Κ. Ζέρβας: Απάλλαξε την Αντιδήμαρχο Παιδείας και ζητεί παραίτηση του Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου

2172 Views
Κ. Ζέρβας: Απάλλαξε την Αντιδήμαρχο Παιδείας και ζητεί παραίτηση του Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Ζέρβας: Απάλλαξε την Αντιδήμαρχο Παιδείας και ζητεί παραίτηση του Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου

 

./

ANAKOIΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σήμερα (Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021) απάλλαξε των καθηκόντων της την Αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου και κάλεσε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα.


Ο Δήμαρχος τούς ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, όμως λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.
.
Συμφωνα με το ethnos.gr
Παρενέργειες στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει η υπόθεση με τις παρατυπίες στους εμβολιασμούς στα δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία έχει ήδη παρέμβει Εισαγγελέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου η οποία εμβολιάστηκε εκτός σειράς στο ένα από τα δύο ιδρύματα που είναι γιατρός η κόρη της απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα. 

Αντίστοιχα ζητήθηκε και η παραίτηση από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή. Ο κ. Τσαβλής είναι γιατρός πνευμονολόγος στο ένα από τα δύο ιδρύματα, στο οποίο εμβολιάστηκαν εκτός σειράς άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Ωστόσο ο ίδιος απάντησε αρνητικά στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι δε σκοπεύει-προς το παρόν- να υποβάλει την παραίτησή του στο Σώμα. Το μεσημέρι της Παρασκευής (15:30) συγκαλείται έκτακτη σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής του δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον δήμαρχο για να αξιολογηθεί η κατάσταση.  Στο μεταξύ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε επικοινωνία με τα δύο στελέχη, τα ευχαρίστησε για την έως τώρα προσφορά τους, προσθέτοντας ότι λόγοι ηθικής τάξης δεν επιτρέπουν την παραμονή τους στη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες σε δύο ιδρύματα της Θεσσαλονίκης έγιναν 24 εμβόλια κατά του κορονοϊού, παρακάμπτοντας την σειρά των εμβολιασμών. Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών παρήγγειλε στον εισαγγελέα δίωξης και εκείνος στις εσωτερικές υποθέσεις των σωμάτων ασφαλείας τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής για να διερευνηθεί εάν ισχύουν τα καταγγελλόμενα και εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος εκ μέρους αυτών που οργανώνουν τη σειρά των εμβολιασμών.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο