Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας της με εκδηλώσεις.

634 Views
Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας της με εκδηλώσεις. Η Νομική Σχολή του ΑΠΘ τιμά τα 90 χρόνια λειτουργίας της με εκδηλώσεις.

 

 
 
Η Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα ενενήντα (90) χρόνια διαρκούς λειτουργίας της, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019- 2020.
Στη διάρκεια αυτού του επετειακού έτους διοργανώνονται σημαντικές εκδηλώσεις, οι περισσότερες από τις οποίες είναι ανοικτές στους φοιτητές της Νομικής Σχολής (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς), σε όλο τον νομικό κόσμο και ευρύτερα στο κοινό της Θεσσαλονίκης.
Από το πλούσιο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών ξεχωρίζει η αναγόρευση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, που θα πραγματοποιηθεί τέλη Οκτωβρίου,καθώς και το πολυήμερο συνέδριο με θέμα «Δίκαιο και Τεχνολογία στις Κοινωνίες Διακινδύνευσης», που θα λάβει χώρα τον Μάιο του 2020.
 
Οι εκδηλώσεις που έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί είναι οι ακόλουθες:
 
·         11.9.2019: Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο«States, Corporations and Commons: Dissonance and Accord», στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Νομικές Σπουδές» του Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με τηνΑμερικανική Εταιρία Διεθνούς Δικαίου (AmericanSocietyofInternationalLaw) και το Δίκτυο Glawcal (Global LawInitiativesfor Sustainable Development).
....
..
·         17-18.9.2019: 6oWFTCTrainingInstitute, το οποίο περιλαμβάνει εργαστήρια από διακεκριμένους επιστήμονες, με στόχο την εμβάθυνση σε δυσχερή ζητήματα στον χώρο της απεξάρτησης.
.
·         19-20.9.2019: 17οΣυνέδριοτηςΕυρωπαϊκήςΟμοσπονδίαςΘεραπευτικώνΚοινοτήτων (European Federation of Therapeutic Communities-EFTC) μετίτλο «Everything Flows: Change in the Therapeutic Communities for Addiction». Συνδιοργάνωση: European Federation of Therapeutic Communities, ΚΕΘΕΑ, Αργώ, Σείριος, ΝομικήΣχολήτουΑΠΘ.
.
·         26.9.2019: Επιστημονική εκδήλωση του Κέντρου Αριστείας JeanMonnet της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, με θέμα «Θρησκευτικός πλουραλισμός και Φορολογική Ισότητα».
.
·         27.9.2019: Επιστημονική Εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με θέμα «Νομικά Ζητήματα των Κινητών Εφαρμογών».
.
·         4-5.10.2019: Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Η προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων στην Ευρώπη και ο Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης» («The protection of socialrights in Europe and the European Social Charter»), που διοργανώνεται από το «Ακαδημαϊκό Δίκτυο για τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και τα Κοινωνικά Δικαιώματα» (AcademicNetwork on the European Social Charter and Social) σε συνεργασία με το Transnational Trade Union Rights Experts’ Network και την Έδρα JeanMonnet «EU Social Rights Protection and European Legal Cultures», υπό την αιγίδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
.
·         7-11.10.2019: 14ο Ελληνο - Ελβετο -Γερμανικό Σεμινάριο με θέμα «Το πρόσωπο στην ψηφιακή εποχή» («DiePersonimdigitalenZeitalter»), που συνδιοργανώνουν οι Νομικές Σχολές του ΑΠΘ, του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης της Ελβετίας και του Πανεπιστημίου Würzburgτης Γερμανίας. Συμμετέχουν φοιτητές και καθηγητές των τριών Νομικών Σχολών.
.
·         7.10.2019: Διάλεξη στο πλαίσιο του μαθήματος ERASMUS «Introductionto Comparative Law», της Κοσμήτορος της Σχολής Οικονομικών, Διοικητικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Altinbaş της Κωνσταντινούπολης, με τίτλο «European Union Governancein Social/LabourPolicy».
.
·         11.10.2019: Ημερίδα της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών με θέμα «Οι γυναίκες στα Νομικά Επαγγέλματα: Ερευνητικές Προσεγγίσεις».
.
·         11.10.2019: Σεμινάριο προσφυγικού δικαίου με θέμα «Εισαγωγή και γενικές αρχές διεθνούς προσφυγικού δικαίου», που συνδιοργανώνουν η Νομική Σχολή του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
.
·         17-18.10.2019: Ελληνογερμανικό επιστημονικό συνέδριο των Νομικών Σχολών ΑΠΘ και Trier, στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, με θέμα «Σύγχρονα ζητήματα κατά την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων».
.
·         18.10.2019: Σεμινάριο προσφυγικού δικαίου, με θέμα «Διεθνές και Ευρωπαϊκό προσφυγικό δίκαιο: σημεία τομής και απόκλισης», που συνδιοργανώνουν η Νομική Σχολή του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
.
·         18-19.10.2019:Ελληνογερμανικόεπιστημονικό συνέδριο με θέμα «Λόγοι και όρια των αναγκαίων περιορισμών του ποινικού δικαίου», που συνδιοργανώνουν οι Νομικές Σχολές του ΑΠΘ και του GoetheFrankfurtamMain, από κοινού με το Κέντρο Αριστείας «NormativeOrders» του Πανεπιστημίου Goethe Frankfurtam Main.
.
·         21.10.2019: Ημερίδα του Κέντρου για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό και της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ για τα «30 χρόνια των προγραμμάτων Jean Monnet».
.
·         31.10.2019: Αναγόρευση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη σε Επίτιμο Διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
.
·         1-2.11.2019: 1ο FORUM Θεσσαλονίκης για τα Δικαιώματα με τίτλο «Τα δικαιώματα των παιδιών: προστασία παιδιών και εφήβων με έμφαση στα παιδιά σε κίνδυνο», που συνδιοργανώνουν το Κέντρο για τον Ευρωπαϊκό Νομικό Πολιτισμό (ΚΕΝοΠ) και η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, με την υποστήριξη της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
.
·         5-7.11.2019: Συμμετοχή ομάδας φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ σε Διαγωνισμό Διαμεσολάβησης στο Ντουμπάι, που συνδιοργανώνουν ο οργανισμός ADR-ODR International και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων.
.
·         8.11.2019: Σεμινάριο προσφυγικού δικαίου, με θέμα «Κανονιστικό πλαίσιο και νομολογία σχετικά με τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των προσφύγων», που συνδιοργανώνουν η Νομική Σχολή του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
.
·         14-16.11.2019: Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η προστασία της δημιουργικής επιχείρησης», που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
.
·         15.11.2019: Σεμινάριο προσφυγικού δικαίου, με θέμα «Εθνικό εφαρμοστικό πλαίσιο για τους πρόσφυγες (διοικητικοί και δικονομικοί μηχανισμοί) Ι: Διαδικασίες Ασύλου», που συνδιοργανώνουν η Νομική Σχολή του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
.
·         21–22.11.2019: Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Νέες Τεχνολογίες στην υγεία: Ιατρικά, Νομικά&Ηθικά Ζητήματα» που συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης – Επιμέρους ενότητες: Τεχνητή νοημοσύνη και εφαρμογές της στο χώρο της υγείας / Ρομποτική ιατρική: ιατρικά, νομικά & ηθικά ζητήματα / Αναδυόμενες ιατρικές τεχνικές / Ηλεκτρονική υγεία και προστασία των χρηστών / Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επίδρασή τους στο χώρο της υγείας.
.
·         22.11.2019: Σεμινάριο προσφυγικού δικαίου, με θέμα «Θεσμικές διαστάσεις προσφυγικού δικαίου», που συνδιοργανώνουν η Νομική Σχολή του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
.
·         28-30.11.2019: Επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Η προστασία της δημιουργικής επιχείρησης», που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
.
·         4.12.2019: Διεθνής Ημερίδα με θέμα«Γενετική παρέμβαση στα γεννητικά κύτταρα: πρόοδος ή οπισθοδρόμηση;» που συνδιοργανώνουν το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Σύγχρονη Ιατρική Πράξη και Δίκαιο» και ο Όμιλος Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής, υπό την αιγίδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.
.
·         6.12.2019: Σεμινάριο προσφυγικού δικαίου, με θέμα «Εθνικό εφαρμοστικό πλαίσιο για τους πρόσφυγες ΙΙ: Πρακτικά ζητήματα ένταξης», που συνδιοργανώνουν η Νομική Σχολή του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
.
·         13.12.2019: Σεμινάριο προσφυγικού δικαίου, με θέμα «Ποινικές διαστάσεις του προσφυγικού φαινομένου», που συνδιοργανώνουν η Νομική Σχολή του ΑΠΘ σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
.
·         9.1.2020: Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Σύγχρονα Θέματα Βιοηθικής - 3ος Κύκλος», που συνδιοργανώνουν η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και το Εργαστήριο Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, το οποίο θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο 2020.
.
·         2.2020: Συμμετοχή ομάδας φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ στον διεθνή διαγωνισμό εικονικής δίκης «TheEuropean LawMo ot Court Competition».
.
·         27-28.3.2020: Συνέδριο με θέμα «Η ενδυνάμωση του κράτους δικαίου στις ευρωπαϊκές έννομες τάξεις και στην Ελλάδα», που συνδιοργανώνουν το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.
.
·         14-16.5.2020: Συνέδριο της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ για τα 90 χρόνια της λειτουργίας της, με θέμα «Δίκαιο και Τεχνολογία στις Κοινωνίες Διακινδύνευσης».
 
Περισσότερες πληροφορίες για κάθε εκδήλωση θα δημοσιεύονται λίγες μέρες πριν την πραγματοποίησή τους στην ιστοσελίδα της Νομικής Σχολής https://www.law.auth.gr/el

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: Νομική ΣχολήΑΠΘ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Συνεχίζονται οι προβολές της παράστασης «Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
Συνεχίζονται οι προβολές της παράστασης «Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.
με 0 Σχόλια 683 Views

 Το «Όνειρο στο κύμα, Έρως Ήρως», η παράσταση που βασίζεται στα ομώνυμα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη σε διδασκαλία ερμηνείας και σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή