Φόβοι για λουκέτα σε 2.000 καφέ-μπαρ λόγω ωραρίου και ματαίωσης ΔΕΘ

1300 Views
Φόβοι για λουκέτα σε 2.000 καφέ-μπαρ λόγω ωραρίου και ματαίωσης ΔΕΘ Φόβοι για λουκέτα σε 2.000 καφέ-μπαρ λόγω ωραρίου και ματαίωσης ΔΕΘ

 

Νέο χτύπημα πως δέχεται ο κλάδος της εστίασης στη Θεσσαλονίκη, με έντονους φόβους για λουκέτα σε καταστήματα που δεν θα αντέξουν το νέο ωράριο. Μεγάλο πλήγμα για τον συγκεκριμένο κλάδο, όπως και για άλλους επαγγελματίες, είναι και η ματαίωση της 85ης ΔΕΘ, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννη Φιλοκώστα.

«Από την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μετά τις 12:00 το βράδυ, κινδυνεύουν άμεσα τουλάχιστον 1.000 καφέ-μπαρ στη Θεσσαλονίκη. Όμως και από την ακύρωση της 85ης ΔΕΘ, ακόμα 1.000 επιχειρήσεις θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα το επόμενο διάστημα» λέει στο makthes.gr ο κ. Φιλοκώστας. Σύμφωνα με τον ίδιο τα μέτρα για περιορισμένο ωράριο που τίθενται  από σήμερα σε εφαρμογή θα αναγκάσει πολλά μπαρ να δουλεύουν μόνο για δυο ώρες. «Ο κόσμος βγαίνει για ποτό μετά τις 21:00 και στις 12:00 θα πρέπει να φύγουν. Δεν ξέρω πόσοι πλέον θα βγαίνουν…» σημειώνει.

Την περίοδο της ΔΕΘ, περίπου το 80% των τζίρων των καταστημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βασίζεται σε επισκέπτες και εκθέτες που αυξάνουν την κινητικότητα στην αγορά. «Τα καταστήματα δεν θα αντέξουν. Τα χτυπήματα είναι επανωτά και τα χρέη συσσωρεύονται συνεχώς. Στις αρχές του επόμενου μήνα θα χρειαστεί να πληρώσουν όλοι επιταγές, που θα αδυνατούν να καλύψουν. Καταλαβαίνεται ότι πολλοί θα φτάσουν στο σημείο να κλείσουν» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Εστιατόρων, Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Φιλοκώστα, με τα νέα δεδομένα και τις επιπτώσεις στα ταμεία των επιχειρήσεων θα κινδυνέψουν να χάσουν την δουλειά τους έως και 5.000 εργαζόμενοι. «Είτε θα μπουν σε εργασία εκ περιτροπής, είτε θα μείνουν χωρίς δουλειά» αναφέρει.
.
Πηγή: Μακεδονία.

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
«Drama for Life» της Δέσποινας Καλαϊτζίδου: Η νέα θεατρική στήλη της «Κ» από 15/4
με 0 Σχόλια 521 Views

Η στήλη αυτή θα προσπαθήσει να δείξει πτυχές θεατρικών κειμένων και θεατρικών τεχνικών που συνδέονται με τον άνθρωπο και την κοινωνία στην οποία ζει, βασανίζεται, αλλά συνεχίζει με τόλμη να αγαπά.


Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή