Μάχη για τρεις στο δήμο Θεσσαλονίκης - Τα φαβορί για την Περιφέρεια

686 Views
Μάχη για τρεις στο δήμο Θεσσαλονίκης - Τα φαβορί για την Περιφέρεια Μάχη για τρεις στο δήμο Θεσσαλονίκης - Τα φαβορί για την Περιφέρεια

 


Τρεις μόλις βδομάδες πριν από τις Δημοτικές εκλογές, όλα δείχνουν να είναι ανοικτά στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της OPINION POLL για λογαριασμό της εφημερίδας «ΚΑΡΦΙΤΣΑ» . 

Όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση ξεχωρίζει ακόμα περισσότερο μια τριάδα η οποία φαίνεται πως θα δώσει τη μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν σε ένα σκληρό δεύτερο γύρο των εκλογών.

Πρόκειται για τον Ν. Ταχιάο, τον Γ. Ορφανό και τον Κ. Ζέρβα οι οποίοι ενισχύονται στην πρόθεση ψήφου, σε σχέση με τα αποτελέσματα της έρευνας πριν ένα μήνα. Τα ποσοστά που συγκεντρώνουν είναι 16.2%, 14.3% και 12.4% αντίστοιχα, όταν πριν ένα μήνα συγκέντρωναν πάλι με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας της OPINION POLL ήταν 15.7%, , 12.3% και 9.8% ! Τα κέρδη τους είναι σημαντικά και έρχονται σαν αποτέλεσμα και της μείωσης των αναποφάσιστων, αλλά και από ένα «ανακάτεμα της τράπουλας».

Όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι ή ενισχύονται οριακά (π.χ η Κ. Νοτοπούλου από 6.5% εμφανίζεται με 8.2% ) ή παραμένουν στα ίδια ποσοστά ( π.χ ο Π. Ψωμιάδης που εμφανίζεται με 7% έναντι 6.9% πριν ένα μήνα) ή εμφανίζουν καθαρή πτώση όπως στην περίπτωση του Σ. Βούγια που από 9.7% πέφτει στο 7%. Έτσι δημιουργείται μια δεύτερη τριάδα με την Κ. Νοτοπούλου να έχει ένα μικρό προβάδισμα. Όλοι οι άλλοι υποψήφιοι βρίσκονται με πολύ μικρότερα ποσοστά και ένα μεγάλο τμήμα τους δεν συγκεντρώνει πάνω από 1% ή και βρίσκονται γύρω στο 1%. Άλλωστε, πάνω από 2%, μόνο οι κ.κ Λεκάκης, Αηδονόπουλος και Ζαριανόπουλος συγκεντρώνουν.

Αντίθετα, όσον αφορά στις Περιφερειακές Εκλογές, ο Τζιτζικώστας εμφανίζεται πανίσχυρος στον Δήμο Θεσσαλονίκης με ποσοστό 53. 2 % , ενώ υπάρχει και ένα σημαντικό τμήμα αναποφάσιστων, από το οποίο « έχει να εισπράττει» ένα τουλάχιστον τμήμα τους. Το αποτέλεσμα της έρευνας είναι τόσο εμφανές, που είναι καθαρό ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης δίνει ένα δυνατό bonus στον Α. Τζιτζικώστα.

Οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές, όπως και οι Ευρωεκλογές διεξαχθούν σε ένα πολιτικό κλίμα πλήρους επικυριαρχίας της Ν.Δ όπως δείχνουν τα ποσοστά που θα συγκέντρωνε σε Βουλευτικές Εκλογές και επιβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές σε σχέση με τα αποτελέσματα πριν ένα μήνα. Η διαφορά υπέρ της Ν.Δ είναι χαοτική.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Εκλογές 26ης Μαΐου

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Το Εθνικό Θέατρο με την «Ορέστεια» στο Θέατρο Δάσους. Αγαμέμνων 26 & Χοηφόροι–Ευμενίδες 27/8.
Το Εθνικό Θέατρο με την «Ορέστεια» στο Θέατρο Δάσους. Αγαμέμνων 26 & Χοηφόροι–Ευμενίδες 27/8.
με 0 Σχόλια 833 Views

 Τη Δευτέρα 26 και την Τρίτη 27 Αυγούστου το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στο Θέατρο Δάσους την μοναδική σωζόμενη τριλογία του Αισχύλου Ορέστεια.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή