ΑΠΘ + ΚΙΝΑ = ΣΥΜΦΩΝΙΑ

492 Views
ΑΠΘ + ΚΙΝΑ = ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΠΘ + ΚΙΝΑ = ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΑΠΘ + ΚΙΝΑ = ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας με το μεγαλύτερο οικονομικό Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Κίνας «Shanghai Finance University» υπέγραψε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας. Η Συμφωνία προβλέπει την ενίσχυση της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων, καθώς και των ανταλλαγών μελών ΔΕΠ και φοιτητών, σε τμήματα που είναι κοινά στα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015, στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας του «Shanghai Finance University», ήταν η Αντιπρόεδρος, Καθηγήτρια Chen Jingying, που συνοδευόταν από τον Κοσμήτορα της Σχολής Διεθνών Σχέσεων, Καθηγητή Fang Shoujiang και την Αντιπρόεδρο του ερευνητικού κέντρου «Shanghai Sci-Tech & Research Centre», Καθηγήτρια Chen Wenjun. Εκ μέρους του ΑΠΘ συμμετείχαν επίσης η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ανθρώπινων Πόρων, Καθηγήτρια Παρασκευή Πατάκα και ο Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών, Αν. Καθηγητής Νικόλαος Βαρσακέλης.

Το «Shanghai Finance University» είναι δημόσιο ακαδημαϊκό ίδρυμα με ειδίκευση στους τομείς των οικονομικών, των χρηματοοικονομικών, της νομικής και της διοίκησης επιχειρήσεων. Στη φετινή κατάταξη κινεζικών Πανεπιστημίων κατέλαβε την 73 θέση ανάμεσα σε 2.000 Πανεπιστήμια. Η Συμφωνία με το «Shanghai Finance University» είναι η δέκατη κατά σειρά που συνάπτει το ΑΠΘ με Πανεπιστήμια της Κίνας.

Αντιπροσωπεία από το «China Scholarship Council» στο ΑΠΘ
Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών της Κίνας (“China Scholarship Council”), αντίστοιχο του ΙΚΥ της Ελλάδας, με επικεφαλής τη Γενική Γραμματέα, Liu Jinghui και παρουσία του Μορφωτικού Ακολούθου της Πρεσβείας της Κίνας στην Αθήνα, Zhang Zhan, είχε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015, στην Πρυτανεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Πρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χρυσάφης, η Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Ε. Κωτσάκη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Ι. Γεωργιάδου.

Στη συνάντηση αφού αναφέρθηκαν οι υφιστάμενες συνεργασίες του ΑΠΘ με Πανεπιστήμια της Κίνας, τόσο σε επίπεδο Διαπανεπιστημιακών Συμφωνιών, όσο και σε επίπεδο ERASMUS MUNDUS και του νέου προγράμματος ERASMUS+ International, εκφράστηκε η πρόθεση του «China Scholarship Council» να διευρύνει τον αριθμό των υποτροφιών που θα χορηγήσει, εντός του νέου έτους, σε κινέζους φοιτητές που θα φοιτήσουν στο ΑΠΘ.


Φωτογραφία: 
1    Συνάντηση με την αντιπροσωπεία του «Shanghai Finance University», 30/10/2015, από αριστερά προς δεξιά: Αναπληρώτρια Πρύτανη Ανθρώπινων Πόρων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Παρασκευή Πατάκα, Αντιπρόεδρος του «Shanghai Finance University», Καθηγήτρια Chen Jingying, Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, Αναπληρωτής Πρύτανη Οικονομικών, Αν. Καθηγητής Νικόλαος Βαρσακέλης.


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 18 -24/08/2022
Οι νέες ταινίες της εβδομάδας (& όλες οι επαναλήψεις) και που προβάλλονται στη Θεσσαλονίκη 18 -24/08/2022
με 0 Σχόλια 1228 Views
Vive la france! Με τέσσερεις από τις πέντε ταινίες στα χρώματα του τρικολόρε, κατ’ άλλα πλουραλισμός στα σινεμά. Δείτε τι θα δείτε από Πέμπτη 18 έως Τετάρτη 24 Αυγούστου 2022 στα σινεμά της Θεσσαλονίκης 

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή