ΑΠΘ: Ανακοίνωση σχετικά με το Πρόγραμμα Erasmus

1709 Views
ΑΠΘ: Ανακοίνωση σχετικά με το Πρόγραμμα Erasmus ΑΠΘ: Ανακοίνωση σχετικά με το Πρόγραμμα Erasmus

 

Ανακοίνωση σχετικά με το Πρόγραμμα Erasmus

 
Θεσσαλονίκη, 17/3/2020
 
Μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι Έλληνες φοιτητές/φοιτήτριες, που βρίσκονται σε ευρωπαϊκές χώρες στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, θα πρέπει να είναι σε διαρκή επαφή με τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενικές αρχές της Ελλάδας, οι οποίες με τη σειρά τους συντονίζονται από το Υπουργείο Εξωτερικών για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.
 
Αναλυτική κατάσταση με τα στοιχεία επικοινωνίας των ελληνικών διπλωματικών αποστολών ανά χώρα είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών https://www.mfa.gr/appendix/dimereis-sheseis-tis-ellados/alpha.html.
 
Σχετικά με την αποδοχή ή όχι της παρακολούθησης των διαδικτυακών μαθημάτων ή της τηλεργασίας που προσφέρουν πολλά από τα συνεργαζόμενα ευρωπαϊκά ιδρύματα που έχουν αναστείλει τις εκπαιδευτικές τους διαδικασίες,  κατόπιν εκ νέου επικοινωνίας με την Εθνική Μονάδα/ΙΚΥ, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι:
 
Εφόσον τα προσφερόμενα διαδικτυακά μαθήματα επιτρέψουν στους Έλληνες φοιτητές/φοιτήτριες να ολοκληρώσουν το σύνολο των ακαδημαϊκών υποχρεώσεών τους που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία Μάθησης, και οδηγήσουν στην εξέτασή τους και στην απονομή Transcript of Records στο τέλος του εξαμήνου, τότε η μετακίνησή τους θα θεωρηθεί ότι ολοκληρώθηκε κανονικά, ανεξαρτήτως της παραμονής τους ή όχι στη χώρα υποδοχής.
 
Εφόσον η τηλεργασία επιτρέπει στους Έλληνες φοιτητές/φοιτήτριες να  πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, και τα αποτελέσματά της συμπεριληφθούν στο Πιστοποιητικό Πρακτικής Άσκησης, τότε η μετακίνησή τους θα θεωρηθεί ότι ολοκληρώθηκε κανονικά, ανεξαρτήτως της παραμονής τους ή όχι στη χώρα υποδοχής.
 
Τα διαδικτυακά μαθήματα και η τηλεργασία δεν γίνονται αποδεκτά στην περίπτωση ρητής ακύρωσης της μετακίνησης από την πλευρά του/της μετακινούμενου/μετακινουμένης. Σε αυτή την περίπτωση, το οικείο Τμήμα του ΑΠΘ είναι αρμόδιο να αποφασίσει τη δυνατότητα εγγραφής του/της μετακινούμενου/μετακινουμένης εκ νέου στα μαθήματα του τρέχοντος εξαμήνου στο ΑΠΘ.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: το απολαυστικό μιούζικαλ «Mamma mia» στο Ράδιο Σίτυ
Κερδίστε προσκλήσεις για να δείτε: το απολαυστικό μιούζικαλ «Mamma mia» στο Ράδιο Σίτυ
με 5 Σχόλια 1792 Views

...για να δείτε για να δείτε το απολαυστικό μιούζικαλ «Mamma mia» με Νάντια Κοντογεώργη, Χρήστος Πλαΐνη, Ντορέττα Παπαδημητρίου, Ευαγγελία Μουμούρη, Μιχάλη Μαρίνος κ.ά. στο Ράδιο Σίτυ


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη