3ο Φόρουμ του Cultural Innovators Network στη Θεσσαλονίκη

363 Views
3ο Φόρουμ του Cultural Innovators Network  στη Θεσσαλονίκη 3ο Φόρουμ του Cultural Innovators Network στη Θεσσαλονίκη

3ο Φόρουμ του Cultural Innovators Network 
Θεσσαλονίκη, 6 – 10 Ιουνίου 2014
To Cultural Innovators Network (ή CIN) αποτελεί ένα δίκτυο επικοινωνίας, συνεργασίας, επιμόρφωσης και δημιουργίας νέων διεθνών προγραμμάτων για τον Πολιτισμό, την Κοινωνία και τα Μέσα Επικοινωνίας ανάμεσα σε καινοτόμους νέους της κοινωνίας των πολιτών από την Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.
 
Η δημιουργία του δικτύου CIN ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Goethe-Institut, την συντονιστική ευθύνη του Goethe-Institut στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και την συνεργασία περισσότερων από 20 Ινστιτούτων Goethe της περιοχής της Μεσογείου. Το δίκτυο απαρτίζουν περί τα 130 μέλη από 32 χώρες που συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες μετασχηματισμού των κοινωνιών τους μετά την Αραβική Άνοιξη και την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση, εκπροσωπώντας κινήματα και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς του Πολιτισμού, της Κοινωνίας, της Πολιτικής, του Περιβάλλοντος, της Νεολαίας και των Μέσων Επικοινωνίας. 
Το CIN Forum αποτελεί  τον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό του δικτύου και καταλύτη δημιουργίας και εφαρμογής νέων ιδεών και διεθνών προγραμμάτων. Μετά την Κωνσταντινούπολη το 2012 και την Τύνιδα το 2013, η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον επόμενο σταθμό του δικτύου με την συμμετοχή περισσότερων των 70 μελών από 29 χώρες στις εργασίες του 3ου CIN Φόρουμ.
Για την γνωριμία με την ιστορία, τις αρχές, τους στόχους και τους ανθρώπους του δικτύου CIN, προσκαλούμε τους εκπροσώπους του Τύπου στην έναρξη των εργασιών του 3ου CIN Forum στην Θεσσαλονίκη:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Παρασκευή, 6 Ιουνίου
Ώρα 09.00 – 10.15
Goethe-Institut Thessaloniki
Βασιλίσσης Όλγας 66
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Χαιρετισμό θα απευθύνουν εκπρόσωποι του Δήμου και της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας, ο Πρόξενος της Γερμανίας στην Θεσσαλονίκη καθώς και οι διευθυντές των Goethe-Institut της Θεσσαλονίκης και του Ραμπάτ (Μαρόκο). Με το πέρας της εκδήλωσης θα δοθεί χρόνος για ερωτήσεις στον προαύλιο χώρο του Ινστιτούτου.
 
Κατά την διάρκεια του Φόρουμ και στα πλαίσια του προγράμματος Artivists4Change που δημιουργήθηκε μέσα από το CIN, το Goethe-Institut Thessaloniki φιλοξενεί έκθεση του Σύριου καλλιτέχνη-πρόσφυγα Alexander με τίτλο «Ανθρώπινη Τραγωδία». Μία εικαστική παρέμβαση-καταγραφή της πραγματικότητας στην Συρία και την μετάβαση στον Ευρωπαϊκό «παράδεισο», αφιερωμένη στα μέλη του δικτύου CIN από την Συρία που θα απουσιάζουν από το Τρίτο Φόρουμ της Θεσσαλονίκης.
 
Ημερίδα δικτύωσης “Αγορά”
Στα πλαίσια του Φόρουμ και για την δικτύωση φορέων της τοπικής Κοινωνίας των Πολιτών με μέλη του δικτύου CIN, το Goethe-Institut Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, διοργανώνουν την ημερίδα δικτύωσης “Αγορά”:
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Σάββατο, 7 Ιουνίου
Ώρα 19.00 – 21.30
Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά
Οδοί Ολύμπου και Φιλίππου, Θεσσαλονίκη
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Η ημερίδα δικτύωσης περιλαμβάνει συμπόσιο και ανοιχτή συζήτηση με θέμα:

Cultural Experimentation & Social Innovation

Γλώσσα εργασίας είναι τα Αγγλικά ενώ για την πρόσκληση των φορέων της πόλης στην εκδήλωση της Αγοράς, απαραίτητη είναι η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής – μέχρι τις 2 Ιουνίου – στον εξής σύνδεσμο:
Εναλλακτικά, μπορείτε να κατεβάσετε την αίτηση σε μορφή αρχείου pdf στον εξής σύνδεσμο: http://we.tl/AFlFOaXptP


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή