Αστερόκοσμος 2013 στην ΔΕΘ. Δείτε τι θα δείτε.

558 Views
Αστερόκοσμος 2013 στην ΔΕΘ. Δείτε τι θα δείτε. Αστερόκοσμος 2013 στην ΔΕΘ. Δείτε τι θα δείτε.

Αστερόκοσμος στην ΔΕΘ. Δείτε τι θα δείτε.

Σε Χριστουγεννιάτικο τουριστικό προορισμό με Βαλκανική διάσταση φιλοδοξεί να αναδείξει η ΔΕΘ-Helexpo τη Θεσσαλονίκη, μέσω της δημιουργίας του Αστερόκοσμου, του μεγαλύτερου Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στην ευρύτερη περιοχή.
O Αστερόκοσμος ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου και για 31 ημέρες μέχρι τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου θα υποδέχεται μικρούς και μεγάλους, προσφέροντας παιχνίδι, χαρά και διασκέδαση.
Με 6 ευρώ εισιτήριο, στο οποίο περιλαμβάνονται όλα τα παιχνίδια, δύο παγοδρόμια, οι παραστάσεις και όλες οι δράσεις του Αστερόκοσμου και με δωρεάν πάρκινγκ στους χώρους της Έκθεσης, οικογένειες, παιδιά και παρέες όλων των ηλικιών θα μπουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα, θα διασκεδάσουν και θα ψυχαγωγηθούν.
Όπως σημείωσε σε σημερινή συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Τάσος Τζήκας, ο Αστερόκοσμος μπορεί να γίνει μία Χριστουγεννιάτικη ατραξιόν για την πόλη, βάζοντας τον εθνικό εκθεσιακό φορέα και στη διοργάνωση χειμωνιάτικων θεματικών γεγονότων.
Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, τόνισε πως με συντηρητικές προβλέψεις αναμένονται πάνω από 100.000 επισκέπτες στον Αστερόκοσμο. Παράλληλα, έδωσε και μία από τις εντυπωσιακές παραμέτρους του για 4 εκατ. λαμπάκια, που θα ανάβουν στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο.
Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, υπογράμμισε πως η έκθεση γίνεται παραγωγός μεγάλων γεγονότων, εκτός από τη διοργάνωση των εκθέσεων και των συνεδρίων.
Η είσοδος θα είναι δωρεάν για παιδιά με ύψος μέχρι 1 μέτρο, κάτι που θα διαπιστώνει με το μέτρο στο χέρι ένα ξωτικό στις πύλες της Έκθεσης. Αυτό δεν θα ισχύει για τις ομαδικές επισκέψεις σχολείων. Η είσοδος για ομαδικές επισκέψεις άνω των 20 ατόμων (σχολεία, σύλλογοι) είναι 4 ευρώ το άτομο.
Ο Αστερόκοσμος αναπτύσσεται σε τρία περίπτερα (τα 13,14 και 15), αλλά και στον υπαίθριο χώρο του εκθεσιακού κέντρου.
Τα επίσημα εγκαίνια του χριστουγεννιάτικου πάρκου θα γίνουν στις 8 Δεκεμβρίου, στις 19:30, με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου, να φωταγωγεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Αστερόκοσμου.
Στο περίπτερο 13 θα υπάρχουν δύο παγοδρόμια, ένα για τους μικρούς και ένα για τους μεγάλους, συνολικής επιφάνειας 700 τ.μ.
Κατά τη διάρκεια του «Αστερόκοσμου» οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν icescaters σε θεαματικές χορευτικές και ακροβατικές φιγούρες. Στον ίδιο χώρο θα υπάρχει πίστα με συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, αλλά και τρενάκια, περιστρεφόμενα μηχανοκίνητα παιχνίδια και μία κουνιστή βάρκα.
Στο Περίπτερο 14 τους επισκέπτες θα περιμένουν τα «Ευχόδεντρα της Αγάπης».
Η ΔΕΘ-HELEXPO καλεί εταιρείες και φορείς να τα «υιοθετήσουν», για να στείλουν το δικό τους μήνυμα αγάπης στον κόσμο. Οι επισκέπτες θα μπορούν να ψηφίζουν για το καλύτερο ευχόδενδρο, παίρνοντας μέρος στην κλήρωση για πολλά δώρα. Επίσης η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo θα ανακοινώσει τα ιδρύματα στα οποία θα δοθούν τα έσοδα από την υιοθέτηση κάθε δέντρου.
Επίσης στο Περίπτερο 14 καθημερινά θα δίνονται δύο παραστάσεις του Καραγκιόζη από το Σκιοθέατρο Αγαπίου.
Στο Περίπτερο 15 σε μια διηγηματική απεικόνιση με κούκλες και αληθινά κοστούμια, θα δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να περιηγηθούν σε έξι ανοιχτές σκηνές αναπαραστάσεων, οι οποίες αποδίδουν τις διηγήσεις των ιερών γραφών για τη Γέννηση του Χριστού, από τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου μέχρι τη Γέννηση του Θείου Βρέφους, με τη μορφή διοράματος. Οι σκηνοθετικά τοποθετημένες κούκλες σε διαστάσεις ανθρώπινου μεγέθους, έχουν ντυθεί με θεατρικά κοστούμια, τα οποία παραχωρήθηκαν από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, μια ευγενική χορηγία για τον «Αστερόκοσμο».
Επίσης στο Περίπτερο 15, στην κεντρική σκηνή των καλλιτεχνικών δράσεων, καθημερινά θα υπάρχει ένα πλούσιο πρόγραμμα.
Αναλυτικά:
-«Το Δέντρο που έδινε», του Shel Silverstein, μια όμορφη θεατρική ιστορία.
-Ο Κλέφτης των Αστεριών», μια ακροβατική παράσταση, με τον αιωρούμενο Άι Βασίλη, τη μοναδική Νεράιδα της Γιορτής και ξωτικά σε απίστευτες στιγμές. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή θα είναι η επίδειξη σε αιωρούμενη κούνια και δαχτυλίδι!
-Οι Σύγχρονοι Σαρλώ: Dromocosmicas xmas show, από τους Byron Skouris & Camilla Bombardini. Μία διαδραστική παράσταση με στοιχεία κλόουν, μιμικής, θεάτρου δρόμου, σωματικού θεάτρου, ακροβατικών, μουσικής, μαγικών και χορού.
-3D Walls: Οι επισκέπτες θα μπορούν να ντυθούν με κουστούμια από το Αστεροξωτικό και να βγουν φωτογραφίες στα τρισδιάστατα τοπία, να επισκεφτούν «εικονικά» το πραγματικό σπίτι του Άι Βασίλη στο Ροβανιέμι και να «μοιραστούν» τις φωτογραφίες τους. Ακόμη, η μουσική θα είναι πανταχού παρούσα. Ο Σύλλογος «Φίλοι της Τζαζ & Δημιουργικής Μουσικής» δίνει το «παρών» στο πλαίσιο του «Αστερόκοσμου», σε ένα τριήμερο με τζαζ μουσική και άρωμα Χριστουγέννων με τίτλο: «Swingin Jazzy Xmas».
Η πρώτη διαδραστική Φάτνη στην Ελλάδα κάνει την εμφάνισή της στον «Αστερόκοσμο» στον υπαίθριο χώρο (πύλη Τόξο). Όσο οι επισκέπτες θα περιμένουν να βγουν φωτογραφίες, ως μέρος του σκηνικού της Φάτνης, ένας Μάγος θα τους διασκεδάζει με γρήγορα μαγικά και πολύ χιούμορ και θα προσπαθεί να τους εμποδίσει να ντυθούν με τη στολή που θα τους δίνει η Αστερονεράιδα. 
Και μέσα σε όλα αυτά, μουσικά σχήματα, μπάντες, χορωδίες και happenings θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ανύποπτο χρόνο με concerts από καλλιτέχνες της πόλης, μέχρι επώνυμους guests στην υπαίθρια μουσική σκηνή της Έκθεσης «biscotto xmas stage» (αερογέφυρα), με τη συνεργασία του περιοδικού και site biscotto. Δεν θα λείψουν βέβαια τα παιδικά εργαστήρια για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών στο Περίπτερο 14.
Στον «Αστερόκοσμο» θα μπορεί κανείς να περιηγηθεί και με το χριστουγεννιάτικο τρενάκι μας, που θα ξεκινά από την πλατεία της ΧΑΝΘ, μέσα από ένα δάσος, θα συναντά φωτορυθμικές παραστάσεις, τρεχούμενα νερά και ελέφαντες και στη συνέχεια θα περνά την πύλη και τις μπάρες υποδοχής του σταθμάρχη για να αρχίσει το ταξίδι του στον «Αστερόκοσμο».
Ο Αστερόκοσμος θα λειτουργεί: Σάββατο 7 Δεκεμβρίου με Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013 καθημερινά από τις 17:00 έως τις 23:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 έως τις 23:00. Από το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 έως τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014 καθημερινά από τις 11:00 έως τις 23:00. Η αγορά και τα Περίπτερα 14 και 15 θα κλείνουν στις 22:00. Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς το ωράριο θα είναι 11:00-21:00. 
Το παρακάτω πρόγραμμα θα λειτουργεί καθημερινά με πιθανές αλλαγές στις ώρες, διότι θα προστίθενται συνεχώς καινούργιες εκδηλώσεις.

Περίπτερο 14 - Σκιοθέατρο

17.30 – 18.00 Ο Καραγκιόζης  και το Μαγεμένο Δέντρο

19.00 – 19.30 Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη

Περίπτερο 15- Κεντρική Σκηνή

 18.00 – 18.20  Το Δέντρο που έδινε – θεατρική παράσταση

 19.10 - 19.30  Το Δέντρο που έδινε – θεατρική παράσταση

 19.40 – 20.15    DROMOCOSMICAS - Σύγχρονοι Σαρλώ

 20.20 – 21.00   Ο Κλέφτης των Αστεριών – Aκροβατικό θέαμα

Περίπτερο 13 (μεγάλο παγοδρόμιο)

Επίδειξη Καλλιτεχνικού Πατινάζ σε επιλεγμένες ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται.

Εξωτερική Φάτνη

18.00 - 21.00   Ο Μάγος, οι 3 Μάγοι και η Γέννηση του Χριστού

3D Walls

Ντυθείτε με κουστούμια από την Αγιοβασιλίτσα και βγείτε φωτογραφίες στα τρισδιάστατα τοπία. Επισκεφτείτε «εικονικά» το πραγματικό σπίτι του Αϊ Βασίλη στο Ροβανιέμι, καθώς και άλλα τοπία και «μοιράστε ηλεκτρονικά » τις φωτογραφίες σας.

Υπαίθρια Σκηνή

-   "Swingin' Jazzy Xmas": Χριστουγεννιάτικο  Jazz  τριήμερο,  15-16-17 Δεκεμβρίου 2013.-

KAI ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ SHOWS ….ΕΚΠΛΗΞΗ!

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή