Ας αθληθούμε με τα «Προγράμματα Άθλησης για Όλους 2022» του Δήμου Παύλου Μελά

1131 Views
Ας αθληθούμε με τα «Προγράμματα Άθλησης για Όλους 2022» του Δήμου Παύλου Μελά Ας αθληθούμε με τα «Προγράμματα Άθλησης για Όλους 2022» του Δήμου Παύλου Μελά

Το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά, η Διεύθυνση Αθλητισμού – Πολιτισμού – Παιδείας και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παντελής Νιγδέλης ανακοινώνουν την έναρξη λειτουργίας των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ) 2022.

Προγράμματα Άθλησης για Όλους σημαίνουν κίνηση, παιχνίδι, άσκηση, συντελούν στη βελτίωση της υγείας, στην καλύτερη ποιότητα ζωής, στην κοινωνικοποίηση των ατόμων και αφορούν όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από φύλο, ηλικία και ικανότητα.

Στη φετινή περίοδο θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα: Tennis, Μουσικοκινητική Αγωγή, Παιδαγωγικά παιχνίδια, Cheerleading (αθλητικός ομαδικός χορός), Kids Aerobic, Παραδοσιακοί χοροί, Μοντέρνος χορός, Μπαλέτο, Ρυθμική, Ρυθμική Γυμναστική, Ενόργανη, Ορθοσωμική, Ορθοσωμική – βαράκια, Ορθοσωμική – κοντάρια, Ορθοσωμική για την τρίτη ηλικία, Θεραπευτική Γυμναστική, Μυϊκή Ενδυνάμωση, Ενδυνάμωση, Zumba, Pilates, Aerobic, Yoga, Body Balance, Tabata, Abs & Hips, Κοιλιακοί Ραχιαίοι, Streching, Cross Training, Dance Aerobic, Functional Training, Total Body, Ping – Pong, Tae Kwon Do, Στίβος, διάφορα τμήματα για την τρίτη ηλικία, τμήματα ΑμεΑ, καθώς και τμήματα, όπου ομάδες πολιτών θα μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα συγκεκριμένους χώρους για άθληση.

Ας αθληθούμε!

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ
➢ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗ WEB ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ https://demos365pavlosmelas.intellisoft.gr/
(ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΛΟΤΙΚΕΣ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ)

Ας αθληθούμε!
Οι εγγραφές ξεκίνησαν! Επισκεφθείτε το χώρο άθλησης που επιθυμείτε, την ώρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα και διαλέξτε μαζί με τη γυμνάστρια ή το γυμναστή, το πρόγραμμα που σας ταιριάζει για να συμμετέχετε. Θα λειτουργήσουν περισσότερα από 40 διαφορετικά προγράμματα, σε 27 κλειστούς και ανοιχτούς χώρους των Δημοτικών Ενοτήτων Σταυρούπολης, Πολίχνης, Ευκαρπίας, καθώς και στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης «Κωνσταντίνος Καραμανλής» το οποίο διαθέτει γήπεδο Στίβου με διαδρομές ταρτάν, για τους Υποψήφιους στρατιωτικών σχολών & ΤΕΦΑΑ.

Ας αθληθούμε με ασφάλεια!
Για την εγγραφή ενηλίκων στα προγράμματα των γυμναστήριων είναι υποχρεωτική η προσκόμιση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόησης σε ισχύ καθώς και πιστοποιητικού υγείας. Στα προγράμματα του τένις και των υποψηφίων σχολών και μόνο για τους ανοιχτούς χώρους, η συμμετοχή επιτρέπεται και με την επίδειξη εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου (PCR ή rapid test) από τους αθλούμενους πολίτες (18 ετών και άνω). Οι αθλούμενοι έως και 17 ετών αρκεί να επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Παιδιά μέχρι και 3 ετών απαλλάσσονται από τα τεστ για covid19. Το πιστοποιητικό υγείας είναι απαραίτητο για όλους τους αθλούμενους.

Για να μπορέσουμε όμως να γυμναζόμαστε με ασφάλεια θα πρέπει να τηρούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο για τα γυμναστήρια το οποίο προβλέπει ότι η άσκηση στο γυμναστήριο θα πρέπει να γίνεται με τις εξής προϋποθέσεις:
• Συμπλήρωση και επίδειξη κατά την είσοδο στο γυμναστήριο του «Δελτίου καταγραφής αθλούμενου για την ασφαλή επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα».
• Καταγραφή εισερχομένων – εξερχομένων στην εγκατάσταση.
• Κατά την είσοδο θα πραγματοποιείται θερμομέτρηση σε όσους εισέρχονται στην εγκατάσταση, με απαγόρευση της εισόδου σε όσους έχουν σε τρεις μετρήσεις, θερμοκρασία μεγαλύτερη από 37οC
• Μέγιστος αριθμός ατόμων στην αίθουσα των προγραμμάτων 1 άτομο / 10 τ.μ. Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων ανά τμήμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.
• 10’ παύση κάθε δραστηριότητας για απολύμανση και αερισμό του χώρου.
• Χρήση αλκοολούχου αντισηπτικού ή και πλύσιμο χεριών πριν την έναρξη και στο τέλος της άσκησης, καθώς και πριν από κάθε μετακίνηση σε άλλο όργανο γυμναστικής.
• Εφαρμογή κανόνων φυσικής απόστασης.
• Απαραίτητη η τοποθέτηση μεγάλης πετσέτας πριν τη χρήση των οργάνων.
• Απαραίτητη η χρήση διπλής μάσκας, είτε μονή μάσκα KN95, ή FFP2

Κατά τα άλλα θα ισχύουν τα οριζόμενα στα υγειονομικά πρωτόκολλα της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α. όπως αυτά τροποποιούνται. Ειδικότερα με την έναρξη λειτουργίας των προγραμμάτων άθλησης σε κλειστούς χώρους, θα ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες που δόθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού βάσει του ΦΕΚ 430 /Τεύχος Β΄/05-02-2022: Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 6:00 , ή όπως αυτά τροποποιηθούν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Λαγκαδά 221, Κέντρο Πολιτισμού ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ, 3ος όροφος
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2310643635, 2310643963, 2313302961, -962


Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Δήμος Παύλου Μελά

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
με 0 Σχόλια 2395 Views

Ήταν μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση, με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, που μετονομάζει το θέατρο της οδού Χηλής, σε θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» και μία συναυλία, που ταξίδεψε το κοινό στον χρόνο.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη