Θεσσαλονίκη: Η ανάπλαση και τα αποκαλυπτήρια της πλατείας Χρηματιστηρίου - Δείτε πως θα είναι σε 15 μήνες (Φωτό)!

660 Views
Θεσσαλονίκη: Η ανάπλαση και τα αποκαλυπτήρια της πλατείας Χρηματιστηρίου - Δείτε πως θα είναι σε 15 μήνες (Φωτό)! Θεσσαλονίκη: Η ανάπλαση και τα αποκαλυπτήρια της πλατείας Χρηματιστηρίου - Δείτε πως θα είναι σε 15 μήνες (Φωτό)!

Θεσσαλονίκη: Η ανάπλαση και τα αποκαλυπτήρια της πλατείας Χρηματιστηρίου - Δείτε πως θα είναι σε 15 μήνες (Φωτό)!

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 5.405.000 € αφορά στη συνολική ανάπλαση  μιας περιοχής 110 στρεμμάτων...

Στη φάση της υλοποίησης πέρασε το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής πλατείας Χρηματιστηρίου» με την υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέα Κουράκη και εκπροσώπων της ανάδοχης κατασκευαστικής εταιρίας.

Το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 5.405.000 € και συμβατικού 2.940.019 €, αφορά στη συνολική ανάπλαση μιας περιοχής 110 στρεμμάτων περίπου, που ορίζεται μεταξύ των οδών Εγνατίας, Δραγούμη, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου καθώς και στον επανασχεδιασμό των πλατειών Χρηματιστηρίου και Εμπορίου.
ΦΩΤΟ από agelioforos.gr
ΦΩΤΟ από agelioforos.gr


Στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Χρηματιστηρίου θα πραγματοποιηθεί ένα δίκτυο πεζοδρομήσεων στις οδούς Αγίου Μηνά, Εδέσσης, Ηρώδου Αττικού, Ερνέστου Εμπράρ, Ολυμπίου Διαμαντή, από την οδό Κατούνη μέχρι την οδό Βίκτωρος Ουγκώ, Συγγρού, από την οδό Βηλαρά μέχρι την οδό Καθολικών, Πάικου και στο σύμπλεγμα της οδού Καποδιστρίου, από το οποίο θα εξαιρούνται κατά περίπτωση οχήματα άμεσης ανάγκης και φορτοεκφόρτωσης για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Επιπλέον θα βελτιωθεί η υφιστάμενη κατάσταση του φυτικού δυναμικού της περιοχής με νέες δενδροφυτεύσεις που θα καλύπτουν δύο χιλιάδες περίπου τετραγωνικά μέτρα, επιφέροντας αύξηση 125% σε σχέση με την υφιστάμενη κατάσταση.

ΦΩΤΟ από agelioforos.gr
ΦΩΤΟ από agelioforos.gr

Συγκεκριμένα, θα φυτευτούν συνολικά 165 δένδρα (νερατζιές, πλατάνια, καλλωπιστικές δαμασκηνιές κ.α.) 1056 καλλωπιστικά και αναρριχώμενα φυτά, ενώ οι βιοκλιματικές επεμβάσεις στην περιοχή θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την αντικατάσταση των επικαλύψεων των δαπέδων με ψυχρά υλικά στα πεζοδρόμια και στους άξονες κίνησης οχημάτων στις περισσότερες οδούς της περιοχής καθώς και την εκτεταμένη χρήση του υδάτινου στοιχείου (συντριβάνια, νεροκουρτίνες). Το έργο προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2015.

Πηγή: agelioforos.gr


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Kif Express: Το δικό μου...γυμνό γεύμα...??? για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
Kif Express: Το δικό μου...γυμνό γεύμα...??? για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS
με 0 Σχόλια 2108 Views
Αποφάσισα να "γιορτάσω προσφέροντας" τον εαυτό μου, έτσι όπως είμαι σήμερα και μέσα από το φακό του δικού μου κινητού, εντελώς πειραματικά με ΧΧΧ φωτογραφίες..
Γράφει ο Γιάννης Κυφωνίδης για την Κουλτουρόσουπα

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή