9o Wall Festival στη Θεσσαλονίκη: Συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, χορός, προβολές.

744 Views
9o Wall Festival στη Θεσσαλονίκη: Συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, χορός, προβολές. 9o Wall Festival στη Θεσσαλονίκη: Συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, χορός, προβολές.

 

 

13-14-15 Σεπτεμβρίου 2019

Το Wall Festival είναι ένα τριήμερο φεστιβάλ μουσικής και άλλων τεχνών που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη και είναι συνυφασμένο με την καλλιτεχνική ζωή της πόλης. Άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 2010 στο πάρκο Στεργίου Πολυδώρου δίπλα και μέσα στα τείχη της Άνω Πόλης σε ένα περιβάλλον, που συνδέει τον πολίτη με τη φύση, τη μνήμη και το σύγχρονο πολιτισμό.
.
Μέσα στη συνεπή πορεία του, το φεστιβάλ αγαπήθηκε από το κοινό του και ανήκει πλέον σ’ αυτό. Με συνέργιες, από ομάδα ανθρώπων διαφόρων ιδιοτήτων ανταποκρίνεται εποικοδομητικά στην ανάγκη συμπαραγωγής με στόχο την προβολή της τέχνης και την επικοινωνία αυτής με το κοινό.

Αναλυτικά το φετινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
 
Παρασκευή 13/9/2019
 
ΝΤΙΝΟΣ ΣΑΔΙΚΗΣ
Ιδρυτικό μέλος & η φωνή των Εν Πλω, ο Ντίνος Σαδίκης μαζί με την παρέα του συνεχίζουν μια μουσική ιστορία που άρχισε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και σμίγουν ζωντανά σε μια συναυλία τις «Μολυβένιες Ιστορίες» με τον ψυχεδελικό μύθο των Εν Πλω & την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα του «Γέλιου Των Πολλών».

Άλλοτε με ωμή πανκ διάθεση, άλλοτε με νοσταλγικό new wave ύφος και άλλοτε με καθαρά πειραματική οπτική, στήνουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο ηχητικό περιβάλλον μέσα στο οποίο ο Ντίνος πότε ήρεμα και πότε άγρια, πότε χορεύοντας και πότε ξαπλώνοντας λέει τις ιστορίες του. Τραγουδά τις ιστορίες μας!

Συνοδοιπόροι του Ντίνου Σαδίκη είναι:
Πάνος Παπάζογλου: ηλεκτρική κιθάρα.
Χρήστος Παππάς: μπάσο.
Λάζαρος Πλιάμπας: τύμπανα.
Χρήστος Χαρμπίλας: ήχος.
 
Τα Γυμνασμένα Κορμιά είναι μια μπάντα από την Θεσσαλονίκη.Σκοπός της μπάντας είναι η διασκέδαση παίζοντας μουσική.Με επιρροές από Alternative Rock,Groove και Funk ήχους , συνθέτουν τα δικά τους τραγούδια.
 
Vocals,Guitar :Χαράλαμπος Χαλκιάς(Χάμπος)
Guitars:Νίκος Χατζόπουλος
Drums : Νίκος Χαρμπίλας
Bass Guitar:Βασίλης Μανακούδας
Trumpet Αλέξης Φουρκας
 
Σάββατο 14/9/2019
 
Από το 1990 oι “Mode Plagal” πειραματίζονται με τους μονούς ρυθμούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και τους «βάζουν» να συνομιλήσουν με τη σύγχρονη jazz. Ένα πρωτότυπο και πετυχημένο «πείραμα» που δημιούργησε το μοναδικό υβριδικό ήχο τους που είναι αναγνωρίσιμος και χαρακτηριστικός παγκοσμίως για τους λάτρεις της World fusion Jazz. 
Μέλη:
Σαξόφωνο - φωνητικά: Θοδωρής Ρέλλος 
Κιθάρα – φωνητικά: Κλέων Αντωνίου
Πλήκτρα: Florian Mikuta
Ντραμς: Τάκης Κανέλλος 
Μπάσο: Αντώνης Μαράτος
 
Κυριακή 15/9/2019

Οι «Καθ’ ᾠδῶν» δημιουργήθηκαν το 2015 και αποτελούνται από μία ομάδα έξι φίλων μουσικών από τη Θεσσαλονίκη που αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συνεργαστούν υπηρετώντας το καλό ελληνικό τραγούδι.
Πρόκειται για τους (αλφαβητικά): Αβραμίδου Στέλλα: φλάουτο, Κωφίδη Στέφανο: κρουστά, Λιόλιο Στέφανο: πλήκτρα, μπαγλαμάς, Σπυριδόπουλο Μίλτο: μπάσο, Τάσιου Οδυσσέα: κιθάρα και Τσαϊρίδη Χρήστο: μπουζούκι.
Με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για το παλιό λαϊκό, ρεμπέτικο και έντεχνο τραγούδι παρουσίασαν με επιτυχία αφιερώματα σε μεγάλους Έλληνες δημιουργούς όπως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Μάνος Λοΐζος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Νίκος Παπάζογλου κ.α..
Στις εμφανίσεις τους συνεργάζονται με τους εξαιρετικούς τραγουδιστές Μιχάλη Παπαζήση, Κωνσταντία Τεντόγλου και Φώτη Θεοδωρίδη ενώ έχουν συνεργαστεί και με άλλους αξιόλογους τραγουδιστές όπως ο Πέτρος Κουλουμής, η Δήμητρα Αντωνακούδη, ο Γιάννης Λεκόπουλος και η Θεοδοσία Βλασιάδου.
 
Ο Καίσαρας Κίκης και οι Αφούσηδες
" Το καράβι έχει ξεκινήσει. Γερό σκαρί, μ΄αμπάρι φορτωμένο μουσικές διαλεγμένες μία - μία, με προσοχή και σεβασμό. Οι μαντινάδες και οι σκοποί της Κάσου, της Καρπάθου και της Χάλκης συναντούν σύγχρονους αγαπημένους δημιουργούς, καθώς και την " γαλάζια ερημιά ", την πρώτη δισκογραφική δουλειά του Καίσαρα και των "αφούσηδων" και άλλα ανέκδοτα τραγούδια. Όλα αυτά αποδίδονται με τρόπο ξεχωριστό, με διάθεση πειραματισμού, με στιγμές μυσταγωγικές αλλά και έντονες, ένα γλέντι ψυχής..... Ένας χαρισματικός τραγουδιστής και δημιουργός για καπετάνιος μια καταπληκτική μπάντα για πλήρωμα εγγυώνται ένα αξέχαστο ταξίδι που σίγουρα θες να ξανακάνεις......."
 
Καίσαρας Κίκης - Λαούτο / τραγούδι 
Γιώργος Καλλιφατίδης - Κιθάρα 
Μάριος Ποδαράς - Βιολί 
Δάνης Κουμαρτζής - κοντραμπάσσο
 
Μνήμη και Φωτογραφία
Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης «Έψιλον» στο WallphotoFestival       
«Αλλά η μνήμη δεν παραμερίζεται. Η μνήμη είναι._»
Θανάσης Βαλτινός
.
                       
Στο πλαίσιο του Wall Festival 2019 διοργανώνεται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μνήμη» από τη Φωτογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης «Έψιλον».
 
Η έκθεση πραγματεύεται τη σχέση τόσο της ατομικής όσο και της συλλογικής μνήμης με την φωτογραφία ως εργαλείο, θέτοντας επιπλέον ερωτήματα γύρω από την προσπάθεια του σημερινού ανθρώπου να διατηρήσει την αίσθηση του υποκειμενικού χρόνου μέσα από τον φωτογραφικό φακό. Εκκινώντας από αυτή τη θεματική, τα μέλη της Φωτογραφικής Λέσχης παρουσιάζουν τις πιο πρόσφατες προσωπικές του εργασίες σε επιμέλεια Μαρίας Θαμνίδου. Με επίκεντρο την έκθεση θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις: στις 13/09/2019 η εκδήλωση-ομιλία με τίτλο «Πριν από την φωτογραφία: MichelangeloMerisidaCaravaggio» (ομιλήτρια η κ. Μ. Λιάπη, εκπαιδευτικός) και στις 14/09/2019 προβολή ταινίας. Μετά το πέρας των εκδηλώσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.
 
Η έκθεση και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο πάρκο της Πλατείας Στεργίου Πολυδώρου στην Άνω Πόλη.
 
Διάρκεια έκθεσης: 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Ώρες λειτουργίας: 20:00-24:00.
 
Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 20:00.
Είσοδος ελεύθερη.  
 
 
Για το Μονόκυκλο: Το Μονόκυκλο είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2017 με σκοπό τη διάδοση σε παιδιά και ενήλικες των τεχνών του τσίρκο, του χορού και του θεάτρου ως μέσων καλλιτεχνικής έκφρασης, παιδαγωγικής προσέγγισης, σωματικής και πνευματικής ανάπτυξης. Τα μέλη που το απαρτίζουν χρησιμοποιούν εργαλεία της μη τυπικής μάθησης με πυρήνα το Κοινωνικό Τσίρκο και άλλα εργαλεία όπως η εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, το συμμετοχικό θέατρο (Forum), τα δημιουργικά επιτραπέζια παιχνίδια, κ.ά. Η ομάδα αποτελείται από καλλιτέχνες, παιδαγωγούς, εκπαιδευτές και εμψυχωτές, που διακρίνονται για τη μεγάλη και πιστοποιημένη τους εμπειρία, το σεβασμό και την όρεξή τους για δουλειά.
.
Περιγραφή του εργαστηρίου Μια ξεχωριστή παιδαγωγική προσέγγιση που φέρνει τα παιδιά κοντά στη μαγεία του τσίρκο. Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την τέχνη των ζογκλέρ, των ακροβατών και των κλόουν μέσα από διαδραστικά παιχνίδια συνεργασίας αλλά και ατομικής εξάσκησης. Η μάθηση μέσα από το παιχνίδι είναι ο πυρήνας του εργαστηρίου αυτού, όπου τα παιδιά θα μάθουν πως η φιλοσοφία των ομάδων του τσίρκου διέπεται από ποιότητες όπως ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη, και η συνεργασία Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ζογκλερικά, και ισορροπιστικά παιχνίδια, ακροβατικά εδάφους και θεατρικό παιχνίδι αποκτώντας μια πρώτη επαφή με ποιότητες όπως, ο συντονισμός κινήσεων, η φυσική ενδυνάμωση, η αυτοσυγκέντρωση και φυσικά η άνοδος της αυτοεκτίμησης μέσα από την επιτυχία.
Διάρκεια εργαστηρίου: 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Ώρες λειτουργίας: 18:00-20:30

Φωτογραφικό υλικό


Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή