ΑΠΘ: Ημερίδα «Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική και Διαπολιτισμική Ιδιότητα του Πολίτη»

1145 Views
ΑΠΘ: Ημερίδα «Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική και Διαπολιτισμική Ιδιότητα του Πολίτη» ΑΠΘ: Ημερίδα «Εκπαίδευση για τη Δημοκρατική και Διαπολιτισμική Ιδιότητα του Πολίτη»

 


Το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ και το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση συνδιοργανώνουν την ημερίδα με θέμα «Εκπαίδευση για τη δημοκρατική και διαπολιτισμική ιδιότητα του πολίτη»,  η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019 και ώρα 17:00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο ΙΙΙ).
 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του τριετούς προγράμματος «Educationfor Democratic Intercultural  Citizenship+ (EDIC+)», στο οποίο συμμετείχε το Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του ΑΠΘ. Τον συντονισμό του προγράμματος είχε αναλάβει το Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών της Ουτρέχτης (Ολλανδία), ενώ συμμετείχαν, επίσης, τα Πανεπιστήμια του Ελσίνκι (Φινλανδία), του Τάλιν (Εσθονία), της Βαρκελώνης (Ισπανία), το Bath-Spa (Ηνωμένο Βασίλειο) και το Πανεπιστήμιο του Καρόλου (Τσεχία).
 
To «EDIC +» αποτελεί μια συνεργασία στρατηγικής σημασίας για την εκπαίδευση και τη διαπολιτισμική ιθαγένεια, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + με τη συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών/φοιτητριών και υποψήφιων διδακτόρων.
 
Tα αποτελέσματα του Προγράμματος EDIC+ έχουν, επίσης, συμπεριληφθεί στο βιβλίο: Veugelers, Wiel (ed.) (2019). Education for Democratic Intercultural Citizenship. Leiden/Boston: Brill Sense (ανοικτή πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας: https://brill.com/view/title/55956).
 
Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη για το κοινό. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
 
Το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση (ΕΠΑΔΙΠΕ) έχει ως επίκεντρο τον πολιτισμικό πλουραλισμό της ελληνικής κοινωνίας και φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, στη διεύρυνση της έρευνας στο πεδίο της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και στην εισαγωγή και στήριξη καινοτομιών στο σχολείο.
 
Είναι επιστημονικό σωματείο, το οποίο συστάθηκε με πρωτοβουλία ερευνητικής ομάδας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2008 και αποτελεί ένα συλλογικό εγχείρημα ερευνητών, εκπαιδευτικών και στελεχών από όλη την επικράτεια.  
 
Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στους συνδέσμους:
 
 
Επισυνάπτονται το πρόγραμμα και η αφίσα της ημερίδας.

Συνημμένα αρχεία


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα',
'Σασμός - Ψυχογραφώντας την Άννα', "Πέρα από αυτό που βλέπεις" | Νέλη Βυζαντιάδου.
με 0 Σχόλια 3409 Views

Η Άννα, όπως και πολλές άλλες γυναίκες, δεν ξέρουν να είναι τίποτα άλλο πέρα από νοικοκυρές, σύζυγοι και μητέρες. Αν βγουν από τη ζώνη ασφαλείας που είναι το σπίτι τους, θα τα χάσουν. Θα τα χάσουν και θα χαθούν. Γράφει η Νέλη Βυζαντιάδου για την Κουλτουρόσουπα.


Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη