Επίσημος Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Αριστοτέλειο

1055 Views
Επίσημος Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Αριστοτέλειο Επίσημος Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου στο Αριστοτέλειο

 

Την επέτειο της Εθνεγερσίας θα τιμήσει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με την τελετή να αποτελεί την κεντρική εκδήλωση του Πανεπιστημίου στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

 
Η εκδήλωση, που έχει επετειακό χαρακτήρα, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τετάρτη 24 Μαρτίου 2021, στις 13:00.
 
Ο εορτασμός περιλαμβάνει προσφώνηση από τον Πρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, και χαιρετισμό της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ενώ τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με θέμα «Οι προϋποθέσεις μιας επετείου εθνικού αναστοχασμού».
 
Η τελετή θα ανοίξει με το Κοντάκιο του Ακάθιστου Ύμνου «Τη Υπερμάχω» σε επεξεργασία Χρήστου Σαμαρά, από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ, υπό τη διεύθυνση της Εριφύλης Δαμιανού.
 
Η εκδήλωση του εορτασμού της 25ης Μαρτίου θα ολοκληρωθεί με την απαγγελία του λόγου του Θεόφιλου Καΐρη κατά την υποδοχή του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια, στην Αίγινα, στις 12 Ιανουαρίου 1828, από τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Αγνή Γκουτζιαμάνη, Βίβιαν Λαδά, Δανάη Νικολαΐδου και Μαρία Τριανταφύλλου και τον Εθνικό Ύμνο από τη Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ.
 
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον παρακάτω σύνδεσμο:
.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο