Το κολυμβητικό event "99 Αυγούστου" | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express

944 Views
Το κολυμβητικό event Το κολυμβητικό event "99 Αυγούστου" | Ιωάννης Κυφωνίδης | Kif Express

 

Γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα. 

  

Η κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα χειμώνα-καλοκαίρι, η αγάπη για τη φύση όλες τις εποχές και η ιατρική συμμάχησαν, ώστε να πάρει σάρκα και οστά, την  Κυριακή 7/11. Η εκδήλωση του κολυμβητικού κινήματος Swim or Die και του συλλόγου της Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης με τίτλο  " 99 Αυγούστου ".

 
Με τη θερμοκρασία νερού στους 20 βαθμούς και την εξωτερική στους 22 η ημερομηνία 99 Αυγούστου ταίριαζε πολύ περισσότερο από  την  ημερομηνία 7 Νοεμβρίου.
 
Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν περισσότερα από 60 άτομα, ενώ στο νερό, για να κολυμπήσουν από 500 μέτρα έως 2 χλμ , έπεσαν περίπου 40 άτομα.
 
Αυτή τη φορά δεν υπήρξε κατάταξη και χρονόμετρο παρά μόνο αγάπη για το κολύμπι και τη φύση. Ενώ αντί μεταλλίων δόθηκαν ως αναμνηστικά υφασμάτινα αντικείμενα που φτιάχτηκαν με  μεράκι από τη  Δέσποινα Ιωαννίδου και την Ανθή Ρόζου.
 


Πριν την εκκίνηση μάλιστα το οφθαλμολογικό Ινστιτούτο Opthalmica παρείχε δωρεάν οφθαλμολογικό έλεγχο στα παιδιά των συμμετεχόντων και των επισκεπτών με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Κερατόκωνου.
 
Επικεφαλής του ελέγχου ήταν ο οφθαλμίατρος, μαραθωνοκολυμβητής και γεν. γραμματέας της Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης Δημήτρης Σακελλάρης Καζαντζίδης, η Ελληνοβραζιλιάνα συνάδελφος του Πηνελόπη Πολίτη -  Burlis και ο συνεργάτης του κι επίσης μαραθωνοκολυμβητής Όμηρος Καζαντζίδης. 
 
Εμπνευστής, εκτός του Δημήτρη Σακελλάρη, για τη χθεσινή εκδήλωση -γιορτή ήταν και η ταμίας του συλλόγου Βίβιαν Διαβάτη.
 
Την κολυμβητική διαδρομή έστησε ο προπονητής πόλο και μαραθώνιας κολύμβησης και επικεφαλής προπονητής στο δημοτικό κολυμβητήριο Καλαμαριάς Νικόλας Ρεπανάς. Ο Ρεπανάς είναι από τους πρώτους σε όλη την Ελλάδα που έβαλε το θεμέλιο λίθο στο ερασιτεχνικό κολυμβητικό κίνημα και τη μαραθώνια κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα για όλους, ανεξάρτητα από ηλικίες, κολυμβητικό παρελθόν και φύλα.
 
Δυναμικό "παρών" στη διοργάνωση έδωσαν ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Αργυρόπουλος που συνόδευσε κολυμβητικά όσες και όσους ήθελαν να κολυμπήσουν με πιο αργό ρυθμό και το νέο μέλος Χριστίνα Τούλια που απένειμε σε κάθε τερματισμό τα αναμνηστικά.
 
Στην παραλία του Ποταμού , μπροστά από το beach bar Βάλτος ,που αποτελεί πια και το στέκι των χειμερινών κολυμβητών , συγκεντρώθηκαν όλες οι φυλές των κολυμβητών, μαραθώνιων και μη, με μαγιό ή στολή, ενώ ορισμένοι θα ήθελαν να δοκιμάσουν το γυμνό κολύμπι, αλλά το άφησαν για άλλη φορά...
 
Την εκδήλωση -κολυμβητικό περίπατο στήριξε και η ομάδα Cold Water Swimming Greece που έχει στέκι την περιοχή σε όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.
 
Ο συγκεκριμένος χώρος θεωρήθηκε ιδανικός καθώς συγκεντρώνει κάθε χειμώνα κολυμβητές, δρομείς, ποδηλάτες, τρι αθλητές, γιόγκι, λάτρεις του pilates και της γυμναστικής στη φύση.
 
Το κίνημα Swim or Die και ο σύλλογος της Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους λάτρεις της χειμερινής κολύμβησης για το μήνα Δεκέμβριο με γνώμονα την αγάπη όχι μόνο για το άθλημα αλλά και για τη θάλασσα ακολουθώντας και διαδίδοντας το μότο του Νικόλα Ρεπανά "Γνωρίζουμε την Ελλάδα κολυμπώντας", πέρα από αγώνες, κατατάξεις και χρόνους!
 
«Kif Express» 
Κάθε 5, 15 και 25 του μηνός.

.

Ακολουθήστε μας στα social media
      

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Ιωάννης Κυφωνίδης
Ιωάννης Κυφωνίδης

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ρέκβιεμ για την Σμύρνη: Kορυφαία επετειακή εκδήλωση του Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ για την Μικρασιατική Καταστροφή
Ρέκβιεμ για την Σμύρνη: Kορυφαία επετειακή εκδήλωση του Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ για την Μικρασιατική Καταστροφή
με 0 Σχόλια 916 Views
Το “Ρέκβιεμ για την Σμύρνη” αποτελεί ανάθεση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον συνθέτη και θα παρουσιαστεί, σε παγκόσμια πρώτη, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου  2022.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή