Διάλεξη στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ: «Από την αυτοκρατορία του Βυζαντίου στην Πρωτοπορία. Ιστορική διαδρομή της Ρωσικής Αρχιτεκτονικής».

285 Views
Διάλεξη στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ:  «Από την αυτοκρατορία του Βυζαντίου στην Πρωτοπορία. Ιστορική διαδρομή της Ρωσικής Αρχιτεκτονικής». Διάλεξη στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ: «Από την αυτοκρατορία του Βυζαντίου στην Πρωτοπορία. Ιστορική διαδρομή της Ρωσικής Αρχιτεκτονικής».

Διάλεξη στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ:  «Από την αυτοκρατορία του Βυζαντίου στην Πρωτοπορία. Ιστορική διαδρομή της Ρωσικής Αρχιτεκτονικής».

«Από την αυτοκρατορία του Βυζαντίου στην Πρωτοπορία. Ιστορική διαδρομή της Ρωσικής Αρχιτεκτονικής» είναι ο τίτλος της Διάλεξης που θα δώσει ο Πρύτανης του Αρχιτεκτονικού Ινστιτούτου της Μόσχας (MARKHI), Dmitry Οlegovich Shvidkovsky, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 και ώρα 19.00, στο ΚΕ.Δ.Ε.Α. του ΑΠΘ.

Η Εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους «2016: Έτος Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσία και Ρωσικού Πολιτισμού στην Ελλάδα».
 
Ο Dmitry Ο. Shvidkovsky είναι Ρώσος ιστορικός της αρχιτεκτονικής που διετέλεσε καθηγητής του Αρχιτεκτονικού Ινστιτούτου της Μόσχας, του οποίου έγινε Πρύτανης το 2007. Ο Shvidkovsky είναι μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Τεχνών, έχει διατελέσει γραμματέας της σχετικής επιτροπής Ιστορίας των Τεχνών από το 1998, ενώ είναι αντιπρόεδρός της, από το 2004. Επίσης, είναι μέλος της Ρωσικής Ακαδημίας Αρχιτεκτονικής και Κατασκευής καθώς και αντεπιστέλλον μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας.
 
O Dmitry Ο. Shvidkovsky γεννήθηκε στη Μόσχα το 1959 και είναι γιος του Oleg Shvidkovsky που είναι ο συγγραφέας του έργου «Γενική Ιστορία Τεχνών και Κατασκευής στην ΕΣΣΔ 1917-1932». Το 1997 ο Dmitry O. Shvidkovsky τιμήθηκε με το μετάλλιο της Ακαδημίας Τεχνών της Ρωσίας για τα βιβλία του «St. Petersburg: Architecture of the Tsars» και «The empress & the architect: British architecture and gardens at the court of Catherine the Great», τα οποία κυκλοφόρησαν παγκοσμίως, ενώ ο στόχος του να επισημάνει τις δυτικές επιρροές στην Τέχνη της Ρωσίας παρουσιάζεται και στο βιβλίο του «Russian architecture and the West» (2007). 

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Τα κορίτσια των Λουλουδιών»: ένα βιβλίο βασισμένο στα παιδικά εγκλήματα που συντάραξαν τον κόσμο.
«Τα κορίτσια των Λουλουδιών»: ένα βιβλίο βασισμένο στα παιδικά εγκλήματα που συντάραξαν τον κόσμο.
με 0 Σχόλια 1278 Views

Ένα εξαιρετικό κοινωνικό θρίλερ που σκιαγραφεί βαθειά τα παιδιά – δολοφόνους, την οικογένεια του θύματος, το σοφρωνιστικό σύστημα στην ευαίσθητη παιδική ηλικία και το ηθικό δίλημμα εάν αξίζει ενας εγκληματίας την δεύτερη ευκαιρία. Διάβασε η Μιλάντα Σαρικιαχίδου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή