Η ΔΕΘ έκλεισε η Έκθεση του CERN συνεχίζεται με είσοδο 1 ευρώ...

139 Views
Η ΔΕΘ έκλεισε η Έκθεση του CERN συνεχίζεται με είσοδο 1 ευρώ... Η ΔΕΘ έκλεισε η Έκθεση του CERN συνεχίζεται με είσοδο 1 ευρώ...

Η ΔΕΘ έκλεισε η Έκθεση του CERN συνεχίζεται με είσοδο 1 ευρώ...

   Μπορεί η 79η ΔΕΘ να έκλεισε τις πύλες της, η Έκθεση του CERN όμως, που έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες το προηγούμενο δεκαήμερο στη Θεσσαλονίκη, παραμένει ανοιχτή και θα συνεχίσει τον επόμενο ένα μήνα να προσελκύει τα βλέμματα.
Ανταποδίδοντας την αγάπη του κόσμου για τη ΔΕΘ, η τιμή εισόδου στη διαδραστική έκθεση του CERN ορίστηκε μόνο στο 1 ευρώ, ενώ θα υποδέχεται τους επισκέπτες της από σήμερα και μέχρι την 21η Οκτωβρίου στο περίπτερο 14 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Θα απευθύνεται δε σε μικρούς και μεγάλους, ενώ θα υποδέχεται και οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.
Το ωράριο λειτουργίας θα είναι τις καθημερινές από τις 9:00 έως τις 20:00 και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες από τις 11:00 έως τις 21:00. Το «μαγικό» ταξίδι στην προέλευση του Σύμπαντος, στα βασικά συστατικά της ύλης, αλλά και στα πειράματα στον Μεγάλο Επιταχυντή Συγκρουόμενων Δεσμών Αδρονίων συνεχίζεται.
   Στο ίδιο περίπτερο και σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Μουσείο του CERN θα συνεχιστεί και το Playground των Google Developers. Το «Playground Extended» θα επικεντρωθεί στα παιδιά και τη νεολαία, με τρεις θεματικές ενότητες: Touchless τεχνολογία (LEAP Motion), Αυτοματισμός και παιχνίδια, Εικονική πραγματικότητα και Google cardboard.
Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιούνται εργαστήρια και codelabs για τα παιδιά και τους γονείς τους, που θα τους εισάγουν στα βασικά στοιχεία του προγραμματισμού, ενώ παράλληλα θα υπάρχουν ειδικές «Coding with Cubes» και LEGO ημέρες.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Έχετε δει ντοκιμαντέρ με κινούμενα σχέδια; Θα τα δείτε στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Έχετε δει ντοκιμαντέρ με κινούμενα σχέδια; Θα τα δείτε στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
με 0 Σχόλια 889 Views

 Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (5/3 – 15/3/2020) διοργανώνει το πρώτο παγκοσμίως πλήρες και ολοκληρωμένο αφιέρωμα στο animated ντοκιμαντέρ, ένα απρόσμενο αφιέρωμα στο υβριδικό υπο-είδος που αναπτύσσεται ραγδαία.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή