ΤΟ ΑΠΘ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

519 Views
ΤΟ ΑΠΘ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟ ΑΠΘ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Μόνιμης Γραμματείας του Δικτύου Πανεπιστημίων των Χωρών της Μαύρης Θάλασσας (Black Sea Universities Network –BSUN), Καθηγητή Eden Mamut, από την Κωνστάντζα της Ρουμανίας, υποδέχτηκε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, ο οποίος αναλαμβάνει την προεδρία του Δικτύου για τα επόμενα δύο χρόνια. Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, στην Πρυτανεία, συμμετείχε και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος.

 
Το Δίκτυο BSUN περιλαμβάνει 110 Πανεπιστήμια από 12 χώρες: Ελλάδα, Αλβανία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία και την Τουρκία. Οι βασικοί στόχοι του Δικτύου, που ιδρύθηκε το 1998, είναι η προώθηση της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα και η ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της περιοχής.
 
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τέθηκαν τα βασικά ζητήματα της Ατζέντας του Δικτύου που θα απασχολήσουν την προεδρία του ΑΠΘ, καθώς και η οργάνωση μιας σειράς δράσεων ακαδημαϊκού χαρακτήρα που πρόκειται να υλοποιηθούν τον ερχόμενο χρόνο.
 
Οι δράσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
 
Την οργάνωση του Συνεδρίου του Δικτύου που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2018, με συμμετοχές Πρυτάνεων, Καθηγητών και στελεχών από όλα τα Πανεπιστήμια του BSUN και πολλά Πανεπιστήμια της Ελλάδας. Το θέμα του Συνεδρίου θα είναι η εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.
 
Τη διοργάνωση Θερινού Σχολείου με θέμα τις κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις για πρόοδο και ευημερία στις χώρες της Βαλκανικής και της Μαύρης Θάλασσας. Το Σχολείο απευθύνεται σε φοιτητές των Πανεπιστημίων του Δικτύου και θα πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου, στην Πανεπιστημιακή Κατασκήνωση της Καλάνδρας.
 
Τη διοργάνωση εργαστηρίων (workshops) επιμόρφωσης και μεταφοράς τεχνογνωσίας από Πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς Πανεπιστήμια τρίτων χωρών του Δικτύου για θέματα που αφορούν Διαδικασίες Διασφάλισης Ποιότητας και Πιστοποίησης Προγραμμάτων Σπουδών.
 
Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο κ. Μamut είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί Εργαστήρια του ΑΠΘ και να συνομιλήσει με Καθηγητές για θέματα που αφορούν την οργάνωση του Συνεδρίου.
 
 
-φωτογραφία από τη συνάντηση στην Πρυτανεία.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ιστορία χωρίς Όνομα» & «Το Παλτό» κυριάρχησαν στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Όλα τα βραβεία.
«Ιστορία χωρίς Όνομα» & «Το Παλτό» κυριάρχησαν στα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης. Όλα τα βραβεία.
με 0 Σχόλια 10752 Views

Σε μια σεμνή όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις και χωρίς θεατές δόθηκαν πριν λίγο σε διαδικτυακή μετάδοση από το Βασιλικό Θέατρο τα 10α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης 2020. Μεγάλος νικητής η «Ιστορία χωρίς όνομα» του Σ. Δάνδολου, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη που τιμήθηκε με 4 μεγάλα βραβεία εκ των οποίων Καλύτερη Παράσταση της Χρονιάς και Σκηνοθεσίας. Η παράσταση «Το Παλτό» κέρδισε 5 με αυτά του Α΄ και Β΄ Ανδρικού να ξεχωρίζουν. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζέρβας. Δείτε αναλυτικά όλα τα βραβεία.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή