Τμήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Παιδικού Θεάτρου, Χορού, Σκίτσου και Εικονοληψίας - Φωτισμού στον ΑΡΑΤΟ της Θεσσαλονίκης

708 Views
Τμήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Παιδικού Θεάτρου, Χορού, Σκίτσου και Εικονοληψίας - Φωτισμού στον ΑΡΑΤΟ της Θεσσαλονίκης Τμήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Παιδικού Θεάτρου, Χορού, Σκίτσου και Εικονοληψίας - Φωτισμού στον ΑΡΑΤΟ της Θεσσαλονίκης

Τμήματα Υποκριτικής, Αυτοσχεδιασμού, Παιδικού Θεάτρου, Χορού, Σκίτσου και Εικονοληψίας - Φωτισμού στον ΑΡΑΤΟ της Θεσσαλονίκης.

ΣΤΕΓΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ & ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ
ΠΟ.Σ.ΠΡΟ.ΘΕ.Κ.Τ. Άρατος
Τμήματα Εργαστηριακής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.ΕΚ.)
Η φιλοσοφία των Τμημάτων Εργαστηριακής Εκπαίδευσης έχει να κάνει με την εκπαίδευση σε Τομείς της Τέχνης, σε ένα μετα-εργαστηριακό επίπεδο, στηριζόμενη σε αρχές και δομές επαγγελματικής εκπαίδευσης. Τα Τ.Ε.ΕK. φέρνουν τον σπουδαστή πιο κοντά στο αντικείμενο του Θεάτρου, του Κινηματογράφου, του Ντοκιμαντέρ, της Τηλεόρασης, του Χορού και γενικότερα της Εκπαίδευσης γύρω από την Τέχνη, διαμορφώνοντας τις συνθήκες εκείνες (μαζί με την τεχνολογική υποδομή) για μια αρτιότερη και πληρέστερη μάθηση. Επικεφαλής της Εκπαίδευσης είναι επαγγελματίες του χώρου, που για χρόνια προσέφεραν και προσφέρουν στους παραπάνω Τομείς.
Οι εγκαταστάσεις του ΠΟ.Σ.ΠΡΟ.ΘΕ.Κ.Τ. Άρατος  βρίσκονται στη Μοσκώφ 12 με Φράγκων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε χώρο που έχει δημιουργηθεί ένα όμορφο και άνετο θέατρο με πολλαπλές χρήσεις. Επικεφαλής είναι ο θεατρικός συγγραφέας – σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας με 10μελές διδακτικό προσωπικό.
.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Τμήμα Υποκριτικής (2 έτη)
Το τμήμα Υποκριτικής στοχεύει μέσα από κλασικές και άλλες πιο εξειδικευμένες θεατρικές μεθόδους, μαζί με χορό, κίνηση και τραγούδι να βγάλει καλούς ηθοποιούς. Τα τμήματα είναι ολιγομελή. Τα μαθήματα γίνονται 2 φορές την εβδομάδα και η εκπαίδευση-προετοιμασία των ηθοποιών περιλαμβάνει θεατρική παράσταση στο τέλος του 1ου έτους και θεατρική παράσταση + κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους στο τέλος του 2ου έτους.
Διδάσκουν: Β.Τσικάρας – Γ.Περδίκης – Φ.Βελκοπούλου – Χρ.Παπαδόπουλος

Τμήμα Αυτοσχεδιασμού (ανοιχτό)
Το τμήμα Αυτοσχεδιασμού απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Απευθύνεται σε αυτούς που βλέπουν τον Αυτοσχεδιασμό ως μια συνεχή θεατρική έκφραση που πρέπει να εξελίσσεται, αλλά και σε αυτούς που βλέπουν τη θεατρική τριβή ως μία διέξοδο. Το τμήμα Αυτοσχεδιασμού ετοιμάζει παραστάσεις επίδειξης, που παρουσιάζονται την Άνοιξη. Κάθε ομάδα συνεχίζει με την ίδια σύνθεση και συνοχή και την επόμενη χρονιά.
Διδάσκουν: Χρίστινα Λιόλιου

Παιδικό Θέατρο (ανοιχτό)
Τμήματα για προσχολική και σχολική ηλικία. Υποκριτική, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική απασχόληση, μάσκες, θεατρικές κατασκευές, κίνηση, έκφραση. Τα τμήματα διαμορφώνονται, ανάλογα με τις ηλικίες (προσχολική, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο).
Διδάσκουν: Κατερίνα Μπαλάσκα

Τμήμα Χορού (ανοιχτό)
Ευρωπαϊκοί και Λάτιν χοροί. Το Τμήμα απευθύνεται τόσο σε ηθοποιούς όσο και σε λάτρεις του χορού. Τα μαθήματα δίνονται στην άνω αίθουσα του ΠΟ.Σ.ΠΡΟ.ΘΕ.Κ.Τ. Άρατος, που έχει δημιουργηθεί για αυτόν το λόγο. Εκτός από την ατομική δουλειά του κάθε συμμετέχοντα, επιχειρείται και ομαδική συνεργασία, με την προετοιμασία χορογραφίας.
Διδάσκουν: Νίκος Ζούρλας

Τμήμα Εικονοληψίας - Φωτισμού (1 έτος)
Εικονοληψία, φωτισμός, ρεπορτάζ, τηλεπαρουσίαση, τηλεοπτική εκπομπή, ντοκιμαντέρ, εισαγωγή στην τηλεσκηνοθεσία, μοντάζ, κινηματογράφος. Το Τμήμα απευθύνεται σε όλους όσοι θέλουν να μάθουν τα μυστικά του φακού και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας. Εκπαίδευση εντός και εκτός του Άρατου, σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους, εκπαίδευση κατά τη διάρκεια τηλεοπτικών εκπομπών, συμμετοχή σε ειδικές διαλέξεις από σκηνοθέτες και άλλους επαγγελματίες του χώρου, συμμετοχή σε αποστολές.
Διδάσκουν: Π.Περπερίδης – Γ.Παπαδόπουλος

Τμήμα Σκίτσου (3 έτη)
Ο τρόπος, η σκέψη, η διαδικασία, πολύ απλά και εύκολα, για μικρούς και για μεγάλους. Όλοι μαζί βάζουμε χρώμα στο λευκό τους χαρτί, τραβάμε μαζί τις γραμμές και καρέ- καρέ σκιτσάρουμε. Το τμήμα σκίτσου διαρκεί 3 χρόνια. Την πρώτη χρονιά μαθαίνουμε σκίτσο, φόντο, αντικείμενα, τη 2η χρονιά κόμικ, στριπ, εικονογράφιση, καρικατούρα και την 3η χρονιά κινούμενο σχέδιο.
Διδάσκουν: Δημήτρης Νικολαΐδης
.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τα Τμήματα και τους επικεφαλής τους, στο www.theatroaratos.com
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2315 312 487 - 6945 512 412
Σελίδα στο Facebook εδώ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ψυχογραφώντας την παράσταση  «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»,
Ψυχογραφώντας την παράσταση «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα», "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 2337 Views

Είναι πολλά τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που ακόμα και όταν ενηλικιώνονται παραμένουν στη φυλακή στην οποία έχουν μπει χωρίς να το θέλουν και στην οποία παραμένουν επειδή φοβούνται να διαφοροποιηθούν από τη μητέρα τους.  Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο