Το ΑΠΘ «κατεβαίνει» στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.

1022 Views
Το ΑΠΘ «κατεβαίνει» στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους. Το ΑΠΘ «κατεβαίνει» στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους.

Γράφει η Παναγιώτα Τζιοβανάκη.
.
Η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινάει δυναμικά και την Κυριακή 8 Οκτωβρίου το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποχωρίζεται για λίγο το ακαδημαϊκό campus και «κατεβαίνει» στην καρδιά της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους, για να αναδείξει τις καινοτομίες που αναπτύσσουν οι φοιτητές του και οι ακαδημαϊκοί εν γένει.
 
Η πρωτοβουλία «ΑΠΘ στην Πόλη» που χαρακτηρίστηκε επιτυχής την περσινή χρονιά με τον εορτασμό των 90 χρόνων του πανεπιστημιακού ιδρύματος, επαναλαμβάνεται και φέτος καλύπτοντας μία μεγάλη γκάμα παρουσιάσεων, εκδηλώσεων, διαδραστικών δραστηριοτήτων, εργαστηρίων, πειραμάτων και παιχνιδιών.
 
Από τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00, όσοι μικροί και μεγάλοι παρευρεθούν στην πλατεία Αριστοτέλους θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φοιτητικές ομάδες διαφόρων τμημάτων του πανεπιστημίου και άλλων διοργανώσεων του πανεπιστημιακού ιδρύματος: Ομάδα Aristotle Racing Team (ART), Ομάδα ARISTURTLE, Ομάδα ASAT – Aristotle Space & Aeronautics Team, Ομάδα R4A (Robotics for all), Εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής, Τμήμα Ιατρικής, Ομάδα Physics Partizani, Ομάδα Ευ Ζην, Εργαστήριο Ιατρικής Πληροφορικής, Τμήμα Ιατρικής, Τμήμα Χημείας, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Παιδικό Κέντρο ΑΠΘ, Εργαστήριο Διδακτικής της Φυσικής και Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Τμήμα Φυσικής, Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, Σύλλογος Αποφοίτων ΑΠΘ (ΣΑΑΠΘ). Η θεματική των εκδηλώσεων αφορούν κυρίως την Μηχανολογία, την Ιατρική, την Φυσική, την Χημεία, την Προσχολική Εκπαίδευση, την Ιστορία και την Αρχαιολογία.
 
 Την ίδια ημέρα στις 12μ. στο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση στην Αίθουσα «Αλέξανδρος Χαϊτογλου» προς τιμήν του  Ομότιμου Καθηγητή του ΑΠΘ και τέως Πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα, Ιωάννη Χασιώτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, με θέμα: «Οι πολλαπλές διαδρομές της Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο που αλλάζει».
 
Αναλυτικό πρόγραμμα: https://www.auth.gr/sites/default/files/programma_108.pdf

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη από το ΚΘΒΕ στη Mονή Λαζαριστών
Η «Γκόλφω» του Σπυρίδωνος Περεσιάδη από το ΚΘΒΕ στη Mονή Λαζαριστών
με 0 Σχόλια 701 Views

H «Γκόλφω» το γνωστό έργο του Σ. Περεσιάδη αποτελεί τη δεύτερη καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ. Η παράσταση, θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία Χ.Παπαδημητρίου. Γκόλφω η Χρύσα Τουμανίδου.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή