Η Θεσσαλονίκη απέκτησε το Trivial Pursuit της. Εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι για την πόλη, το CityGame.

402 Views
Η Θεσσαλονίκη απέκτησε το  Trivial Pursuit της. Εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι για την πόλη, το CityGame. Η Θεσσαλονίκη απέκτησε το Trivial Pursuit της. Εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι για την πόλη, το CityGame.

Η Θεσσαλονίκη απέκτησε το  Trivial Pursuit της. Εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι για την πόλη, το CityGame.

«Γνωρίζεις την πόλη σου; Νομίζεις!» Με αυτό το σκεπτικό κατά νου και θέλοντας να συμβάλει στην ανάδειξη της ιστορίας και του πλούτου της Θεσσαλονίκης ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό παιχνίδι για την πόλη, το CityGame Θεσσαλονίκη. Το διαφορετικό αυτό επιτραπέζιο έχει ως στόχο να αποκαλύψει σε μικρούς και μεγάλους άγνωστες πτυχές της πόλης μέσα από μια ευχάριστη και εκπαιδευτική διαδικασία. Περιλαμβάνει μάλιστα 1.800 κάρτες ερωτήσεων-απαντήσεων που φανερώνουν στους παίκτες τα μικρά μυστικά της Θεσσαλονίκης και τους ταξιδεύουν στο παρελθόν, αλλά και στο παρόν της. Από την προέλευση γνωστών οδών της πόλης και την ιστορία μνημείων που προσπερνούμε καθημερινά μέχρι επώνυμα πρόσωπα που γεννήθηκαν και διέπρεψαν σε αυτή, όλα βρίσκουν την απάντησή τους στο CityGame Θεσσαλονίκη. 
Οι ερωτήσεις που περιλαμβάνει το παιχνίδι κατηγοριοποιούνται ως εξής: ιστορία, αθλητισμός, lifestyle, πολιτισμός, οικονομία, πόλη, πρόσωπα. Στο ταμπλό του παιχνιδιού υπάρχουν 48 βήματα και για να κερδίσει κάποιος παίκτης θα πρέπει να απαντήσει σωστά σε 48 ερωτήσεις και μία τελευταία της δικής του επιλογής.
 
«Συζητώντας με φίλους και γνωστούς, αλλά κυρίως με νέα παιδιά, διαπίστωσα ότι υπάρχει έλλειμμα γνώσης σχετικά με την ιστορία της πόλης μας. Ενώ γνωρίζουμε πολλά για το έθνος και τη χώρα μας, η πλούσια ιστορία της Θεσσαλονίκης παραμένει σε πολλές πτυχές της άγνωστη και παραμελημένη» σημειώνει ο κ. Κυριάκος Ποζρικίδης.
 
«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη αγαπημένη, γεμάτη γνώση και μυστικά που την κάνουν διαχρονικά ελκυστική. Όλα αυτά αποφάσισε να κάνει... παιχνίδι ο Κυριάκος Ποζρικίδης» τονίζει από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, εκτιμώντας πως το CityGame Θεσσαλονίκη θα μαγέψει όσους ασχοληθούν μαζί του.
 
Υπεύθυνος για την πιστοποίηση των ερωτήσεων και την ιστορική τεκμηρίωση είναι ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, κ. Γιώργος Αναστασιάδης. Τη δε επιμέλεια των γραφικών είχε η IDEART.
Στον σχεδιασμό του κ. Ποζρικίδη είναι το παιχνίδι CityGame να διαμορφωθεί και για άλλες πόλεις της Ελλάδας ή του εξωτερικού σε εκδόσεις που θα ακολουθήσουν. Στο επόμενο διάστημα δε προβλέπεται να διατεθεί και σε ηλεκτρονική έκδοση, όπου οι παίκτες θα μπορούν να παίζουν εξ αποστάσεως μέσω διαδικτύου.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
In Tempo με τον Νίκο Χρηστίδη: «Μας μένει μόνο η ελπίδα, στην οποία έχουμε επενδύσει τη μισή μας ζωή».
με 0 Σχόλια 338 Views

Παρά τις δυσκολίες της εποχής, συνεχίζει να ελπίζει και να παραμένει πιστός στη μεγάλη του αγάπη, που δεν είναι άλλη από την τραγουδοποιία και τις ενορχηστρώσεις. Με μεγάλη χαρά αυτόν τον μήνα φιλοξενούμε στο InTempo τον Νίκο Χρηστίδη, έναν εξαίρετο μουσικό-τραγουδοποιό της πόλης. Συνέντευξη στη Βένια Αδαμάκου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή