Νέα αντιπαράθεση με αφορμή τα «Δημήτρια»

655 Views
Νέα αντιπαράθεση με αφορμή τα «Δημήτρια» Νέα αντιπαράθεση με αφορμή τα «Δημήτρια»

 Νέα αντιπαράθεση με αφορμή τα «Δημήτρια»

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ διοίκησης και αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης εκδηλώνεται, μέσω ανακοινώσεων, με αφορμή τη μη έγκριση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, του καλλιτεχνικού προγράμματος, της μίσθωσης χώρων και των αμοιβών και εργοδοτικών εισφορών των συμμετεχόντων στα 52α «Δημήτρια».

Η νέα ανακοίνωση της διοίκησης του δήμου σημειώνει ότι ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης επιχειρεί να συγκαλύψει την ανεπάρκεια ουσιαστικής αντιπολίτευσης και αναφέρει ότι η πολιτικά εμπαθής και εκδικητική καταψήφιση του προγράμματος των «Δημητρίων» «θα αποτελεί στίγμα και όνειδος για την παράταξη των «Εντάξει» και όσους αθροίστηκαν ξωπίσω της».

Διαβεβαιώνει, άλλωστε, ότι ο θεσμός του παλαιότερου και μεγαλύτερου φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, τα «Δημήτρια», θα συνεχιστεί με επιτυχία. «Η

«Πρωτοβουλία» και η διοίκηση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο της αλλαγής της πόλης, για το οποίο τους εμπιστεύτηκαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, ενώ ο κ. Καλαφάτης και οι λοιποί «επίδοξοι» θα ξεροσταλιάζουν με το «αν εγώ ήμουν δήμαρχος» για πολλά ακόμη χρόνια» προσθέτει η ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, ο κ. Καλαφάτης σε δήλωσή του, αναφέρει ότι η παράταξή του ασκεί αντιπολίτευση με ευθύνη και επιχειρήματα και τονίζει ότι η απόδοση της διοίκησης μπορεί να περιγραφεί με τις λέξεις «απόλυτο μηδέν». «Η “διοίκηση” η οποία αποδείχτηκε πως αντιπροσωπεύει ό,τι πιο παλιό υπάρχει, αντί να  απαντήσει για ποιον λόγο προτιμά τις απευθείας αναθέσεις σε κάθε της δραστηριότητα, αντί να βρει καλλιτεχνικό διευθυντή για έναν ιστορικό θεσμό όπως είναι τα “Δημήτρια”, αντί να πείσει τους ίδιους τους συμβούλους της να βρίσκονται στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου για να ψηφίσουν τις προτάσεις της, προσπαθεί να συνεχίσει αυτό που μόνον γνωρίζει: να βρει μια καλή ατάκα για τα social media» προσθέτει ο κ. Καλαφάτης.

Υπενθυμίζεται ότι αιχμηρά σχόλια με αφορμή τις ανακοινώσεις της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης διατύπωσαν χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης Ανδρέας Κουράκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Κωνσταντίνος Ζέρβας.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
με 0 Σχόλια 2396 Views

Ήταν μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση, με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, που μετονομάζει το θέατρο της οδού Χηλής, σε θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» και μία συναυλία, που ταξίδεψε το κοινό στον χρόνο.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη