Με σύγχρονο προσανατολισμό τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης

1120 Views
Με σύγχρονο προσανατολισμό τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης Με σύγχρονο προσανατολισμό τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης

 

Με νέα τμήματα κι έναν σύγχρονο προσανατολισμό ξεκίνησαν τα Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, που υλοποιεί η Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.


Τα προγράμματα ξεκίνησαν στις αρχές του τρέχοντος μήνα με το τμήμα “Ισπανικά για τον τουρισμό” μέσω τηλεκπαίδευσης, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα τμήματα για τη “Διακόσμηση-Διαμόρφωση εσωτερικών χώρων” και για τη “Δημιουργία Ιστοσελίδας”.


“Μια από τις πιο σημαντικές δράσεις του Δήμου μας, που αποτελεί πλέον θεσμό για την πόλη μας, μετά από μια μακρόχρονη αναστολή λόγω της πανδημίας ξεκινά και πάλι και μάλιστα με νέα δεδομένα“, δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου.


“Τα φετινά προγράμματά μας χαρακτηρίζονται από μια νέα πνοή και φρεσκάδα όσον αφορά τις ειδικότητες αλλά και από μια καινοτομία. Για πρώτη φορά δίνουν μια διττή δυνατότητα συμμετοχής είτε μέσω τηλεκπαίδευσης είτε δια ζώσης. Αυτό όμως για το οποίο είμαστε πραγματικά υπερήφανοι είναι ότι για πρώτη φορά εισάγονται ειδικότητες που αφενός δίνουν ένα εφόδιο για αναζήτηση εργασίας, αλλά κυρίως δίνουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να μάθουν πράγματα που τους ευχαριστούν, που ανοίγουν ορίζοντες και προσφέρουν μια πραγματική δια βίου γνώση σε έναν τομέα που τους ενδιαφέρει“, πρόσθεσε η κυρία Κοσμοπούλου.


Όπως τόνισε η ίδια, “τα προγράμματά μας φέτος έχουν έναν σύγχρονο προσανατολισμό και αφορούν την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, τη δημιουργία ιστοσελίδας, τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τον κινηματογράφο, τη διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων και την εκμάθηση ξένων γλωσσών, συγκεκριμένα αγγλικών, ρωσικών και ισπανικών για τον τουρισμό”.

Οι αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και συνεχίζονται, καθώς συνεχώς δημιουργούνται νέα τμήματα.

Για υποβολή αίτησης πατήστε εδώ


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δια Βίου Μάθησης

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ρέκβιεμ για την Σμύρνη: Kορυφαία επετειακή εκδήλωση του Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ για την Μικρασιατική Καταστροφή
Ρέκβιεμ για την Σμύρνη: Kορυφαία επετειακή εκδήλωση του Κέντρο Πολιτισμού ΠΚΜ για την Μικρασιατική Καταστροφή
με 0 Σχόλια 900 Views
Το “Ρέκβιεμ για την Σμύρνη” αποτελεί ανάθεση του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον συνθέτη και θα παρουσιαστεί, σε παγκόσμια πρώτη, στο Φεστιβάλ Επταπυργίου  2022.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή