Μεγάλη επισκεψιμότητα στο «δίδυμο» των εκθέσεων Detrop και Oenos, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

297 Views
Μεγάλη επισκεψιμότητα στο «δίδυμο» των εκθέσεων Detrop και Oenos, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Μεγάλη επισκεψιμότητα στο «δίδυμο» των εκθέσεων Detrop και Oenos, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μεγάλη επισκεψιμότητα στο «δίδυμο» των εκθέσεων Detrop και Oenos, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μεγάλη βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση παρουσιάζει μέχρι στιγμής η επισκεψιμότητα στο «δίδυμο» των εκθέσεων Detrop και Oenos, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντροο Θεσσαλονίκης και ολοκληρώνονται αύριο.
 
Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα των δύο εκθέσεων στο πεδίο της προσέλκυσης εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Στο πλαίσιο αυτό εκτός από τους 250 προσκεκλημένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες από 30 και πλέον χώρες, καταγράφεται προσέλευση επαγγελματιών από όλη τη χώρα, οι οποίοι συναντώνται με τους εκθέτες των Detrop και Oenos. Συνολικά μόνο τα προγραμματισμένα ραντεβού των προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών με εκθέτες ξεπερνούν τα 3.000.
 
Πόλος έλξης επισκεπτών είναι και οι σημαντικές εκδηλώσεις, που πλαισιώνουν τις δύο εκθέσεις.
Ο 15ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης, που επέστρεψε μετά από χρόνια στο «σπίτι» του, στην «καρδιά» της Έκθεσης (παράλληλα διοργανώνεται και ο 1ος Διεθνής Διαγωνισμός Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης) έχει φέρει στην πόλη 600 κρασιά και αποστάγματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που διαγωνίζονται μεταξύ τους. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος (ΕΝΟΑΒΕ) και από τη ΔΕΘ-HELEXPO και σήμερα στις 19:30 στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» πραγματοποιείται η τελετή απονομής των βραβείων του.
Ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης, που συνδιοργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος «Ολύμπιος Ζευς» και τη ΔΕΘ-Helexpo έχει συγκεντρώσει στη Θεσσαλονίκη όλη τη διεθνή «αφρόκρεμα» της επαγγελματικής μαγειρικής και μετρά 450 συμμετοχές από 27 χώρες από όλο τον κόσμο. O διαγωνισμός διεξάγεται στο περίπτερο 16, το οποίο έχει μετατραπεί σε μία απέραντη κουζίνα, όπου σε δράση βρίσκονται ορισμένοι από τους καλύτερους σεφ.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις ξεχωριστή θέση έχουν επίσης το Πανελλήνιο Συνέδριο για το κρέας και τα προϊόντα του, με 120 ομιλητές και 200 συνέδρους.
Στο κρέας είναι αφιερωμένος και ο 2ος διαγωνισμός κρεοπωλών Ελλάδος, ο οποίος πραγματοποιείται αύριο από τις 11:00 και μετά στο περίπτερο 9 (stand 4). Διοργανωτές του είναι το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών και με την υποστήριξη της ΔΕΘ-Helexpo.
Εκτός από τις παραπάνω εκδηλώσεις, πραγματοποιείται και πλήθος άλλων ημερίδων και συνεδρίων.
Οι εκθέσεις Detrop και Oenos, τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλών κλαδικών φορέων, ενώ υποστηρίζονται και από πλήθος χορηγών. 
 
Έναρξη για την «Ελλήνων Κόσμημα»
Με μεγάλη συμμετοχή εκθετών και εμπορικών επισκεπτών από οκτώ χώρες ξεκίνησε σήμερα στο Metropolitan Expo στην Αττική και η έκθεση «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ», η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και θα διαρκέσει έως τις 2 Μαρτίου.
Οι εκθέτες της φτάνουν τους 280, έναντι 230 στην προηγούμενη διοργάνωση, ενώ ο εκθεσιακός χώρος είναι αυξημένος κατά 25% και ανέρχεται σε 6.600 τ.μ. Οι προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες της «ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ», η οποία συνδιοργανώνεται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), προέρχονται από την Κύπρο, Τουρκία, Λίβανο, Αίγυπτο, Αλγερία, Ρωσία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τυνησία.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 343 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή