Με ενστάσεις εγκρίθηκε ο πρώτος προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης

705 Views
Με ενστάσεις εγκρίθηκε ο πρώτος προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης Με ενστάσεις εγκρίθηκε ο πρώτος προϋπολογισμός του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Την υπόσχεση πως η διοίκησή του θα διαχειριστεί ορθολογικά τα έσοδα του Δήμου και θα «σεβαστεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ» έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με θέμα τον προϋπολογισμό του 2020.

Όπως είπε ο κ. Ζέρβας, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 411,8 εκατ. ευρώ, ενισχυμένος κατά 5,41% συγκριτικά με πέρσι. «Δεν αποτελεί συρραφή προβλέψεων για τα έσοδα και τα έξοδα, αλλά εφαρμόσιμο οδικό χάρτη για την ανάταξη της πόλης. Οι δημότες θα αισθανθούν για πρώτη φορά τον Δήμο δίπλα τους, καθώς κεντρικός κορμός του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας με παρεμβάσεις σε κάθε γειτονιά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στην εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας, ανέφερε πως στόχος για το 2020 είναι η διασφάλιση περισσοτέρων εσόδων, χωρίς την επιβάρυνση των δημοτών και των επιχειρήσεων, που θα προέλθουν από την αξιοποίηση διαφόρων πηγών και τη διεκδίκηση πόρων από την πολιτεία.

«Δεν υπάρχει τίποτα που θέλουμε να κρύψουμε» είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Αβαρλής, προσθέτοντας πως δεν μηδενίζεται η δουλειά που έγινε επί προηγούμενης διοικήσεως, ωστόσο επιδίωξη είναι «να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα».

Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με ενστάσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Απουσία ουσιαστικής πολιτικής τοποθέτησης κατήγγειλε ο Βασίλης Γάκης, εκ μέρους της παράταξης του Νίκου Ταχιάου. «Δεν αλλάξατε τίποτα. Είναι ένα σχέδιο στρατηγικά τοποθετημένο, θέλοντας να ρίξετε τις ευθύνες στους προηγούμενους», συμπλήρωσε ο Γιώργος Ορφανός.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου κάλεσε τον δήμαρχο να ασκήσει πολιτική και να σταματήσει να είναι «παρακολούθημα της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη», ενώ την εκτίμηση πως δεν υπάρχει όραμα και πως ο προϋπολογισμός δεν είναι βιώσιμος, εξέφρασε ο Ανδρέας Κουράκης από την «ΠΟΛΗχρωμη Πόλη».

Για «ταξικό» προϋπολογισμό που βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες του λαού, μίλησε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Για την έγκριση του θέματος η κ. Νοτοπούλου ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Υπέρ ψήφισαν 23 δημοτικοί σύμβουλοι, δώδεκα κατά και τέσσερις λευκό.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δήμου Θεσσαλονίκης

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα',
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 3411 Views

Η Άννα, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, δεν ξέρουν να είναι τίποτα άλλο πέρα από νοικοκυρές, σύζυγοι και μητέρες. Αν βγουν από τη ζώνη ασφαλείας που είναι το σπίτι τους, θα τα χάσουν. Θα τα χάσουν και θα χαθούν. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη