Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία χώρων κοινής ωφέλειας

586 Views
Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία χώρων κοινής ωφέλειας Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία χώρων κοινής ωφέλειας

 


Την κατάρτιση των όρων διακήρυξης για την προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων μελέτης για τη δημιουργία χώρου εγκαταστάσεων κοινής ωφέλειας στην περιοχή των πρώην στάβλων Παπάφη ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Στο συγκρότημα θα εξυπηρετηθούν χρήσεις κοινωνικής πρόνοιας (Βρεφονηπιακός Σταθμός και Ξενώνας Φιλοξενίας), αθλητισμού (Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο), πολιτισμού (Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων & Κοινωνικών Εκδηλώσεων, Χώρος Μνήμης / Αρχείο Προσφυγικής Τούμπας, Δημοτική Βιβλιοθήκη / Αναγνωστήριο, Κτίριο Γραφείων) και περίθαλψης (Κοινοτικό Ιατρείο, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων). Ο υπαίθριος χώρος θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα συμπληρωθεί με τον ανασχεδιασμό της υφιστάμενης παιδικής χαράς στον κοινόχρηστο χώρο πρασίνου.

Στο μεταξύ, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, ακόμη, την εκτέλεση και τον τρόπο δημοπράτησης του έργου «Επέκταση οδοφωτισμού και προσωρινών πεζοδρομίων στην περιοχή Αλλατίνη». Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού στην περιοχή που συνδέει τον τερματικό σταθμό του ΟΑΣΘ με τον τερματικό σταθμό Ν. Ελβετίας - Ψελλού του Μετρό, η αναβάθμιση του αστικού εξοπλισμού, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και οδήγησης κατά τις νυχτερινές ώρες, η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας και η εξοικονόμηση ενέργειας προς όφελος των δημοτών, όπως επίσης και η δημιουργία ασφαλούς διέλευσης των πεζών με την κατασκευή προσωρινών και μονίμων πεζοδρομίων.

Πηγή: ΑΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Kif Express: Το δικό μου...γυμνό γεύμα...??? για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Kif Express: Το δικό μου...γυμνό γεύμα...??? για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
με 0 Σχόλια 2108 Views
Αποφάσισα να "γιορτάσω προσφέροντας" τον εαυτό μου, έτσι όπως είμαι σήμερα και μέσα από το φακό του δικού μου κινητού, εντελώς πειραματικά με ΧΧΧ φωτογραφίες..
Γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή