ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΪΠΙΔΗΣ

346 Views
ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΪΠΙΔΗΣ ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΪΠΙΔΗΣ

 ΕΠΙΤΙΜΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΪΠΙΔΗΣ

 Επίτιμος Δημότης Θεσσαλονίκης ανακηρύχθηκε σήμερα, Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, στη διάρκεια τελετής στο πλαίσιο της 7ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο απερχόμενος Γενικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Εϊπίδης.
 
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του Σώματος να τιμήσει τον κ. Εϊπίδη, ως έναν άνθρωπο που άφησε το σημαντικό του αποτύπωμα στη διεθνή κινηματογραφική παρουσία της Θεσσαλονίκης. «Η απόφαση αυτή προήλθε μετά από εισήγηση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης να τιμήσουμε έναν άνθρωπο με μεγάλη προσφορά, που αγαπάει το σινεμά με τόσο λιτό και εύγλωττο τρόπο, όπως είχε πει για τον ίδιο και ο Θωμάς Λιναράς. Ο Δημήτρης Εϊπίδης έχει αφήσει το έντονο στίγμα της οραματικής του ματιάς, της νεωτεριστικής του αντίληψης, της δημιουργικής προσφοράς του και του πρωτοπόρου πνεύματός του σε θεσμούς, διοργανώσεις και φεστιβάλ με διεθνές εκτόπισμα, κύρος και βαρύτητα. Στη δική μας πόλη αφήνει ένα εξαιρετικά σημαντικό αποτύπωμα, καθώς η θητεία του συνδέεται με το ‘’άνοιγμα’’ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με τους διεθνείς προσανατολισμούς με τους οποίους το εμπλούτισε, με την πρωτοποριακή ματιά και τις θαρραλέες και καινοτόμες επιλογές του».
 
   Όπως τόνισε στην ομιλία του ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, ο Δημήτρης Εϊπίδης, έκανε παγκοσμίως γνωστή τη Θεσσαλονίκη στους κύκλους των σινεφίλ και όσων αγαπούν εν γένει τον πολιτισμό, μέσα από το Διεθνές Φεστιβάλ  Κινηματογράφου και τους θρυλικούς «Νέους Ορίζοντες» και το μετέπειτα Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Εικόνες του 21ου Αιώνα». «Ο Δημήτρης Εϊπίδης είναι, όπως λένε όλοι όσοι έχουν εργαστεί στο πλευρό του, ένας άνθρωπος μοναχικός, δύσκολος, απαιτητικός, αυστηρός, τόσο με τους συνεργάτες του όσο και με τον ίδιο τον εαυτό του. Αλλά και ένας άνθρωπος αφιερωμένος ψυχή τε και σώματι στο έργο του. Ένας άνθρωπος που αγάπησε και σπούδασε τον κινηματογράφο, που εντρύφησε σε αυτόν, που ανακάλυψε έργα, ρεύματα και τάσεις, και, κυρίως, που φρόντισε να δώσει και σ’ εμάς, σε όλους μας, τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και να απολαύσουμε αριστουργήματα του διεθνούς κινηματογράφου».
 
Σε πιο προσωπικό τόνο, ο Γιάννης Μπουτάρης, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Εϊπίδη για τις ατελείωτες στιγμές μαγείας που πρόσφερε με το έργο του, δίνοντας στον ίδιο, στους συμπολίτες του και σε ανθρώπους από όλη τη χώρα και όλον τον κόσμο, την ευκαιρία να βυθιστούν σε κινηματογραφικά έργα ποιότητας και διεθνούς επιπέδου.
 
Στην προσφορά του Δημήτρη Εϊπίδη αναφέρθηκαν ακόμη σε σύντομους χαιρετισμούς τους, ο Επίτιμος Πρόξενος του Καναδά στη Θεσσαλονίκη, Παντελής Πετμεζάς, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης στο ΔΣ του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας και ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Φεστιβάλ, Αχιλλέας Κυριακίδης.
 
Ο ίδιος ο κ. Εϊπίδης, ευχαρίστησε το Δημοτικό Συμβούλιο για την τιμή που του επιφύλαξε, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. Ευχαριστώ ιδιαίτερα το Δήμαρχο της πόλης, Γιάννη Μπουτάρη, που στήριξε τόσο θερμά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Δήμαρχε, φίλε Γιάννη, σε τόσο δύσκολους καιρούς η συμβολή σου στον πολιτισμό είναι ανεκτίμητη κατά τη γνώμη μου. Αισθάνομαι  Θεσσαλονικιός. Αγαπώ την πόλη και τους ανθρώπους της. Ζω τη ζωή μου μεταξύ πόλεων σε όλο τον κόσμο, όμως η Θεσσαλονίκη με κέρδισε. Είναι πολύ φιλόξενη, ζωντανή, σύγχρονη. Σέβεται το παρελθόν και  ζει το παρόν. Είναι τιμή μου να είμαι Θεσσαλονικιός, να είμαι ένας από σας».

Στον Δημήτρη Εϊπίδη απονεμήθηκε το Αργυρό Μετάλλιο της πόλης.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Τσιρόγλου Ιωάν.
Τσιρόγλου Ιωάν.
Διευθυντής Kulturosupa.gr - e-mail: kulturosupa2@gmail.com

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
με 0 Σχόλια 697 Views

Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης οργάνωσε και προγραμματίζει την προβολή  παραστάσεών του, που κάποιος δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, ή αγαπημένες παραστάσεις που κάποιος θέλει να παρακολουθήσει ξανά, μέσα από το κανάλι του στο you tube:


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή