Έκθεση από… το μέλλον της ΔΕΘ μέσα στη 85η Διεθνή Έκθεση

827 Views
Έκθεση από… το μέλλον της ΔΕΘ μέσα στη 85η Διεθνή Έκθεση Έκθεση από… το μέλλον της ΔΕΘ μέσα στη 85η Διεθνή Έκθεση

 

Μια έκθεση από το… μέλλον της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης φιλοξενείται στο Περίπτερο 6 της 85ης ΔΕΘ, με τίτλο «Τhessaloniki confex Park». Πρόκειται για την παρουσίαση των σχεδιαστικών προτάσεων των διαγωνιζομένων, που συμμετείχαν στο Διεθνή Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό για την ανάπλαση του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Το 2026, χρονιά που η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα συμπληρώνει 100 χρόνια λειτουργίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί η πολυσυζητημένη ανάπλαση, η οποία θα βασιστεί στη σχεδιαστική πρόταση της ομάδας των Sauerbruch Hutton (Γερμανία), Gustafson Porter + Bowman (Βρετανία) και Έλενας Σταυροπούλου (Ελλάδα), που κέρδισε το πρώτο βραβείου του Διαγωνισμού.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε στην ομάδα των Lina Ghotmeh Architecture (Γαλλία), Vogt Paysage + Urbanisme (Γαλλία), LAN (Γαλλία), LOT (Ελλάδα), Tractebel Engineering (Γαλλία), Systematica (Ιταλία) και το τρίτο βραβείο η ομάδα των UNStudio (Ολλανδία), Schema4 (Ελλάδα), OKRA Landschapsarchitecten (Ολλανδία).

Στην έκθεση «Τhessaloniki confex Park» παρουσιάζονται οι μακέτες και τα σχέδια των δεκαπέντε διαγωνιζόμενων αρχιτεκτονικών προτάσεων, οι οποίες αποτυπώνουν τις ποικίλες ιδέες και φιλοσοφίες των αρχιτεκτονικών ομάδων για την ανάπλαση των εγκαταστάσεων του εκθεσιακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, καθώς και τη δημιουργία ενός αστικού πάρκου στην καρδιά της πόλης.


Την έκθεση εγκαινίασε και απένειμε τα τρία πρώτα βραβεία του Διαγωνισμού ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης. Ο κ. Καλαφάτης συνεχάρη θερμά την ομάδα που απέσπασε το πρώτο βραβείο, τα μέλη της οποίας τόνισαν με τη σειρά τους ότι αγάπησαν τη Θεσσαλονίκη και ανυπομονούν να ξεκινήσει το πρότζεκτ.


ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφικό υλικό

Με ετικέτα: ΔΕΘ - Ηelexpo85η ΔΕΘ

Αρθρογραφος

kulturosupa.gr
kulturosupa.gr

Γραψε το σχολιο σου

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί. Υπογραμμίζονται τα υποχρεωτικά πεδία *

Γραψε το σχολιο σου στο Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

τελευταιες αναρτησεις
Λεξικό Ομαλών Ανωμαλιών: ΆΝΘΡΩΠΟΣ
Λεξικό Ομαλών Ανωμαλιών: ΆΝΘΡΩΠΟΣ
με 0 Σχόλια 4274 Views

Aμάθεια, αστάθεια, γήρας, εμπειρία, ζήλος, ημιμάθεια, ιαχή, λογική, μαϊμουδισμός, νταής, ξετσιπωσιά, οπορτουνισμός, ρουτίνα, τέρας, χάος, ψυχή... λέξεις που συμπληρώνουν την παρακάτω αλφάβητο ενός δωρεάν  λεξικού φιλοδοξώντας να προκαλέσει πικρά μειδιάματα και δεύτερες σκέψεις με θέμα «ΆΝΘΡΩΠΟΣ». Γράφει ο Μανώλης Ιωαννίδης για την Κουλτουρόσουπα.

Περισσότερα ...

Web Radio

ΘΕΑΤΡΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη θεατρομανία
ΣΙΝΕΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Σινεμανία
Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΜΟΥΣΙΚΟΜΑΝΙΑ

Περισσότερη Μουσικόμανία
ΤΕΧΝΗ - ΒΙΒΛΙΟ

Περισσότερα Τέχνη Βιβλίο
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Περισσότερη Θεσσαλονίκη


Περισσότερα Της «K» το κάγκελο

Περισσότερη Παράξενη ζωή