H Αρχαία Αγορά ζωντάνεψε σήμερα κι ας έβρεξε…

270 Views
H Αρχαία Αγορά ζωντάνεψε σήμερα κι ας έβρεξε… H Αρχαία Αγορά ζωντάνεψε σήμερα κι ας έβρεξε…

H Αρχαία Αγορά ζωντάνεψε σήμερα κι ας έβρεξε…

Αντιγράφουμε από τη σελίδα της Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 στο  facebook και δημοσιεύουμε παρακάτω όλο το πρόγραμμα εμφανίσεων το οποίο συνεχίζεται και σε άλλα σημεία της πόλης γιατί πολύ το ζηλέψαμε!!!
«Η πρώτη συναυλία της ορχήστρας Καλφ από τη Νότια Γερμανία ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα το πρωί στην Αρχαία Αγορά! Ακόμα κι αν μας έπιασε η βροχή προς το τέλος, δεν πτοηθήκαμε. Μπροστά στην υπέροχη μουσική των παιδιών, δροσιστήκαμε και λιγάκι!
Για όσους το έχασαν, τσεκάρετε το πρόγραμμα επειδή ευτυχώς θα ακολουθήσουν κι άλλες…»
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΦ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
08.06.2014 - 14.05.2014
Με μουσική και συζητήσεις  σε θέματα πολιτισμού, κοινωνίας και πολιτικής θα ζωντανέψει η Ρωμαϊκή Αγορά, στο πλαίσιο κύκλου εκδηλώσεων που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 σε συνεργασία με το γερμανικό προξενείο, την Ελληνογερμανική Συνέλευση και το Ινστιτούτο Goethe. Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού – ΙΣΤ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Στο Ωδείο της Αρχαίας Αγοράς θα δώσει μία από τις τρεις προγραμματισμένες συναυλίες της στη Θεσσαλονίκη η Ορχήστρα Νέων από το Calw (Καλφ) της νότιας Γερμανίας. Η Ορχήστρα, που έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Θ-ΕΠΝ 2014, εδρεύει στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και αποτελείται από 49 νέους μουσικούς, μαθητές και φοιτητές, ηλικίας 15 έως 26 ετών.
Πρόκειται για μία πρωτότυπη μπάντα χάλκινων πνευστών που το ρεπερτόριο της χαρακτηρίζεται από το σύγχρονο και παράλληλα συμφωνικό μουσικό ύφος, μέσα από  τον συνδυασμό της τρομπέτας, τούμπας, του γαλλικού κόρνο, τρομπονιού, φλάουτου, φαγκότο, κλαρινέτου και των κρουστών όπως των ντραμς και του ξυλόφωνου. Από το 2013 ο Marvin Stutz έχει αναλάβει τα ηνία της ορχήστρας.
Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής:
Κυριακή, 8 Ιουνίου          
11.00: Συναυλία στο Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς
21.00: Συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας (Κλεάνθους με Γρ. Λαμπράκη)
 
Σάββατο, 14 Ιουνίου       
19.00: Συναυλία της ΚJO Calw σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκης και άλλους νέους μουσικούς της περιοχής  στη Νέα Παραλία (κοντά στο Άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου).
Και workshop
Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Θεσσαλονίκη, η Ορχήστρα Νέων από το Calw θα συμμετάσχει στο workshop «Τι θέλω να γίνω» που διοργανώνεται την  Τετάρτη 11 Ιουνίου   (17. 00, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Δημαρχείο).   Στο workshop  θα πάρουν μέρος 20 έφηβοι από την Ελλάδα και 20 από τη Γερμανία, προκειμένου να συζητήσουν πάνω σε ζητήματα σπουδών και επαγγελματικής αποκατάστασης. Μέσα από τη θεατροπαιδαγωγική μέθοδο και τις τεχνικές του κοινωνικού θεάτρου οι εισηγητές Μάρθα Κατσαρίδου, Koldobika G. Vio και Χουάνχο Κοράλες θα δώσουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να εκφράσουν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους.
Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε τη παρακάτω αίτηση:ΕΔΩ
Θα ακολουθήσει πάρτι που οργανώνεται από τους εθελοντές της Θ-ΕΠν 2014, στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου.
Την Πέμπτη 12 Ιουνίου (19.00) θα γίνει εκδήλωση με θέμα «Δρόμοι – Δυνατότητες της επαγγελματικής εκπαίδευσης» (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, Δημαρχείο).
Πληροφορίες:Gabriela Scheiner, υπεύθυνη Γραφείου Δημάρχων Β. Ελλάδας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (6983-600446 gabriela.scheiner@grde.eu)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 7.6.2014 έως 15.6.2014
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, Ωδείο της Ρωμαϊκής Αγοράς, Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας
ΦΟΡΕΑΣ: Γερμανικό προξενείο, Circle Federation CALW-Germany, ΘΕΠΝ-2014

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή