Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου έπεσε η αυλαία για το «ΑΠΘ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»

231 Views
Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου έπεσε η αυλαία για το «ΑΠΘ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ» Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου έπεσε η αυλαία για το «ΑΠΘ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»

 Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου έπεσε η αυλαία για το «ΑΠΘ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ»

Με μεγάλη προσέλευση του κόσμου που ξεπέρασε τις προηγούμενες χρονιές και με περισσότερους από 500 εθελοντές πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η φετινή διοργάνωση του «ΑΠΘ την Κυριακή».
 
Ο θεσμός του «ΑΠΘ την Κυριακή» μετατρέπει το ίδρυμα στο μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πάρκο της χώρας και δίνει τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να γνωρίζουν το σημαντικό εκπαιδευτικό και ακαδημαϊκό έργο του Πανεπιστημίου, μέσα από πειράματα, παρατηρήσεις, ξεναγήσεις σε μουσεία, αρχεία και συλλογές του ΑΠΘ, δημιουργικά εργαστήρια, παιχνίδια και παρουσιάσεις.
 
Ο Πύργος του Παιδαγωγικού, το Χημικό, το Φυσικό, η Γεωπονία, το Κτίριο Διοίκησης, το Μετεωροσκοπείο, το Αστεροσκοπείο, η Πολυτεχνική, η Φιλοσοφική και πολλοί άλλοι χώροι του Πανεπιστημίου δέχθηκαν επισκέπτες όλων των ηλικιών. Από τις 40, συνολικά, δράσεις οι 9 πραγματοποιήθηκαν αποκλειστικά για παιδιά του νηπιαγωγείου και 17 για παιδιά του δημοτικού και πολλές άλλες για εφήβους.
 
Στόχος των διοργανωτών είναι, λόγω της αυξανόμενης προσέλευσης του κόσμου που καταγράφεται κάθε χρόνο, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο να είναι ανοιχτό για το κοινό περισσότερες Κυριακές μέσα στο χρόνο.
Τη φετινή χρονιά οι δράσεις του «ΑΠΘ την Κυριακή» είχαν επετειακό χαρακτήρα, καθώς το ίδρυμα συμπλήρωσε 90 χρόνια από την ίδρυσή του.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή