εργασία εάν τους δινόταν η ευκαιρία, ενώ έξι στις δέκα οικογένειες έχουν τουλάχιστον ένα άνεργο μέλος και πέντε στα δέκα νοικοκυριά βλέπουν το τελευταίο εξάμηνο το μηνιαίο εισόδημα τους να έχει περιοριστεί, κατά μέσο όρο 22%.

Βάσει της έρευνας, δυο άτομα είδαν, κατά μέσο όρο, από την αρχή του τρέχοντος έτους, την έξοδο από την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν, ενώ στο ερώτημα προς τους επιχειρηματίες για το τι σκέφτονται να κάνουν το επόμενο εξάμηνο, το 46% απάντησε πως θα κρατήσει το προσωπικό που έχει, το 40% πως δεν απασχολεί προσωπικό, το 8% πως θα προσλάβει, το 2% πως θα μειώσει τις ώρες εργασίας, το 1% πως θα εφαρμόσει εκ περιτροπής ωράριο και το 3% πως θα προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας.

Μειωμένο τζίρο κατέγραψε στο πρώτο τρίμηνο φέτος το 47% των ερωτηθέντων, αύξηση το 10% και το 43% απάντησε πως παρέμεινε σταθερός, με τη μέση μείωση να διαμορφώνεται στο 27%. Σε ερώτηση για το τι μέλλει γενέσθαι στο επόμενο εξάμηνο, το 52% δήλωσε πως δεν περιμένει καμία μεταβολή στον τζίρο του, για αύξηση έκανε λόγο το 19%, ενώ το 29% περιμένει μείωση. Στο ερώτημα τι προβλέπουν για το μέλλον της επιχείρησής τους, το 65% δήλωσε λίγο, έως καθόλου αισιόδοξο και το 35% αρκετά, έως πολύ. Επίσης, στο ερώτημα αν ανταποκρίνονται στις φορολογικές υποχρεώσεις, το 60% απαντά ναι/ μάλλον ναι, το 35% όχι /μάλλον όχι, ενώ ένα 5% απέφυγε να απαντήσει. Στην αντίστοιχη ερώτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές το 70% απάντησε πως ανταποκρίνεται, το 20% πως αδυνατεί και 10% δεν απάντησε.

Εξάλλου, στο 50% ανέρχεται το ποσοστό των επιχειρηματιών που δήλωσε ότι καταβάλλει χαμηλότερες εισφορές, με τον νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ένα 30% είπε πως δεν έχει υπάρξει μεταβολή και το 20% έκανε λόγο για υψηλότερες εισφορές. Για το αναπτυξιακό μοντέλο που πρέπει να ακολουθηθεί στη Θεσσαλονίκη, ποσοστό 59% μίλησε για επενδύσεις στη μεταποίηση και στη βιομηχανία και ειδικότερα το 42% απάντησε ότι θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις στον τουρισμό, το 29% ζήτησε στήριξη του πρωτογενούς τομέα και το 31% μίλησε για βελτίωση υποδομών.

Δεν «βλέπει» λουκέτο φέτος το 80% των συμμετεχόντων στην έρευνα

Λίγο, έως καθόλου πιθανό εκτιμά πως είναι το ενδεχόμενο λουκέτου της επιχείρησης του εντός του τρέχοντος έτους, το 80% των συμμετεχόντων, ενώ αντίθετη άποψη έχει το 20%.

Στην ερώτηση για το αν χρειάστηκε την περίοδο της κρίσης να μεταβληθούν οι επιχειρήσεις των ερωτηθέντων από αμιγώς μεταποιητικές, ή παροχής υπηρεσιών και σε εμπορικές, το 19% απάντησε θετικά. Από αυτούς που έκαναν την εν λόγω στροφή στην επιχείρηση τους, κατά 38% πραγματοποιούν εμπόριο και κατά 62% παράγουν.
Για μείωση οικογενειακού εισοδήματος μιλά το 49% των Θεσσαλονικέων

Στο μεταξύ, μείωση στο οικογενειακό του εισόδημα βλέπει το τελευταίο εξάμηνο το 49% των καταναλωτών που συμμετείχε στην έρευνα (μέση πτώση 22%), βελτίωση το 8% και σταθερότητα το 43%. Κύρια πηγή εισοδήματος για τα νοικοκυριά αποτελεί για το 54% η σύνταξη, ο μισθός για το 32%, τα κέρδη από επιχείρηση για το 6%, τα εισοδήματα από ακίνητα για το 3%, τα επιδόματα για το 2%.

Άνεργα μέλη δήλωσε πως έχει στην οικογένεια του το 58% των καταναλωτών, με το μέσο όρο των ανέργων μελών ανά οικογένεια να είναι 1,3 άτομα. Το ποσοστό των οικογενειών με ένα άνεργο διαμορφώνεται στο 67%, με δυο ανέργους σε 30% και με τρεις ανέργους και άνω, σε 3%.

Μεταξύ άλλων, απαισιόδοξο, για την κατάσταση του νοικοκυριού του το επόμενο εξάμηνο δήλωσε το 54%, σταθερότητα βλέπει το 22% και για βελτίωση μιλά το 7%. Το 60% δήλωσε πως ανταποκρίνεται στις φορολογικές του υποχρεώσεις, ενώ το 40% μίλησε για αδυναμία.

Απεύχονται να τους προκύψει ένα έκτακτο έξοδο των 500 ευρώ, επτά στα δέκα νοικοκυριά, καθώς, όπως λένε, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν, ενώ τρεις στους δέκα λένε πως μπορούν να το υποστηρίξουν. Κατά μέσο όρο τα νοικοκυριά δήλωσαν πως χρειάζονται για τις βασικές μηνιαίες ανάγκες τους 1270 ευρώ, με το μέσο μισθό να εκτιμάται στα 1176 και τη μέση σύνταξη στα 722 ευρώ.

Αντίστοιχα, στο ερώτημα «ποιές δαπάνες περιορίσατε λόγω κρίσης;» το 87% απάντησε πως σταμάτησε τις εξόδους για διασκέδαση, το 79% τα ταξίδια, το 70% τις δαπάνες σε ένδυση, υπόδηση, το 38% για τσιγάρα και ποτά, το 19% τη συντήρηση του οχήματος του, το 16% τη θέρμανση και την επίσκεψη σε γιατρό και το 13% τα είδη διατροφής.

Ψήφο εμπιστοσύνης στις πιστωτικές/ χρεωστικές κάρτες έδωσε το 66% δηλώνοντας πως τις χρησιμοποιεί περισσότερο, 25% είπε πως κάνει την ίδια με το παρελθόν χρήση και το 9% λιγότερο.

Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, δήλωσε πως το θέμα της φοροδιαφυγής είναι «οδυνηρό», σημείωσε πως φυσικά δεν το δικαιολογεί και τόνισε ωστόσο ότι «το κάνουν όσοι μπορούν να ρισκάρουν και το κάνουν για να ζήσουν και όχι να πλουτίσουν». Ο οικονομικός επόπτης του ΒΕΘ, Αναστάσιος Λυκάρτσης, αναγνωρίζοντας ότι τα χρόνια προ οικονομικής κρίσης υπήρχε «ασυδοσία» στην αγορά, επισήμανε ότι «η αγορά ξεκαθαρίζει και όσοι τελικά καταφέρουν να μείνουν ζωντανοί θα είναι οι καλοί και σοβαροί επιχειρηματίες»
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/miothike-eisodima-thess-24656/feed/
<![CDATA[Ο Κήπος Σεμινάρια διοργανώνει εργαστήρι παρασκευής φυσικών αντικουνουπικών]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/kipos-seminario-antikoynoypika-24654/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/kipos-seminario-antikoynoypika-24654/#comments +Mon, 11 Jun 2018 09:06:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/kipos-seminario-antikoynoypika-24654/  Μαζί θα φτιάξουμε τα δικά μας αντικουνουπικά για να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας ανέξοδα και με φιλικό τρόπο χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.


]]>


Κήπος Σεμινάρια διοργανώνει το εργαστήρι παρασκευής φυσικών αντικουνουπικών, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018, 19:00 – 22:00 με εισηγήτρια την κα. Αριάδνη Κιορσάββα.
Φυσικά καλλυντικά : Παρασκευή Αντικουνουπικού

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και οι ενοχλητικοί εισβολείς κάνουν την εμφάνισή τους.

Φέτος θα αναχαιτίσουμε τα κουνούπια με τον πιο αποτελεσματικό, φυσικό και υγιεινό τρόπο.

Για να απωθήσουμε και να εξαφανίσουμε τον εφιάλτη του κνησμού και της κοκκινίλας από τα τσιμπήματα των κουνουπιών, δεν είναι ανάγκη να επισκεφτούμε τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Αρκεί να επισκεφτούμε το φαρμακείο της φύσης, που είναι λύση αποτελεσματική - οικολογική & οικονομική.

Μαζί θα φτιάξουμε τα δικά μας αντικουνουπικά για να προστατέψουμε την επιδερμίδα μας ανέξοδα και με φιλικό τρόπο χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά.

Απόλυτα ασφαλές για μικρούς και μεγάλους.

Φυσικά καλλυντικά:
Φυσικά Αντικουνουπικά (Δευτέρα 18/6, 19:00-22:00)
Αντηλιακά και Αfter Sun (Δευτέρα 25/6, 19:00-22:00)
Εισηγήτρια: Αριάδνη Κιορσάββα

Το εργαστήρι παρασκευής φυσικών αντικουνουπικών θα πραγματοποιηθεί σε μία τρίωρη συνάντηση, τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, από 19.00 – 22.00 και το κόστος του είναι 23 ευρώ (45 ευρώ για συμμετοχή και στο εργαστήρι παρασκευής φυσικών αντιηλιακών και aftersun, που θα γίνει τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, 19:00-22:00 / 40 ευρώ για φοιτητές / άνεργους).
Όλοι οι συμμετέχοντες θα παίρνουν τα προϊόντα που παρασκευάστηκαν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου.

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:
https://bit.ly/2smy528,
στο 2313078962 ή στο info@kipos-seminaria.gr

Κήπος Σεμινάρια, Ορφανίδου 6, Θεσσαλονίκη,
τηλ: 2313078962 (6 -10 μ.μ.)
e: info@kipos-seminaria.gr
www.kipos-seminaria.gr,
https://www.facebook.com/kipos.seminaria/
twitter.com/kiposseminaria

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/kipos-seminario-antikoynoypika-24654/feed/
<![CDATA[Να γιατί η υπέροχη Στοά Δραγούμη έγινε στέκι της "Κ" και των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης.]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/stoa-dragoumi-24630/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/stoa-dragoumi-24630/#comments +Fri, 08 Jun 2018 13:57:00 +0300 83 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/stoa-dragoumi-24630/  Η είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο κέντρο, μια ανάσα από την Αριστοτέλους και απέναντι από το στο λιμάνι. Δεν είναι ακριβώς στοά αλλά φέρνει σε στοά, ωστόσο θα το λέγαμε είναι ένα πολύ-μάγαζο φάτσα κάρτα πάνω στον δρόμο της οδού Δραγούμη που κυριολεκτικά τα έχει όλα.


]]>
 
.
Η Στοά Δραγούμη είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους χώρους της Θεσσαλονίκης. Βρίσκεται στο κέντρο, μια ανάσα από την Αριστοτέλους και απέναντι από το στο λιμάνι. Δεν είναι ακριβώς στοά αλλά φέρνει σε στοά, ωστόσο θα λέγαμε πως είναι ένα "πολύ-μάγαζο" φάτσα κάρτα πάνω στον δρόμο της οδού Δραγούμη που κυριολεκτικά τα έχει όλα.
.
.
Φτιάχνει ψωμιά διάφορα τυροπιτοειδή, πολλά γλυκά, καφέδες και ροφήματα, ενώ διαθέτει εκλεκτά προιόντα προς λιανική πώληση. Δυο είναι τα στοιχεία που το χαρακτηρίζουν: είναι εκλεπτυσμένο και οικονομικό ενώ το κοινό του διαφέρει από ώρα σε ώρα! Καθώς λειτουργεί όλη μέρα σαν μια «ανοιχτή» πόρτα για κάθε ενδιαφερόμενο τα Σάββατα «ντύνεται» πιο λαϊκά με ζωντανές μικρές ορχήστρες για καλή μουσική και χορό.
 
.
Μόνο που η «Στοά» δεν τελειώνει εδώ τονίζοντας ακόμη περισσότερο την πολυσχιδή προσωπικότητα της καθώς απλώνεται και στον επάνω χώρο όπου ντεκόρ και ατμόσφαιρα προδιαθέτουν άλλες προτιμήσεις. Ίσως πιο ήσυχες, ίσως πιο προσωπικές. Προσφέρεται για (κανονικό) φαγητό από μια μεγάλη ποικιλία πιάτων,  όλων των ειδών καφέ ή επιλογή ποτών.
 
.
Καλοκαιράκι μια άνετη βεράντα, όπου πάντα φυσά βαρδάρης για να σου υπενθυμίζει και που βρίσκεσαι έρχεται απολαυστικά να κουμπώσει η απόλαυση της απλότητας με θέα τον Θερμαϊκό κόλπο.
.
Όλοι οι παραπάνω λόγοι συμπράττουν ώστε αυτός ο χώρος να είναι το στέκι των Θεατρικών Βραβείων Θεσσαλονίκης και εκεί που γίνονται όλες οι συναντήσεις της Κριτικής Επιτροπής, καθώς και των συντακτών της «Κ».
(Στιγμιότυπο από τη χθεσινή συνάντηση, μέρος της Κ.Ε. Από αριστερά η ηθοποιός Βανέσσα Μπαρρέ, η μουσικός Γεωργία Βεληβασάκη, ο ηθοποιός Σταύρος Δουκουζγιάννης, ο δημοσιογράφος Γρηγόρης Γρηγοράς, η αρθρογράφος της  "Κ" Πίτσα Στασινοπούλου, η ηθοποιός Χριστίνα Καραγρηγορίου και ο κριτικός θεάτρου Σταμάτης Γαργαλιάνος).
,
Και ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο καταστήματος Κοσμά Σιδηρόπουλο και το προσωπικό για την άψογη φιλοξενία. Και όχι, αυτή η σημείωση δεν είναι διαφημιστική, αλλά μια καλή πρόταση να κάνετε και εσείς στέκι την υπέροχη Στοά Δραγούμη που τα έχει όλα και συμφέρει, μα όλα!
.
GrEatings Στοά Δραγούμη  Ίωνος Δραγούμη 3, Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 555223 Official Facebook Fan Page http://facebook.com/greatings.skg.gr Official Instagram Profile http://instagram.com/greatingsthess
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/stoa-dragoumi-24630/feed/
<![CDATA[Σε γήπεδο μπιτς βόλεϊ μετατράπηκε η πλατεία Αριστοτέλους! (φωτογραφίες)]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/aristotelous-gipedompits-voley-24623/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/aristotelous-gipedompits-voley-24623/#comments +Fri, 08 Jun 2018 12:32:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/aristotelous-gipedompits-voley-24623/  Το διάστημα 7-10 Ιουνίου στο εντυπωσιακό σκηνικό που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της άμμου θα αγωνιστούν με θέα τον Θερμαϊκό για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς


]]>
 


Με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Αριστοτέλους, που μετετράπη σε «παραλία» ξεκίνησε την Πέμπτη το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley Ανδρών και Γυναικών (Masters). 


Το διάστημα 7-10 Ιουνίου στο εντυπωσιακό σκηνικό που στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους, οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της άμμου θα αγωνιστούν με θέα τον Θερμαϊκό για τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. 

Η ετήσια καλοκαιρινή αυτή γιορτή του Beach Volley δυναμώνει και προάγει τις αξίες της αναψυχής, της ευγενούς άμιλλας, της πνευματικότητας και του αθλητικού ιδεώδους.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από ψηλά:

aristotelous
aristotelous1
aristotelous2
aristotelous3

ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ MASTERS07-10 Ιουνίου: THESSALONIKI MASTERS, Πλατεία Αριστοτέλους, Δήμος Θεσσαλονίκης

15-17 Ιουνίου: SKYROS MASTERS, Παραλία Μαγαζιά, Δήμος Σκύρου

5-7 Ιουλίου: OLYMPIA MASTERS, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

13-15 Ιουλίου: ANTIRRION MASTERS, Παραλία Αντιρρίου, Δήμος Ναυπακτίας 

27-29 Ιουλίου: AG. NIKOLAOS FINAL, Δήμος Αγ. ΝικολάουΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ07-10 Ιουνίου, THESSALONIKI MASTERS, Πλατεία Αριστοτέλους, Δήμος Θεσσαλονίκης

15-17 Ιουνίου, SKYROS MASTERS, Παραλία Μαγαζιά, Δήμος Σκύρου

22-24 Ιουνίου, NISI OPEN, Πολυχώρος NISI, Ράχες Φθιώτιδος

29/6-1 Ιουλίου, KASTORIA OPEN, Δήμος Καστοριάς, North Area Circuit 

29/6-1 Ιουλίου, SPINOS OPEN, Καλαμάτα, KBV 

5-7 Ιουλίου, OLYMPIA MASTERS, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας

13-15 Ιουλίου, IOS OPEN, Παραλία Μυλοπότας

13-15 Ιουλίου, ANTIRRION MASTERS, Παραλία Αντιρρίου, Δήμος Ναυπακτίας

20-22 Ιουλίου, OLYMPIADA OPEN, Κοινότητα Ολυμπιάδος, North Area Circuit 

20-22 Ιουλίου, BODYTALK OPEN, Καλαμάτα, KVB 

27-29 Ιουλίου, AG. NIKOLAOS FINAL, Δήμος Αγ. Νικολάου

27-29 Ιουλίου, ARDAS OPEN, Φεστιβάλ Αρδα, Έβρος. North Area Circuit

24-26 Αυγούστου, ELOUDA OPEN, European Zonal Event (Διεθνές τουρνουά)*Οι διοργανώσεις που διεξάγονται μετά τo AG. NIKOLAOS FINAL θα προσμετρούνται στην Πανελλήνια ΒαθμολογίαΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ


22-24 Ιουνίου, ATTICA JUNIORS OPEN, Anima Club, Ανάβυσσος

27 Ιουνίου, KERATEA KIDS FESTIVAL, Παραλία Κακής Θάλασσας, ΝΠΔΔ Θορικός, ΓΣ Κερατέας 

29/6-1 Ιουλίου, THESSALONIKI JUNIORS OPEN, El Bandana BVC, Παραλία Νέων Επιβατών

6-8 Ιουλίου, PATRA JUNIORS OPEN, BLX by Vasso Karadassiou, Παραλία Αγ. Βασιλείου

13-15 Ιουλίου, REGIONAL FINALS (K17) 

20-22 Ιουλίου, REGIONAL FINALS (K19) 

27-29 Ιουλίου, Κ17 JUNIORS FINAL, Κυανή Ακτή Πρέβεζας, Δήμος Πρέβεζας, Περιφέρεια Ηπείρου, Φιλαθλητικός, Ερμής. 

3-5 Αυγούστου, Κ19 JUNIORS FINAL, Παραλία Ραχών, Πολυχώρος Nisi, Δήμος Στυλίδας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.

10-12 Αυγούστου, Κ22 JUNIORS FINAL, Σχινιάς Αττικής, Club Karavi.

]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/aristotelous-gipedompits-voley-24623/feed/
<![CDATA[Η επέκταση του Μετρό προς τα δυτικά θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί από την ΕΕ]]> http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/metro-ditika-24619/ http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/metro-ditika-24619/#comments +Fri, 08 Jun 2018 12:03:00 +0300 36 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/metro-ditika-24619/  Τη θέση του ότι η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τα Δυτικά ανήκει στην κατηγορία των έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2020-2024

]]>
 Τη θέση του ότι η επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς τα Δυτικά ανήκει στην κατηγορία των έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το επόμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ για την περίοδο 2020-2024, που ήδη καταρτίζεται, διατύπωσε ο συντονιστής του Διαδρόμου Ανατολή/ Ανατολική Μεσόγειος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάθιου Γκρος, ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε τον σταθμό του μετρό «Βενιζέλου«, αλλά και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.


Βέβαια, όπως ο ίδιος υπογράμμισε, για να επιλεχθεί το project της επέκτασης του μετρό Θεσσαλονίκης προς τα Δυτικά από την ΕΕ, θα πρέπει το έργο να είναι ώριμο, καθώς λόγω του Brexit ο κοινοτικός προϋπολογισμός αναμένεται να είναι συνολικά μειωμένος. Χαρακτηριστικά ανέφερε πως εάν κάποιο έργο πάρει την κοινοτική χρηματοδότηση και λόγω του ότι δεν είναι ώριμο δεν εκτελείται στους χρόνους που πρέπει, «τότε τα κοινοτικά κονδύλια θα πρέπει να επιστραφούν και να δοθούν σε κάποιο άλλο κράτος/μέλος της ΕΕ που είναι έτοιμο να υλοποιήσει με ακρίβεια το project του».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Γκρος επισήμανε ότι η Ελλάδα, με την κατασκευή του έργου του Μετρό στη Θεσσαλονίκη, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση, δίνοντας μάλιστα και τη λύση σε όσους δεν καταφέρνουν να προχωρήσουν αντίστοιχα project στην ΕΕ, λόγω των διαφωνιών που διατυπώνονται από διάφορους φορείς και δεν ξεπερνιούνται, με αποτέλεσμα τα έργα να εγκαταλείπονται. «Είστε πολύ τυχεροί που έχετε ανοιχτόμυαλους ανθρώπους, οι οποίοι κατάφεραν να γεφυρώσουν την ιστορία και τη σύγχρονη κινητικότητα» είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος, προσθέτοντας: «αυτό που καταφέρατε εδώ είναι ένα δύσκολο εγχείρημα, με δεδομένο ότι ζούμε σε μια εποχή, που καθένας εμμένει στη θέση του πεισματικά».

Αναφορικά με την επίσκεψη και ξενάγησή του στις εγκαταστάσεις της ΟΛΘ ΑΕ, από τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο, Σωτήρη Θεοφάνη, ο κ. Γκρος σημείωσε ότι «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει τεράστια προοπτική οικονομικής ανάπτυξης, καθώς θα μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα στο δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών της περιοχής».

Υπογραμμίζεται ότι τους ευρωπαίους αξιωματούχους ξενάγησαν στο σταθμό Βενιζέλου ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλοςκαι η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων πόλης της Θεσσαλονίκης, Πολυξένη Βελένη, παρουσία του γενικού γραμματέα Μεταφορών και Υποδομών, Θάνου Βούρδα.

Από την πλευρά του ο κ. Βούρδας επισήμανε ότι η Θεσσαλονίκη με τα έργα που υλοποιούνται, γίνεται βασικός πόλος της ανάπτυξης της χώρας και διατύπωσε την πεποίθησή του ότι «όλες οι εξελίξεις σε λιμάνι, τρένο και μετρό, δηλαδή σε μεταφορές και υποδομές, δημιουργούν ένα νέο τοπίο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, της Θεσσαλονίκης και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας».

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, υπογράμμισε ότι στον σταθμό Βενιζέλου υλοποιείται το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης, αφού συνδυάζονται «πράγματα που θεωρούνταν ότι ήταν ασυμβίβαστα. Από τη μια πλευρά τον πολιτισμό και τους αρχαιολογικούς χώρους που αναδεικνύονται εξαιτίας των έργων του μετρό και από την άλλη μεριά, την κατασκευή ενός σύγχρονου, μεγάλου, τεχνικού συγκοινωνιακού έργου όπως είναι το μετρό».

Νωρίτερα, οι κύριοι Γκρος και Βούρδας επισκέφτηκαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και συναντήθηκαν με τη νέα διοίκηση. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε ο σημαντικός ρόλος που θα μπορούσε να αναλάβει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον Διάδρομο Ανατολή/ Ανατολική Μεσόγειος των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώς εξαγωγικός λιμένας.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ
]]>
0 http://www.kulturosupa.gr/thessaloniki/metro-ditika-24619/feed/