90 χρόνια ΔΕΘ: γράψε τη δική σου ιστορία...

525 Views
90 χρόνια ΔΕΘ: γράψε τη δική σου ιστορία... 90 χρόνια ΔΕΘ: γράψε τη δική σου ιστορία...

 90 χρόνια ΔΕΘ: γράψε τη δική σου ιστορία...

Στις 3 Οκτωβρίου του 2016 η ΔΕΘ κλείνει τα 90 της χρόνια. Είναι μια στιγμή-ορόσημο για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που μέσα από δημιουργικές, αλλά και δύσκολες περιόδους, κατάφερε να καθιερωθεί ως ένας από τους γνωστότερους και δυναμικότερους θεσμούς στη χώρα. Ήταν 3 Οκτωβρίου του 1926 όταν πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 1ης ΔΕΘ, της διοργάνωσης που άνοιξε έναν κύκλο ανάπτυξης, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας και έθεσε τις βάσεις για δεκαετίες αναμνήσεων, οι οποίες αποτελούν κομμάτι της ιστορίας της Έκθεσης, αλλά και της χώρας.
 
Για τον εορτασμό της γενέθλιας αυτής επετείου η ΔΕΘ-Helexpo διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων που θα κορυφωθούν με μια μεγάλη γιορτή στις 3 Οκτωβρίου. Στο πλαίσιο του εορτασμού αποφάσισε να συνθέσει το παζλ της 90χρονης ιστορίας της ΔΕΘ και για τον σκοπό αυτό ζητά από όσους την έχουν ζήσει, όσους έχουν συμμετάσχει σε αυτή ή την έχουν επισκεφτεί να γράψουν τη δική τους ανάμνηση ή να αποστείλουν στον εθνικό εκθεσιακό φορέα κάποιο φωτογραφικό ή υλικό αναμνηστικό που κράτησαν από τις διοργανώσεις της.
 
Οι τρεις πιο όμορφες ιστορίες και οι τρεις καλύτερες φωτογραφίες-αναμνηστικά θα βραβευθούν, ενώ οι δέκα καλύτερες ιστορίες και φωτογραφίες θα αποσταλούν σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε εφημερίδες και sites ώστε να αποτελέσουν τμήμα σχετικών ρεπορτάζ. Δημοσιογράφοι του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων θα αφηγηθούν επιλεγμένες ιστορίες, ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν εισόδου κατά τη διάρκεια της 81ης ΔΕΘ.
 
 Η διαδικασία συμμετοχής είναι απλή και απαιτεί από εσάς να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να γράψετε τη δική σας ιστορία ή να ανασύρετε από κάποιο λεύκωμα τις δικές σας χαρακτηριστικές φωτογραφίες που σας συνδέουν με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ή ακόμη κάποια αναμνηστικά που κρατήσατε εσείς ή οι δικοί σας άνθρωποι.

Τα βήματα είναι τρία:

-Γράψτε τη δική σας ιστορία ή βρείτε το δικό σας φωτογραφικό ή αναμνηστικό υλικό.
-Μετατρέψτε το υλικό σε ηλεκτρονικό αρχείο pdf η jpg. 
-Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε στη διεύθυνση http://tif.helexpo.gr/el/90_Years_TIF_Introduction με επισύναψη του σχετικού αρχείου και αποστείλετέ την έως τις 9/9/2016. (Εναλλακτικά μπορείτε να παραδώσετε το υλικό σας στα γραφεία της Διοίκησης της ΔΕΘ-HELEXPO, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Εγνατίας 154, 546 36 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, τηλ: 2310 291210)
 
Θα θέλαμε να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε σε αυτή την προσπάθεια, να γίνετε για μια ακόμη φορά κοινωνοί της ιστορίας της ΔΕΘ και να μας βοηθήσετε να δημιουργήσουμε μια κοινή αφήγηση του παρελθόντος της. Η ιδιότητά σας ως εκπροσώπων του Τύπου σάς δίνει μεγαλύτερη ευχέρεια για μια πιο εύγλωττη αποτύπωση των στιγμών της ΔΕΘ, ικανότητα που θέλουμε να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό. Η βοήθειά σας θα είναι πολύτιμη και στην προβολή της κίνησης αυτής, τα επιτυχή αποτελέσματα της οποίας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την όσο το δυνατό μεγαλύτερη γνωστοποίησή της στο ευρύ κοινό.
 
Αναμένουμε την ανταπόκρισή σας.

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΔΕΘΗelexpo81η ΔΕΘ90 χρόνια

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
Μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής»
με 0 Σχόλια 2396 Views

Ήταν μία βραδιά γεμάτη συγκίνηση, με τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής, που μετονομάζει το θέατρο της οδού Χηλής, σε θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» και μία συναυλία, που ταξίδεψε το κοινό στον χρόνο.

Περισσότερα ...

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη