Συνέδριο: Οι Θεσσαλονικείς άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος και η συμβολή τους

480 Views
Συνέδριο: Οι Θεσσαλονικείς άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος και η συμβολή τους Συνέδριο: Οι Θεσσαλονικείς άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος και η συμβολή τους


9-11 Μαΐου 2022, στο Κιθ

Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος και η συμβολή τους στην εξέλιξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού» θα πραγματοποιηθεί  από τη Δευτέρα 9 έως την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Μέγαρο Μπίλλη, Πλατεία Ιπποδρομίου).

Το Συνέδριο διοργανώνει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας - Θράκης), το Κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, το Κέντρο Κυριλλο-Μεθοδιανών Σπουδών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, το Κέντρο Μελέτης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κυρίλλου και Μεθοδίου, τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης και το Δίκτυο The Cultural Route of Saints Cyril and Methodius.

Η έναρξη του Συνεδρίου θα γίνει τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στις 19.00, με τη συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα εγκαινιαστεί, την ίδια ημέρα, στις 19.40, στο ΚΙΘ η έκθεση με τίτλο «Οι Θεσσαλονικείς Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, Βυζαντινοί ιεραπόστολοι», με έργα Ελλήνων αγιογράφων/ζωγράφων καθώς και πόστερς και αγιογραφίες από σχετική έκθεση του Κέντρου Κυριλλο-Μεθοδιανών Σπουδών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών (The Route of SS Cyril and Methodius and their disciples). Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2022 και θα λειτουργεί  Δευτέρα έως Παρασκευή  09.00 - 14.00, καθώς και  18.00 - 21.00  κάθε Τρίτη και Πέμπτη.

Φωτογραφικό υλικό

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη

Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή