Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς της πόλης ενώνουν δυνάμεις για την επόμενη ημέρα στην αγορά και την επιχειρηματικότητα

841 Views
Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς της πόλης ενώνουν δυνάμεις για την επόμενη ημέρα στην αγορά και την επιχειρηματικότητα Δήμος Θεσσαλονίκης και φορείς της πόλης ενώνουν δυνάμεις για την επόμενη ημέρα στην αγορά και την επιχειρηματικότητα

 

Σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου 2020, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα και παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών Μ. Κούπκα και της εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου για θέματα Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων Μ. Καραγιάννη, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους του Εμπορικού – Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αφού πρώτα άκουσε τις εκτιμήσεις, τα προβλήματα και τις προτάσεις των φορέων, παρουσίασε συνοπτικά το «Σχέδιο Ανάκαμψης» του Δήμου Θεσσαλονίκης (recovery plan) και το έθεσε υπόψη των συμμετεχόντων ώστε να υπάρξει δυνατότητα εμπλουτισμού και παραμετροποίησής του.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, ο Δήμος από την πρώτη στιγμή εξάντλησε όλες τις διαθέσιμες οικονομικές δυνατότητες καθώς θεώρησε ότι όφειλε να στηρίξει άμεσα και δραστικά όλες τις κλειστές και πληττόμενες επιχειρήσεις.  Οι  υποχρεωτικά κλειστές επιχειρήσεις έχουν απαλλαχθεί από την καταβολή ανταποδοτικών τελών. Στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί από τη Διοίκηση η απαλλαγή από τα τέλη κατάληψης κοινόχρηστου χώρου όλων των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους τους, ο Δήμος προχώρησε σε αναστολή και παράταση όλων των βεβαιωμένων οφειλών μέχρι το 2020. Για το ίδιο χρονικό διάστημα οι οφειλές αυτές δεν επιβαρύνονται με τόκους, επιβαρύνσεις και προσαυξήσεις και δεν λαμβάνονται μέτρα αναγκαστικής είσπραξής τους.

Πέραν αυτών, παρουσιάστηκε ένα πλάνο στήριξης της τοπικής αγοράς και οικονομίας που θα στηρίζεται σε πρωτοβουλίες του ίδιου Δήμου με καμπάνιες, με εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια για επιχειρηματίες και εργαζόμενους. Για το ζήτημα αντιμετώπισης μιας πιθανής αύξησης της ανεργίας σχεδιάζεται δημιουργία ειδικής ψηφιακής πλατφόρμας του Δήμου Θεσσαλονίκης που θα συνδέει την προσφορά με τη ζήτηση εργασίας.

Σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει επεξεργαστεί σχέδιο για την τουριστική προβολή της πόλης με ψηφιακά μέσα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, δίνοντας βαρύτητα στον οδικό τουρισμό και στην Βαλκανική χερσόνησο. Το πλήρες σχέδιο θα παρουσιαστεί μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπουργείου Τουρισμού που θα καθαρίζει τα πρωτόκολλα ασφαλείας των τουριστικών επιχειρήσεων.

Για τα δημιουργικά και καλλιτεχνικά σχήματα της πόλης, ο Δήμος προτίθεται να παραχωρεί κοινόχρηστους χώρους για τη διενέργεια καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων πάντα τηρουμένων των μέτρων κοινωνικής απόστασης. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί αναλυτικά το πλάνο όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης στην προσπάθεια αναζωογόνησης της τοπικής αγοράς και επιχειρηματικότητας.

Οι συμμετέχοντες χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης και όλοι δεσμεύτηκαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την γρηγορότερη και ασφαλέστερη επάνοδο στην κανονικότητα.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δήμος Θεσσαλονίκης

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
«Πέρσες» του Αισχύλου από την Ομάδα Σημείο Μηδέν σε καλοκαιρινή περιοδεία.
με 0 Σχόλια 2160 Views

H Ομάδα Σημείο Μηδέν συνεχίζει την έρευνά της στα θεμελιώδη κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας παρουσιάζοντας αυτή τη φορά τους «Πέρσες» του Αισχύλου.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή