Ομιλία στον «Κήπο». Ας γνωρίσουμε τον Αυτισμό. Μας αφορά όλους.

340 Views
Ομιλία στον «Κήπο». Ας γνωρίσουμε τον Αυτισμό. Μας αφορά όλους. Ομιλία στον «Κήπο». Ας γνωρίσουμε τον Αυτισμό. Μας αφορά όλους.

Ομιλία στον «Κήπο». Ας γνωρίσουμε τον Αυτισμό. Μας αφορά όλους.

   O Αυτισμός ως μέρος ενός συνόλου νευροψυχιατρικών καταστάσεων γνωστές ως ΔΑΔ (Διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές) εμφανίζει ποικιλία εκφάνσεων και χαρακτηριστικών κατά περίπτωση.
   Πλέον όλο και πιο συχνά συναντούμε τον όρο Αυτισμός, σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα είναι δύσκολο ταυτίσουμε δύο παιδιά με την ίδια διάγνωση μιας και η ομπρέλα του αυτιστικού φάσματος είναι ευρεία και κάθε παιδί είναι μοναδικό. 
Τα άτομα που πάσχουν από Αυτισμό αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές δυσλειτουργίες ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις δύνανται να αναπτύξουν και ξεχωριστές ικανότητες σε συγκεκριμένες λειτουργίες όπως απομνημόνευση γεγονότων, μαθηματικές πράξεις, μουσική, ζωγραφική. Ποιά είναι λοιπόν τα χαρακτηριστικά του, πόσο συχνά τον συναντούμε, πώς επηρεάζει την συμπεριφορά του ατόμου; Εμφανίζεται και σε συνδυασμό με άλλες διαταραχές και πώς μπορούμε να διαχωρίζουμε τα στοιχεία αυτά στη διάγνωση;
Επίσης ποιές είναι οι μέθοδοι παρέμβασης, πώς μπορούν να βοηθηθούν τα άτομα με αυτισμό και ποιά η σημασία της πρώιμης διάγνωσης;
Αξίζει να γνωρίσουμε τον Aυτισμό και να κατανοήσουμε ή και να αναγνωρίσουμε στοιχεία και χαρακτηριστικά, όπως η στερεοτυπική συμπεριφορά ή η αδυναμία συναισθηματικής έκφρασης, που ενδεχομένως να έχουμε παρατηρήσει και στον ίδιο μας τον εαυτό.
Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στον «Κήπο», την Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 19.00 στον πολυχώρο apoDec, Σφέτσου 3.
Παρουσίαση-συντονισμός: Σταυρούλα Βαρσάκη, Ψυχολόγος MS in Child Development & Learning (OBU) & Νηπιαγωγός, Ειδικευμένη στην Ειδική Αγωγή. Μέλος του Βρετανικού Συλλόγου Ψυχολόγων.

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις του «Κήπου» βρίσκετε στο facebook.com/kipos.seminaria
και στο twitter.com/kiposseminaria.

Για περαιτέρω πληροφορίες και εγγραφές στις δραστηριότητες του Κήπου μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση kiposseminaria@gmail.com ή στο τηλ. 6949 12 17 87(κα Θεοδοσία Κωνσταντινίδου).


Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Γιώργος Ζορμπάς: Ο Έλληνας Dan Brown ξαναχτυπά με την «Πτώση του Αδάμ»! Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε.
Γιώργος Ζορμπάς: Ο Έλληνας Dan Brown ξαναχτυπά με την «Πτώση του Αδάμ»! Διαβάσαμε & Σχολιάζουμε.
με 0 Σχόλια 757 Views

Το βιβλίο θίγει σωρεία κοινωνικών και πολιτικών μηνυμάτων, που θα πρέπει να μας απασχολούν όλους. Διάβασε η Μαρία Διαμαντοπούλου και σχολιάζει για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή