«Ο Αριστοτέλης Σήμερα», Β΄ Κύκλος Διαλέξεων για τον Μακεδόνα Φιλόσοφο

1620 Views
«Ο Αριστοτέλης Σήμερα», Β΄ Κύκλος Διαλέξεων για τον Μακεδόνα Φιλόσοφο «Ο Αριστοτέλης Σήμερα», Β΄ Κύκλος Διαλέξεων για τον Μακεδόνα Φιλόσοφο

 
 
Ύστερα από την επιτυχία που σημείωσε ο Α΄ Κύκλος, το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών του ΑΠΘ, σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν τον Β΄ Κύκλο Διαλέξεων «Ο Αριστοτέλης Σήμερα», με τη συμμετοχή καταξιωμένων μελετητών του Αριστοτελικού έργου.
 
Στόχος των διαλέξεων είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, να καταδειχθεί η επικαιρότητα του Αριστοτελικού έργου, να φανεί με ποιον τρόπο θα μπορούσε να γίνει ένας γόνιμος διάλογος με τον Μακεδόνα φιλόσοφο και να αποκομίσει το κοινό σημαντικά οφέλη από το εκπληκτικό έργο του, στον χώρο της λογικής, της πολιτικής και ηθικής φιλοσοφίας, της παιδείας, των επιστημών.
 
«Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αξίζει να μελετηθεί στο σύνολό του όχι μόνον για την επίδραση που ασκεί επί 2.400 χρόνια στην ιστορία του ανθρώπινου πνεύματος, αλλά και για τις προοπτικές που ανοίγει να μας προσφέρει λύσεις για τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας» σημειώνουν οι διοργανωτές.
 
Οι διαλέξεις, μία κάθε μήνα, ξεκινούν στις 3 Οκτωβρίου 2022 και ολοκληρώνονται στις 9 Ιανουαρίου 2023. Θα πραγματοποιούνται ημέρα Δευτέρα στο κτίριο Μ2 του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 
Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ του ΑΠΘ και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Συντονίστρια του Κύκλου είναι η Πρόεδρος του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών, Ομότιμη Καθηγήτρια του ΑΠΘ Δήμητρα Σφενδόνη-Μέντζου.
 
Το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙ.Κ.Α.Μ.) του ΑΠΘ, έχει συμπληρώσει ένδεκα χρόνια δράσης. Κεντρικός στόχος του Κέντρου είναι η διεπιστημονικού χαρακτήρα μελέτη και προβολή σε παγκόσμια κλίμακα του έργου του Μακεδόνα Φιλοσόφου Αριστοτέλη.
 
Η είσοδος σε όλες τις διαλέξεις θα είναι ελεύθερη για το κοινό και θα γίνεται με δελτία εισόδου που θα διανέμονται από τα εκδοτήρια του Μ2, μία ώρα πριν από την έναρξη της διάλεξης, ενώ θα χορηγούνται και Βεβαιώσεις Παρακολούθησης από το ΔΙ.Κ.Α.Μ. σε όσους εγγραφούν συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα του ΔΙ.Κ.Α.Μ: http://www.dikam.auth.gr/el .

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερη Παράξενη ζωή