Η φωταγώγηση της ιστορίας της ΔΕΗ στη ΔΕΘ

177 Views
Η φωταγώγηση της ιστορίας της ΔΕΗ στη ΔΕΘ Η φωταγώγηση της ιστορίας της ΔΕΗ στη ΔΕΘ

 Η φωταγώγηση της ιστορίας της ΔΕΗ στη ΔΕΘ

Τα ιστορικά στιγμιότυπα από τη συμμετοχή της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού ΑΕ (ΔΕΗ) στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ξαναζωντανεύουν σε μία συμβολική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία του Προέδρου της ΔΕΗ, κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη και του Προέδρου της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσου Τζήκα στις 18:00, στο σημείο όπου βρίσκεται εγκατεστημένος ο πιο παλαιός ιστός της ΔΕΗ εντός του Εκθεσιακού Κέντρου (μπροστά από το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης).
 
Ο ιστός της ΔΕΗ κατασκευάστηκε το 1959 και ήταν τότε ο υψηλότερος της Θεσσαλονίκης, ενώ φιλοξενούσε και το μεγαλύτερο κοινόχρηστο φωτιστικό. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη πειραματική εκπομπή τηλεόρασης στην Ελλάδα, που η ΔΕΗ πραγματοποίησε από το περίπτερό της το 1960.
 
Η ΔΕΗ, που συμμετέχει στη ΔΕΘ ανελλιπώς από το 1951, είναι σήμερα ο επίσημος και αποκλειστικός πάροχος ενέργειας του εθνικού εκθεσιακού φορέα, με μόνιμη παρουσία στις εκθέσεις και στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΔΕΘ-HELEXPO. Πρόκειται για μια στρατηγικής σημασίας «συμμαχία» δύο κορυφαίων οικονομικών παραγόντων της χώρας, που σηματοδοτεί το άνοιγμα σε συνέργειες προς όφελος της εθνικής οικονομίας.
 
Την Κυριακή στις 18:00 θα φωταγωγηθεί μόνιμα το σήμα της ΔΕΗ πάνω στον ιστορικό ιστό, που κοσμεί το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης για πάνω από μισό αιώνα.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΔΕΘ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
ΦΚΘ: 8 έλληνες σκηνοθέτες παρουσιάζουν ταινίες γυρισμένες μέσα στα σπίτια τους.
ΦΚΘ: 8 έλληνες σκηνοθέτες παρουσιάζουν ταινίες γυρισμένες μέσα στα σπίτια τους.
με 0 Σχόλια 663 Views

 Στο «Χώροι 1», 8 αγαπημένοι έλληνες σκηνοθέτες γύρισαν, μετά από ανάθεση του φεστιβάλ, μια ολιγόλεπτη μικρού μήκους ταινία μέσα στο σπίτι τους, καταθέτοντας το δικό τους επίκαιρο κινηματογραφικό σχόλιο για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή