Τα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά», υποδέχονται το 2019 δυναμικά και δημιουργικά, με περισσότερες δράσεις και νέα τμήματα για μικρούς και μεγάλους.

686 Views
Τα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά», υποδέχονται το 2019 δυναμικά και δημιουργικά, με περισσότερες δράσεις και νέα τμήματα για μικρούς και μεγάλους. Τα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά», υποδέχονται το 2019 δυναμικά και δημιουργικά, με περισσότερες δράσεις και νέα τμήματα για μικρούς και μεγάλους.

 


Τα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά», υποδέχονται το 2019 δυναμικά και δημιουργικά, με ακόμα περισσότερες δράσεις και νέα τμήματα για μικρούς και μεγάλους.

Πώς θα σου φαινόταν, αν το σχολείο της γειτονιάς σου, παραμένει ανοιχτό και μετά τη λήξη των σχολικών μαθημάτων, λειτουργώντας με έναν διαφορετικό μέχρι τώρα τρόπο; Πώς θα σου φαινόταν το σχολείο σου κατά τις απογευματινές ώρες να μετατρέπεται σε έναν χώρο δημιουργίας, ελεύθερης έκφρασης και γνωριμίας εναλλακτικών εκπαιδευτικών προσεγγίσεων για όλους του κατοίκους της πόλης;

Έξι σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης, ανοίγουν καθημερινά τις πόρτες τους και υποδέχονται με πλούσιο πρόγραμμα δράσεων όλες και όλους τους κατοίκους της πόλης (ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας, καταγωγής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης). Σε κάθε σχολείο πραγματοποιούνται δωρεάν κατά τις απογευματινές ώρες, εργαστήρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια αλλά και συναντήσεις της γειτονιάς με στόχο να αναδειχθούν τα σχολεία σε ζωντανούς πυρήνες της γειτονιάς.

Κατά το προηγούμενο διάστημα, παιδιά, γονείς, μαθητές και κάτοικοι των έξι γειτονιών, μέσω των Συναντήσεων της Γειτονιάς και συμμετοχικών πρακτικών, αποφάσισαν από κοινού για το νέο πρόγραμμα που θέλουν να δουν να υλοποιείται στο σχολείο και στη γειτονιά τους. Μετά την ολοκλήρωση του ανοιχτού καλέσματος συγκεντρώθηκαν δέκα (10) νέες δράσεις από δέκα διαφορετικούς φορείς που είναι έτοιμοι να “υιοθετήσουν” τα έξι σχολεία και να συμβάλλουν σε μια καλύτερη γειτονιά με σημείο αναφοράς το σχολείο.

Αναλυτικά οι νέες δράσεις και συνεργάτες που θα συνοδεύουν τους επόμενους μήνες το πρόγραμμα «Ανοιχτά Σχολεία στη Γειτονιά» ΕΔΩ

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

Βένια Αδαμάκου
Βένια Αδαμάκου

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Η Σωφέρ Θεάτρου συζητά με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον (βίντεο).
Η Σωφέρ Θεάτρου συζητά με τον Σταύρο Παρχαρίδη στο Θέατρο Μαίωτρον (βίντεο).
με 0 Σχόλια 563 Views

Η Σωφέρ Θεάτρου συναντά και συνομιλεί με  τον ηθοποιό, σκηνοθέτη, θεατρικό συγγραφέα, παραγωγό ταινιών μικρού μήκους, δάσκαλος θεάτρου και συν-ιδρυτής του Θεάτρου Μαίωτρον,  Σταύρο Παρχαρίδη....

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή