Η ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

576 Views
Η ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Η ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.

Η ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Μήνυμα του Δημάρχου Θεσσαλονίκης

Συμμετέχοντας στις δράσεις που οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο Βελιγράδι, η Αγιορειτική Εστία παρουσιάζει στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Βελιγραδίου Έκθεση φωτογραφίας για το Άγιον Όρος με έργα του Ακαδημαϊκού Παναγιώτη Βοκοτόπουλου.
Η Έκθεση διοργανώνεται από το Ίδρυμα Φίλων του Αγίου Όρους Βελιγραδίου σε συνεργασία με την Σερβική Ακαδημία, τον Δήμο Βελιγραδίου και το Ίδρυμα Φίλων της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου.
 
Στην Έκθεση παρουσιάζονται 50 φωτογραφίες της περιόδου 1956-2001 εξαιρετικής αισθητικής, αλλά και ενδιαφέροντος ιστορικού και αρχιτεκτονικού, καθώς αναδεικνύουν ένα Άγιον Όρος που δεν υπάρχει πλέον.
Η συνεργασία με το Ίδρυμα Φίλων του Αγίου Όρους, την Ακαδημία και το Δήμο Βελιγραδίου θα συνεχιστεί και στο μέλλον, με ανταλλαγές καλλιτεχνικές και επιστημονικές με νέα συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης «Θεσσαλονίκη 2015» τον προσεχή Μάιο.
Ήδη από τους φορείς αυτούς λαμπροί επιστήμονες με μεγάλο προσωπικό, ερευνητικό έργο γύρω από το Άγιον Όρος, όπως η Ακαδημαϊκός κα. Mirjana Živojinović και ο καθηγητής κ. Srđan Pirivatrić μετέχουν στα διεθνή Συνέδρια της Αγιορειτικής Εστίας, εισφέροντας πολύτιμες μαρτυρίες για πτυχές της ιστορίας της Μοναστικής Πολιτείας και θα συνεχίζουν να έχουν ουσιαστικές συμμετοχές και στο μέλλον.
Στο μήνυμα του με την ευκαιρία των εγκαινίων, το Σάββατο 31 Ιανουαρίου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας κ. Γιάννης Μπουτάρης, τονίζει μεταξύ άλλων:
«… Η Θεσσαλονίκη ξεκίνησε μια προσπάθεια, η οποία θα συνεχιστεί και το 2015 για την στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πόλεων και την ανάπτυξη των δεσμών φιλίας που συνδέουν ιστορικά τους Σέρβους και του Έλληνες.
Αλλά και η Αγιορειτική Εστία διατηρεί και αναπτύσσει δεσμούς, πολιτιστικούς και πνευματικούς με τους φορείς του Βελιγραδίου, τους επιστήμονες και τους καλλιτέχνες και η σημερινή εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα αυτό.
Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί επιλέξατε τα έργα του αγαπητού συνεργάτη και φίλου της Αγιορειτικής Εστίας Ακαδημαϊκού κ. Παναγιώτη Βοκοτόπουλου, που αναδεικνύουν μια εξαιρετικά σημαντική περίοδο της ζωής του Αγίου Όρους.
Εκφράζω τις ευχαριστές μου προς τους οργανωτές της Έκθεσης και ειδικότερα στον κ. Πιριβατριτς και την κα. Ζιβοϊνοβιτς για την πρωτοβουλία τους αυτή, αλλά και την πολύτιμη συμμετοχή τους στα Συνέδρια της Αγιορειτικής Εστίας, πάνω σε θέματα του Αγίου Όρους …»

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
Με τον «Κατάδικο» του Κων. Θεοτόκη ξεκινά το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης την διαδικτυακή προβολή παραστάσεων του
με 0 Σχόλια 697 Views

Το Δη.Πε.Θε. Κοζάνης οργάνωσε και προγραμματίζει την προβολή  παραστάσεών του, που κάποιος δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει, ή αγαπημένες παραστάσεις που κάποιος θέλει να παρακολουθήσει ξανά, μέσα από το κανάλι του στο you tube:


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή