Χειμωνιάτικη ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΘ, 23 φοιτητικές ομάδες παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους, όλες ανοιχτές για το κοινό.

778 Views
Χειμωνιάτικη ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΘ, 23 φοιτητικές ομάδες παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους, όλες ανοιχτές για το κοινό. Χειμωνιάτικη ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΘ, 23 φοιτητικές ομάδες παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους, όλες ανοιχτές για το κοινό.

Χειμωνιάτικη ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΘ, 23 φοιτητικές ομάδες παρουσιάσουν τις δραστηριότητες τους, όλες ανοιχτές για το κοινό.

23 φοιτητικές ομάδες θα παρουσιάσουν τη δραστηριότητα τους, στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας του ΑΠΘ, που ξεκινά αύριο Πέμπτη 26 Νοεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015. Ερευνητικές και θεατρικές ομάδες, μουσικές μπάντες και μουσικά σύνολα αλλά και περισσότεροι από 150 εθελοντές, συνεργάζονται, εκφράζονται και δημιουργούν στη μεγαλύτερη γιορτή του φοιτητικού κόσμου.
Η ανάγκη έκφρασης αλλά και προσφοράς των φοιτητών είναι η κινητήριος δύναμη της Φοιτητικής Εβδομάδας που αναβιώνει σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοιχτές για το κοινό.

Πέμπτη 26/11/2015 έως και Κυριακή 29/11/2015
Έκθεση κόμικς και επιτραπέζιων παιχνιδιών στρατηγικής.
INKORREKT

Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2Α
Για 14η χρονιά η έκθεση comics και παιχνιδιών στρατηγικής της Θεσσαλονίκης σας περιμένει, γεμάτη από χάρτινους ήρωες, επιτραπέζια παιχνίδια και παιχνίδια ρόλων, εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, προσκεκλημένους δημιουργούς, βιβλιοπαρουσιάσεις και ένα πλούσιο bazaar εκθετών.
Πληροφορίες στο:
www.comic-n-play.gr

Πέμπτη 26/11/2015
Κυνήγι θησαυρού
Co.Mv.o.S, BAT, IAESTE, AIESEC, PATH

Σημείο Συνάντησης: Είσοδος κυλικείου Κεντρικής Βιβλιοθήκης
Ώρα: 14:15
Η φοιτητική ομάδα Co.Mv.o.S. διοργανώνει, σε συνεργασία με τις Path, Bat, Aiesec και Iaeste, ένα ακόμη κυνήγι θησαυρού. Γρίφοι και φυσικές δοκιμασίες που απαιτούν ομαδικότητα και συνεργασία θα αναδείξουν στις 26 Νοεμβρίου την νικητήρια ομάδα.

Πέμπτη 26/11/2015
Προβολή ταινίας: "Απόδειξη Αγάπης"
Αgape Student

Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΑΠΘ
Ώρα: 18:00
Η φοιτητική ομάδα “Agape Student”  θα προβάλει την ταινία  με τίτλο: «Απόδειξη Αγάπης». Πρόκειται για την ιστορία ενός ζευγαριού, που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που βιώνουμε τη λέξη «αγάπη».

Παρασκευή 27/11/2015 και Παρασκευή 4/12/2015
Physics Partizani
Πύργος Παιδαγωγικού

Ώρα: Από 10:00 έως 13:00
Μήπως νομίζετε ότι η Φυσική είναι βαρετή; Ότι απευθύνεται σε λίγους προικισμένους και ευφυείς ανθρώπους; Ελάτε για να σας αποδείξουμε το αντίθετο πραγματοποιώντας εντυπωσιακά πειράματα με καθημερινά υλικά.

Παρασκευή 4/12/2015
Ομάδα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Καταστροφών
Κτίριο Διοίκησης, Υπόστεγο μεταξύ Κτιρίου Διοίκησης και ΝΟΠΕ

Ώρα: 15:00
Η Ο.Δ.Α.Κ./Α.Π.Θ. είναι μια εθελοντική διασωστική ομάδα που δραστηριοποιείται στα πλαίσια του Α.Π.Θ. Κύρια ενασχόλησή της είναι η παροχή Πρώτων Βοηθειών και η Πυρασφάλεια. Η ομάδα αποτελείται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου από φοιτητές και τα μέλη της εκπαιδεύονται συνεχώς μέσα στον χρόνο, κυρίως από φορείς του Πανεπιστημίου αλλά και εκτός αυτού. Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης των μελών η Ο.Δ.Α.Κ./Α.Π.Θ. συμμετέχει σε ασκήσεις σε συνεργασία με άλλες εθελοντικές διασωστικές ομάδες καθώς και με φορείς της Πολιτικής Προστασίας.

Παρασκευή 4/12/15 έως και Κυριακή 6/12/15
ARISTURTLE
Φουαγιέ Πολυτεχνικής

Παρασκευή: Από 10:00 έως και 17:00
Σαββατοκύριακο: Από 10:00 έως 15:00
Η Aristotle University Racing Team Electric αποτελεί μία ερευνητική φοιτητική ομάδα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης . Σκοπός της ομάδας είναι η κατασκευή του πρώτου αγωνιστικού ηλεκτροκίνητου μονοθέσιου στην Βόρεια Ελλάδα  και η συμμετοχή της στους διαγωνισμούς της Formula Student .

Σάββατο 5/12/2015
Η χαμένη χαρά της μάγισσας Θυμουέλα
Θεατρική ομάδα του συλλόγου φοιτητών του ΤΕΦΑΑ Σερρών, ΑΠΘ

Αίθουσα τελετών Α.Π.Θ
Ώρα: 18:30
Μαγικό παραμύθι, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Γιαγκάζογλου Παρασκευής, Αν. Καθηγήτριας Ειδικής Αγωγής, ΑΠΘ. Παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση όπου αναφέρεται με χιουμοριστικό τρόπο στο πως ένα μικρό διαφορετικό κορίτσι, μη μπορώντας να διαχειριστεί το θυμό του, έχασε τη χαρά του και μεγαλώνοντας μεταμορφώθηκε σε μία πολύ θυμωμένη μάγισσα. Ώσπου μία Χριστουγεννιάτικη νύχτα, μια νεράιδα  με τη βοήθεια των παιδιών του κοινού της παράστασης, καταφέρνει να διώξει μακριά το ξωτικό του θυμού που κυρίευσε την καρδιά της Θυμουέλα και να τη βοηθήσει να ξαναβρεί τη χαμένη της χαρά.

Τετάρτη 9/12/2015 έως Παρασκευή 11/12/2015
Art is book
Θεοδώρα Πρασσά, Μαρίνα Τσάκαλου

Εικαστικός διάλογος μέσω του κοινού σε όλους μας υλικού, το βιβλίο, που μας συντροφεύει στην καθημερινότητά μας και στους πανεπιστημιακούς χώρους.

Τετάρτη 9/12/2015
Following a Refugees’ Steps
HELMISIC
Αμφιθέατρο Βιβλιοθήκης ΑΠΘ

Ώρα: 17:00
Μια βιωματικού χαρακτήρα δραστηριότητα, κατά την οποία οι συμμετέχοντες καλούνται να αντιμετωπίσουν αντίστοιχες καταστάσεις με αυτές που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες στο ταξίδι τους προς τη χώρα υποδοχής τους.

Τετάρτη 9/12/2015
Ρεσιτάλ Πιάνου: Από το Μπαρόκ στον Ρομαντισμό
Άγγελος Μάρκου - Γιώργος Γεωργιάδης

Βαφοπούλειο, Γ.Βαφοπούλου 3,
Ώρα: 20:00
Σύντομο μουσικό ταξίδι μέσω της παρουσίασης ορισμένων ενδεικτικών έργων του πιανιστικού ρεπερτορίου, από τον 17ο αιώνα, την εποχή του Μπαρόκ, με την χαρακτηριστική του αντιστικτική πολυφωνία και το έντονα τυποποιημένο ύφος, μέχρι και το Ρομαντισμό του 19ου αιώνα, με το υπέρμετρο πάθος, την υψηλή δεξιοτεχνία και την πλούσια αρμονική του γλώσσα που αντιστοιχεί μουσικά στο ποιητικό πνεύμα της εποχής εκείνης. Είναι κάτοχος Πτυχίου αρμονίας και παρακολουθεί την τάξη αντίστιξης στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.

Το πρόγραμμα της συναυλίας θα περιλαμβάνει:
1) J. S. Bach toccata αριθμός 7 σε σολ μείζονα  Bwv 916 (Γ.Γεωργιάδης)
2) J. S. Bach Πρελούδιο και Φούγκα σε Φα ελάσσονα, BWV 881 (A.Μάρκου)
3) L. v. Beethoven Σονάτα σε Ντο Μείζονα ερ.2, αρ.3 (4ο μέρος)
4) F. Chopin Σπουδή σε Ντο ελάσσονα ερ. 10, αρ. 12, (Επαναστατική)
5) F. Listz Ουγγρική Ραψωδία σε Λα ελάσσονα αρ. 11
6) Chopin Scherzo σε σι ελάσσονα  ερ. 20 αρ.1( Γ.Γεωργιάδης)

Πέμπτη 10/12/2015
Σεμινάριο: «Η τέχνη της επικοινωνίας στις διαπροσωπικές σχέσεις»
Αμφιθέατρο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Α.Π.Θ.

Ώρα: 15:00
Η φοιτητική ομάδα “Agape Student” διοργανώνει το σεμινάριο: «Η τέχνη της επικοινωνίας στις διαπροσωπικές σχέσεις». Ποιες αρχές συμβάλουν στη σωστή επικοινωνία, ώστε να βελτιώνονται συνεχώς οι καθημερινές μας σχέσεις με το φίλο, το σύντροφο, την οικογένεια και τους συνεργάτες μας;

Παρασκευή 11/12/2015
Εργαστήριο λημματογράφησης Wikipedia: ένας λογοτεχνικός περίπατος  στη Θεσσαλονίκη.
ΒΚΠ (Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ)

Επιστημονικό Αναγνωστήριο Νέο Κτίριο Κεντρικής Βιβλιοθήκης
Ώρα: Από 9:00 έως 16:00
Στο πλαίσιο του thesswiki, η ΒΚΠ θα διοργανώσει τη δράση "Εργαστήριο λημματογράφησης Wikipedia : ένας λογοτεχνικός περίπατος  στη Θεσσαλονίκη "
Οι φοιτητές του ΑΠΘ γράφουν λήμματα στην Wikipedia  για τους λογοτέχνες της Θεσσαλονίκης και συνδέουν τα έργα τους με σημεία ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της πόλης με την επικόλληση QR Code.

Παρασκευή 11/12/2015
Νεκρή Φύση σε Χαντάκι και Άλλες Μικρές Ιστορίες Βίας
Bald Theatre

Αμφιθέατρο Νέας Πτέρυγας Φιλοσοφικής Σχολής
Ώρα: 15:00
Οι άνθρωποι πίσω από το συρματόπλεγμα αγριεύουν. Ο Σαμ και ο Γκάι αναπολούν επιθέσεις με χημικά. Η κυβέρνηση εισβάλει στο σπίτι του Φράνκ και της Έμμα. Βασανίζουν τον Νταούντ. Η Μαρίνα δεν έχει χαρτιά. Μία χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Παρασκευή 11/12/2015
Συναυλία
Red Way, 11(έντεκα), Circus Veil

Γρασίδια Φιλοσοφικής
Ώρα: 21:00
11
Είμαστε οι 11, ένα συγκρότημα, το οποίο ξεκίνησε διασκευάζοντας ελληνόφωνη ροκ και στην πορεία μετεξελίχθηκε επηρεαζόμενο και από άλλα μουσικά είδη. Έχοντας ο καθένας διαφορετικές μουσικές επιρροές και με την πρόσφατη προσθήκη του βιολιού θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικές μας δημιουργίες!!
RedWay
Είμαστε ένα συγκρότημα κυρίως ελληνικού και ξένου ροκ ακούσματος. Η αγάπη μας για αυτό που κάνουμε βοήθησε στο να καταφέρουμε να κάνουμε αρκετές εμφανίσεις με γνωστά ονόματα. Η έλλειψη οικονομικής ενίσχυσης μας εμποδίζει στην ηχογράφηση δικών μας έτοιμων τραγουδιών. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε δυναμικά και ευδιάθετα με σκοπό την διασκέδαση του κόσμου αλλά και την δικιά μας.
Circus Veil
Έχοντας ήδη μια Demo κυκλοφορά και δύο Singles - Video Clips στη πλάτη τους, oι Circus Veil είναι μια νέα Rock/Metal μπάντα από τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζοντας την ενέργεια και τη δημιουργικότητά της αποδεικνύει ότι είναι έτοιμη για πολλά ακόμη. Ξεκίνησε στα τέλη του 2010 από μαθητές λυκείου και γυμνασίου με διαφορετικό όνομα και μετά από μερικά χρόνια πολλών live εμφανίσεων και πειραματισμών, στα τέλη του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο ομώνυμο Demo. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν τα δύο νέα και πολλά υποσχόμενα Singles, ενώ πολύ σύντομα αναμένεται η κυκλοφορία τόσο του νέου τους ΕΡ, όσο και του πρώτου τους Full – Length δίσκου.

Σάββατο 12/12/2015
«Το ε.ΜΜΕ.ίς πάει Αριστοτέλους»
Συντονιστές εκδήλωσης: Άννα Μαυρίκου, Βασίλης Μαυρόπουλος, Αγγελική – Ελένη Μπιτζούνη, Πέτρος Τσουκαλέλης.

Πλατεία Αριστοτέλους
Το περιοδικό των φοιτητών του τμήματος Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε., «ε.ΜΜΕ.ίς», ανοίγει τις πόρτες του στους αναγνώστες, μιλώντας για ειδήσεις, ανθρώπινες ιστορίες και δημοσιογραφικές αξίες. Φυσικά δε θα λείπει το τραγούδι!

Τετάρτη 16/12/2015
Ταξιδεύοντας στην ελληνική μουσική
Βαφοπούλειο - Γ. Βαφοπούλου 3

Ώρα: 20:00
Δύο φωνές με τη συνοδεία πιάνου κάνουν ένα οδοιπορικό στην ανθολογία του ελληνικού τραγουδιού: Από το λόγιο τραγούδι των επτανήσιων συνθετών του 19ου αιώνα έως την σύγχρονη μουσικοποιητική (αντί)πραξη του Χρήστου Σαμαρά.

Πέμπτη 17/12/2015
Κυνήγι θησαυρού
Λαογραφικό Μουσείο & Αρχείο Α.Π.Θ. – Φοιτητική Ομάδα Co.Mv.o.S
Λαογραφικό Μουσείο & Αρχείο Α.Π.Θ. - Παλαιό κτήριο της Φιλοσοφικής Σχολής_ υπόγειο, αρ. 8
.
Ώρα: Από 14:00 έως 18:00
Το Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. μαζί με την Φοιτητική Ομάδα Co.Mv.o.S διοργανώνουν κυνήγι θησαυρού κρυμμένων αινιγμάτων μέσα στο Μουσείο. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι γρήγοροι στην σκέψη και όχι στα πόδια.... 
Είμαι, είμαι, μα τι είμαι.
Σαν με πεις παύω να είμαι. Τι είμαι;

Πέμπτη 17/12/2015
Χριστουγεννιάτικη Συναυλία
Ορχήστρα ΑΠΘ

Αίθουσα τελετών ΑΠΘ
Ώρα: 20:00
Η Ορχήστρα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προέκυψε από τη θελκτική θεώρηση ότι, πέρα από τα μαθήματα, τα εργαστήρια, τα σπουδαστήρια, τις κλινικές και τις βιβλιοθήκες μια πιο άμεση και ζωντανή επικοινωνία των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας τόσο μεταξύ τους, όσο και με την κοινωνία της πόλης, μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη μουσική. Η Ορχήστρα του Α.Π.Θ. έχει πραγματοποιήσει σειρά συναυλιών στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ, στην Αίθουσα Συναυλιών του Ο.Μ.Μ.Θ., στις εκδηλώσεις των Δημητρίων, στο Ηράκλειο, στην Κοζάνη, στα Ιωάννινα, στη Βέροια, στη Νάουσα στη Σύμη κ.α. Επίσης, έχει πραγματοποιήσει με ιδιαίτερη επιτυχία συναυλίες στο εξωτερικό, ενταγμένες στα προγράμματα καταξιωμένων διεθνών φεστιβάλ ορχηστρών νέων. Η φετινή Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Φοιτητικής Εβδομάδας. Θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 21.00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  συμφωνικά έργα στο πνεύμα των Χριστουγέννων και επίσης, Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες ενορχηστρωμένες για συμφωνικά σχήματα.

.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Ο Παπακωνσταντίνου τάραξε την «Κοινή Ησυχία»... της Θεσσαλονίκης! Είδαμε & σχολιάζουμε
Ο Παπακωνσταντίνου τάραξε την «Κοινή Ησυχία»... της Θεσσαλονίκης! Είδαμε & σχολιάζουμε
με 0 Σχόλια 2398 Views

...η παράσταση αποτέλεσε ένα εντυπωσιακό θέαμα το οποίο κατάφερε να ενώσει τον θεατρικό με τον μουσικό χώρο. Είδε ο Γιώργος Μπαστουνάς και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο