Ξεκινάει το πάρκο Αιγυπτιάδη στην επέκταση της Καλαμαριάς

641 Views
Ξεκινάει το πάρκο Αιγυπτιάδη στην επέκταση της Καλαμαριάς Ξεκινάει το πάρκο Αιγυπτιάδη στην επέκταση της Καλαμαριάς

Ξεκινάει το πάρκο Αιγυπτιάδη στην επέκταση της Καλαμαριάς

 
Υπεγράφη σήμερα με τον ανάδοχο το έργο της κατασκευής του πάρκου τσέπης, εμβαδού 1053,33τ.μ, επί των οδών Αναγνωστοπούλου, Αιγυπτιάδη και Αταλάντης στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Καλαμαριάς.
 
Πρόκειται για ένα χώρο πρασίνου, που θα έχει στο κέντρο του ελικοειδή διαδρομή, διαστρωμένη με κυβόλιθους σε υδατοπερατό υπόστρωμα, η οποία έχει την κατάλληλη κλίση για την ασφαλή χρήση από αναπηρικό αμαξίδιο, και υπαγορεύεται από τη μεγάλη υψομετρική διαφορά που έχει ο χώρος, ανάμεσα στις οδούς Αιγυπτιάδη και Αταλάντης. Η διαδρομή αυτή οριοθετείται και στις δύο πλευρές της από τοιχία οπλισμένου σκυροδέματος, τα οποία λειτουργούν επικουρικά σαν αναβαθμίδα.
 
Στόχος του συγκεκριμένου έργου είναι  η αστική αξιοποίηση του χώρου πρασίνου για φύτεψη και αναψυχή, η ανάδειξη και ενσωμάτωση των υπαρχόντων πεζόδρομων στους ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους, που προορίζονται κυρίως για τους πεζούς, η βελτίωση της λειτουργικότητάς τους , η δημιουργία ενός μικρού χώρου συγκέντρωσης και αναψυχής σε κλίμακα γειτονιάς, και η ομαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ στα πεζοδρόμια και εντός του χώρου πρασίνου. Ταυτόχρονα αναβαθμίζεται το οικοδομικό τετράγωνο, καθώς θα δημιουργηθούν πεζοδρόμια, που για την ώρα δεν υπάρχουν.«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε πράσινες γωνιές στην Καλαμαριά, φιλόξενες προς όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Με σωστό προγραμματισμό και δουλειά το πτυχαίνουμε», δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.
 
Η κατασκευή του πάρκου, προϋπολογισμού190.314,73 ευρώ, που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έχει χρονοδιάγραμμα εφτά μηνών και αναμένεται να δώσει μεγάλη ανάσα στους κατοίκους της περιοχής. 

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Ερωτόκριτος» του Βιντσέζου Κορνάρου: Φωτογραφίες από τη πρεμιέρα στην ΕΜΣ
«Ερωτόκριτος» του Βιντσέζου Κορνάρου: Φωτογραφίες από τη πρεμιέρα στην ΕΜΣ
με 0 Σχόλια 2776 Views
....πήρε χθες σάρκα και οστά στην σκηνή της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών παρασύροντας το κοινό σε ένα ποιητικό σύμπαν μεγάλου πλούτου και αφηγηματικής δύναμης 
Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη